Sep 27, 2010

~ private blog ~

nak baca..bacalah....cheqna tak larang..cheqna tak marah
sebab blog ini hanyalah perkongsian apa yang cheqna alami dan jua apa yang berlaku sekitar diri serta hidup cheqna
cheqna tak pernah nak cerite pasal gosip artis ke...menteri ke..politik ke....kalau perasanla...
apa yang baik dijadikan teladan
apa yang buruk dijadikan sempadan
sebab kita manusia tak sempurna..tak lari dari melakukan kesilapan....
cheqna halalkan mana2 silent reader yang baca blog cheqna
cheqna tak marah..sungguh
tapi bila KAU baca blog ini dan KAU mengadu domba....mengada2kan apa yang tak de...menjadikan apa yang cheqna share sebagai satu kejian, satu penghinaan, satu modal untuk KAU mengumpat..mengata....cheqna kisah...
KAU tak kenal aku macam mana
KAU jangan nak memandai
KAU jangan nak berlagak baik
KAU jangan nak HIPOKRIT
KAU jangan harap cheqna akan suka kan KAU
KAU tahu siapa KAU
Mengadu domba lagi?????
silakan....
kadang2 terdetik dihati untuk memprivate blog ini
agar yang tak dijemput tak dapat baca blog ini..
adil kan?????


47 comments:

  1. biarlah, cheqna selagi diorg tak ganggu hidup kita..

    ReplyDelete
  2. xsuke ngan org yg suke memperlekehkan privacy & hak org lain...

    ReplyDelete
  3. aikk bakpe pulok ni..ada yang wat taik ke kat cheqna..sabola..mnusia gitu ar dokleh tengok org senang..

    kalu nok private jgn lupa ajok idah baca etek deh..

    ReplyDelete
  4. siapa la yang suka suki sakitkan hati adik akak neh!!!

    pedulikan ajer dia cheqna...

    tapi kalau nak privatekan jugak, make sure invite kak ain...

    majukkk kak ain nanti....

    ReplyDelete
  5. toksah layan, biarkanlah dia hidup dg cara dia..gile kot org macam tu, tak pernah senang dgn cara & hidup org lain..biasalah, blogger pasti akan alami masalah macam cheqna, percayalah, akak pon pernah kene..tp akak buat bodoh aje..

    layan org bodoh, kite pon jadi bodoh jugak..

    ReplyDelete
  6. sabar cheqna...sabar!!! mesti ade yg mengadu domba kan...takkan ade yg baik sume, dowang ni umpama penyeri blog cheqna...boleh tak camtu...tapi jgn la private, ade cara lain kan...

    ReplyDelete
  7. org ni mmg tak senang hati dgn kehidupan org lain..pesal tak manusia ni kan...hasad dengki sure ada

    ReplyDelete
  8. ada jug org cam ni,hmm sabarlah cheqna,tak yah dok sakit pala pikir...just ignore jer..

    ReplyDelete
  9. bakpe plok nih cheqna???? jgn ar ngajuk gitu.... sabo neh...

    ReplyDelete
  10. private je cheqna..ada jugak pesen nyakit ati gini..

    ReplyDelete
  11. wat do no je ngan orang cheqna..kalau kita tak cari kesalahan org lain, org lain nak cari, biarkan diorang ..lama2 penat la tu

    ReplyDelete
  12. biasa laa manusia nie macam-macam ragam..
    sabar yer

    ReplyDelete
  13. sape la yang dengki sgt tu ? sabar ye cheqna......kalau privatekan invite la saya.....masih mau menjengah walaupun kekadang malas ...huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. dah namenye pun manusia...mcm ragam dan perangai...hasad dengki mmg dah jadi lumrah agaknye...

    sabar la ye..cheqna...

    ReplyDelete
  15. sian cheqna...sabar lah..
    kat mana-mana pun ada ja manusia macam ni..huhu

    ReplyDelete
  16. sabo sabo,,
    cheqna jadi cool..pujuk2..sesiapa yang perasan..

    private2 juga,nasi goreng pagi tadi tak nak ambil gambar ke..hheee

    Blog kan satu diary..

    ReplyDelete
  17. jenis tikam belakang
    org begini memang
    sentiasa ambil kesempatan

    hati2 yea cheqna ..

