Sep 20, 2010

~ dah basi ke???biar r..nak citer gop ~

salam semua
setelah berhempas dan pulas mencari mood rajin di sekitar pasar2 di Kuala Berang..akhirnya cheqna berjaya gak menerbitkan sebuah n3...wahhh bajet macam penerbit buku or novel nih..hehehehehehe
err..nak share ape erk???raya???tahun ni tak sempat nak bergambar...rumah cheqna diserbu terlalu awal oleh anak cucu jiran dan jiran..elok je pas solat raya..amik ko...tak sempat tarik nafas...tu dia...huhuhuhuhuhuhu
tapi besh r raya...walau cuaca jo'ong saje..tau ape itu jo'ong????sama erti ngan mendung ye teman2....=)
raya kedua kul 10am..cheqna sebuah kete..adik cheqna sebuah kete n mak sedara sebuah kete bertolak balik kelantan...Mr.Black mengandungkan 3 orang iaitu cheqna as a driver..ma as a penumpang di sebelah driver dan adik bongsu dibelakang..
semuanya berjalan lancar..cheqna time2 jalan sibuk memang menjadi pemandu yang baik sampaikan ma leh kuarkan statemen
"ina kalu time2 raya memang baik giler r...selama ni sedua sepat lari ( 120km 140km sejam drive ) tapi hari ni tak lebih 80km.....bagus r anak ma..."
err..kurang pasti perli ataupun puji..hahahahahaha
dah masuk negeri kelantan..dengan kelajuan yang still maintain..tetiba ma bagitahu
"ina...molek sket..budak2 tu"
so..cheqna dengan slownya mengslowkan lagi mr black....depan cheqna tu kosong..boleh memuatkan 2 buah kereta....bila cheqna dah hampir ngan sekawan budak2 tu..boleh lak diaorang nak melintas..apa lagi ma menjerit adik pun bertempiks...cheqna???cheqna menekan brek sambil menekan hon....
bebudak tu undur balik sambil sengeh2...rasa macam nak kuar nak g khepok je pale sorang2...hah!!!khepok tu apa??khepok tu sama maksud sekeh...err....camana erk nak bagitahu...faham2 jela ye
nasib baik cheqna slow...kalu cheqna laju memang sah cheqna akan menyapu bersih 6 orang kanak2 itu....
mau tak ketar lutut..kata adik cheqna bebudak tu pandang kanan..pandang kiri...dah tak pandang kanan terus nak melintas....mungkin diorang bajet kete cheqna jauh lagi masa kali first diorang tengok...
budak2..apala mereka tahu kan...
alhamdulillah cheqna selamat sampai ke umah nenek walaupun nak masuk simpang umah nenek sampai terpaksa bagi api..masuk slow2 coz jalan tu...mak aih...punyala banyak kete...
huhuhuhuhuhuhuhu
err.....sambung nanti ye.....mood malas kembali menyerang
hehehehehe

26 comments:

  1. kg idah (neram )dok jo'ong tp ujan renyai2 start dr mlm lg..

    idah wase nok kepok etek jerk..kih..kih..

    ReplyDelete
  2. SALAM,
    BAGUS TU MEMANDU TIDAK LAJU DAN BERHATI2 PULA. TAPI MASALAHNYA, KADANG2 KITA BERHATI2, ORANG LAIN PULA YANG TAK BERHATI2

    ReplyDelete
  3. cheqna, skrg ni dok lam kete pun rasa cam tak safety...kene alert sentiasa sekeliling kite...kan..kan...

    ReplyDelete
  4. salam kenal cheq na..
    uitss, org ganu ke? u de mention kuala berang..
    btw, salam aidilfitri.. ;-)

    ReplyDelete
  5. Masih mood rasa...

    salam cheqna...
    Tahun nie raya pertama hujann
    jaya kedua cerah...

    hati-hati walaupun dimana saja berada

    ReplyDelete
  6. idah

    cheqna joong je...ale ke tengohari baru panah ceng

    meh r khepok berjemaah =)

    ReplyDelete
  7. luahfikiran
    wsalam
    betul tu...
    kadang kita beringat pun orang lain yang wat hal
    pepun alhamdulillah selamat

    ReplyDelete
  8. bagus la berhati2 di musim perayaan ni...kalo biasa bawa 100km sejam tu, di musim perayaan ni harus la di reduce kan...hehee biar lambat asal selamat...tp biasa tu org len plak yg redah tk hengat...huhu

    ReplyDelete
  9. bagus kalu kekalkan 80km/h setiap hr..hehehe

    ReplyDelete
  10. hikhik, jo`ong ye belah sane..belah PD ni cuace molek aje..siap boleh gi soping² lagik, hikhik..

    kalau terkena macam cheqna, hakak pong hangin satu badan..dgn mak pak dia skali rasa nak sekeh² aje sbb biarkan anak² main kat jalan raya..

    ReplyDelete
  11. jo'ong???panah ketik ni...kalu petang gok panah je wase...skale nok hujan

    ReplyDelete
  12. jo'ong???panah ketik ni...kalu petang gok panah je wase...skale nok hujan

    ReplyDelete
  13. salam

    Tu..kdg2 kita tgh syok pandu keta....melintas pulak la..budak2 ni..kalau langgar kita yg salah...

    ReplyDelete
  14. Salam Cheqna,

    alhamdullilah tak jadi apa2..

    ReplyDelete
  15. seronok beraya samapi nak lintas jalan pun tak berhati2...

    ReplyDelete
  16. fieza79
    betul tu kak
    sokong...
    tapi selalu mendoakan agat2 kita semua selamat =)

    ReplyDelete
  17. hamizah

    kak..errr...kalu rasa insaf tu datang memang 80 je la kak
    tapi kalau tak insaf huh....

    ReplyDelete
  18. azrina aka jaijina
    tahu tak pe kak
    amboi...dang lagi tu shoping moping di hari raya yang mulia
    hehehehehe

    ReplyDelete
  19. ashie023
    pah raya 2,3 hari barula panas ketik...ngerik wase

    ReplyDelete
  20. mankuchai
    tu la abang man oi..nok2 kalu budak2 sekolah memang sah kita yang salah walau mereka2 yang salah...

    ReplyDelete
  21. yan
    salam kembali
    alhamdulillah semuanya selamat

    ReplyDelete
  22. hana faza
    tak dapat bayangkan kalau cheqna menyapu bersih 6 orang budak tu
    huhuhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  23. maslinamansor
    yela..baru raya kedua...pagi plak tu
    excited nak kumpul duit raya

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~