Sep 21, 2010

~ Bongokssssssssss~

WLE 5469!!!!!!!!!!!!
ko memang bongoksssss tahap ultraman dah hilang lampu kat dada
geram la weh.....
semalam dalam kul 3pm..cheqna ngan ma kuar dari simpang Pela, niat hati nak g 'nawak' kematian mak kawan ma n kawan cheqna kat Beladau Selat..
lepas tengok kiri kanan tak de kenderaan, cheqna pun memulas stereng ke kanan....depan tu ada BHP punya stesen minyak..masa ni memang slow tak tekan minyak lagi coz baru kuar simpang kan..
sekali kuar hilux warna kuning dari stesen minyak tu...cheqna tak de pape hal....yang buat cheqna terkejut penumpangnya disebelah kiri..tak sure depan ke belakang baling sesuatu di hadapan mr black cheqna n meletup sambil kuarkan asap yang tebal dan banyak..cheqna terkejut memulas stereng ke kanan jalan dan hampir merempuh sebuah van yang datang dari arah bertentangan..mujur van tu tak laju dan cheqna juga tak laju
terkejut punya pasal tak sempat hon tapi cheqna tekan minyak kejar hilux bongoks tu...sempat hafal nombor plat WLE5469..memang sakit hati terkejut dan 'kenaling'..memang cheqna kejar..nampak ada 3 orang dalam hilux tu...laju hilux tu lari..yela dia 3.0 cheqna 1.5 je..arghhh tak kira...kejar....dia perasang kot cheqna kejar dia...memang laju giler r dia lari..sempat cheqna sumpah dia 'mampus ko laju2 tu'
geram weh....
kalu van tu laju memang sah bak kata AYIE LANTANA ( kawan dalam FB )..kena g tahlil r..huhuhuhuhuhu
nak main mercun pun berpada2 la...
cheqna nak publish pagi tadi tapi tetiba opis ada meeting....meeting tuk raya =)

26 comments:

  1. Dah buat report ke Cheqna??

    Biarlah polis tak ambil tindakan pun, sekurang2nya kalau jadi apa2.. Cheqna dah ada SIJIL.. :)

    ReplyDelete
  2. MMG AGAK KURANG HAJAR BETUL WLE 5469.....BONGGOKKKS TAHAP CIPAN!!

    ReplyDelete
  3. salam,

    wat report la cheqna,membaling bahan letupan(mercun)dengan niat jahat....memang bahayakan org la...apa la mamat tu..nak gurau tak kena tempat..

    ReplyDelete
  4. uissshh..bahaya..buat report polis je..bior kene saman..bahaya sanbgat2..

    ReplyDelete
  5. dia orang nak bergurau tu .. tapi tak tahu cara yang sopan !

    kalau dia orang tak lari, cheqna cadang nak buat apa ?

    ReplyDelete
  6. tu nmnyer kurang sopan... agak2la nak baling mercun tu...dia mmg bongokkkss

    ReplyDelete
  7. kakcik
    tak buat pun..tak terfikir pun tapi cheqna memang ingat sampai mati r nombor plat hilux tu
    huh!!

    ReplyDelete
  8. salam,

    kalo sempat rakam hanta kat pengarah JPJ tu tp mujur tkde pape..

    ReplyDelete
  9. ~amy~
    kakna dok dang nok mikir wat report..kejut se..pahtu ingat nak g nawak kang..huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  10. zana iman

    tu r..sakit hati geram...dah la ma cheqna ada sekali..kalu cheqna sorang tak pe..means cheqna je yang accident

    ReplyDelete
  11. mankuchai
    yang cheqna musykil cheqna tak kenal pun dia
    budusssss....
    memang sangat merbahaya kan..

    ReplyDelete
  12. queen

    semua suh cheqna wat report...
    tapi takut polis tu ngorat cheqna pulak..huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  13. al lavendari
    gura bewok orang ganu kata
    kalu diorang tak lari...cheqna nak turn salam n bagi duit raya..huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  14. marinahunny

    tu la kak..kalu lepo pitih dak pe gop..

    ReplyDelete
  15. sue

    sakit hati sesangat...
    dalam masa yang sama bersyukur sebab cheqna tak terlibat ngan kemalangan..

    ReplyDelete
  16. penjejak maya
    masa tu dah tak terfikir nak snap gamabr..just hafal no plat je

    ReplyDelete
  17. abis, cheqna kejo tu dapat tak lahabau binawe tu? mmg kuang hajaq ler dorang nih..

    mamang patut ma***s aje org macam ni..

    ReplyDelete
  18. selamat cheqna Tak der pape kan...

    agak2x laa nak main mercun pun...

    ReplyDelete
  19. azrina aka jaijina

    tak kak
    dia pecut laju giler..tak koser nak ikut

    ReplyDelete
  20. stukenpink
    tu la..nasib baik cheqna n ma tak de pape
    memang kurang asam jawa tulll

    ReplyDelete
  21. sempat main mercun di jalan raya..teruk betul penagih mercun ni

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~