    ReplyDelete
  18. hamizah
    tu r kak..
    tapi kalau dia mengganggu hidup cheqna...siap...
    siap ape??ntah..cheqna pun tak tahu huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  19. ninie

    tu r kak..
    cheqna tak pernah berminat nak amik tahu pasal dia..privasi dia...
    entahlah..moga2 dia sedar....

    ReplyDelete
  20. idah

    adalah manusia yang jenis dok reti base...mabuk air sejuk.hahahahaha
    benonya ork cikdah...cheqna dok pandai pun nok private blog..hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  21. kak ain
    cepat g sula orang itu
    muahahahahaha
    dok reti2 eh nak private2 ni benonya
    hahahahahahaha tapi akan ku belajar r....

    ReplyDelete
  22. azrina aka jaijina
    setuju!!!!!!
    hidup kak rina!!!
    afundi kak rina!!!!!!!!
    owoh kak beng maroh..hehehehe
    thanks =)

    ReplyDelete
  23. eMMe
    apa caranya kak????
    bagitahu cheqna cepat!!!!!warghhh garang neh...
    hehehehehe
    takpe kalau cheqna nak private cheqna akan mintak emel akak ok =)

    ReplyDelete
  24. salam..
    manusia tak pernah puas
    untuk berdengki hati sesama
    manusia,rasa sakit hati bila
    orang gembira..moga Allah jua
    membalasnya..moga anda tabah

    ReplyDelete
  25. ~asha~

    dah namanya manusia kak
    harap kita dijauhi dengan hasad dengki itu amin...

    ReplyDelete
  26. mankuchai

    cheqna x sakit pale pun mikir mende ni cheqna sakit pala sebab mikir bila nak kahwin ni..hahahahahaha
    larikzzzzzzz

    ReplyDelete
  27. zue annaleeya

    dok nagjuk2 eh...beso jalo doh tapi kalau ngan cik abang dak gok ork ngajok??
    muahahahahahahahahaha
    tobak kene kate galok kekgi ni...
    lalalalalala

    ReplyDelete
  28. marinahunny
    kene belajo lu kak eh..sudoh berguru cheqna pvt r hehehehehehe

    ReplyDelete
  29. hana faza

    cheqna ni mula2 angin gak..lama2 nanti cheqna sendiri akan lupa kecuali kalau dia masih berperangai sama...

    ReplyDelete
  30. daya
    manusia ni unik....100 orang 100 ragam..sabar jela...

    ReplyDelete
  31. mawar berduri

    dah tentu cheqna jemput
    tapi kena belajar dulu cara2 nak private bloh kehkehkeh..hahahahaha

    ReplyDelete
  32. ainnoraini
    cheqna jenis mudah marah n mudah sejuk tapi kalau cheqna kecik hati payah sket nak baik kembali amik masa r but cheqna ok je =)

    ReplyDelete
  33. siti murni
    dunia ni kan luas..banyak manusia jadi banyakla ragamnya hehehehehe

    ReplyDelete
  34. zeqzeq

    uiks...mana tau pagi tadi cheqna makan nasi goreng???misteri ni.....
    kene investigate ni....

    ReplyDelete
  35. ashie023
    dok lagu tu lagu ni...
    huhuhuhu
    gitula manusia......

    ReplyDelete
  36. cheqna.. hi
    rindu tak? lama tak mengomen2.. hehehe

    ala cheqna kalau nak private, jangan lupe invite sy tau... tanak la tak boleh baca cheqna membebel lagik.. huhu
    btw memang tak patut kawan dengan orang macam tuh. agak2 la kan.. bagus sangat ke die tuh? huh sabar tau....

    ReplyDelete
  37. Sabar cheqna...kita mkn lemang dgn ketupat dulu...he..he..he..

    ReplyDelete
  38. orang macam tu akan sentiasa ada je kat sekeliling kita..kalau kita lari..dia akan datang mengejar..caranya..

    belajar la utk menghadapi dan menanganinya..

    ceria2 k!

    ReplyDelete
  39. ajee

    of coz rendu....
    ooo maknanya selama ni cheqna membebel r ye??
    hahahahha
    ok begheh...

    ReplyDelete
  40. gismo

    uiks mr papa
    hari ni cheqna makan macam2
    hehehehehe
    maklumlah open opis hari ni...

    ReplyDelete
  41. queen

    ala..mula2 memang cheqna tersentap jap pasni 'paduli' sama dia
    hehehehehehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~