Sep 30, 2010

~ accident kemalangan ~

salam semua
errrr
rajin plak hari ni...
layankan je apa yang cheqna nak share ni ye
anda semua pernah ke hadapi apa yang cheqna hadapi ni??
apa yang cheqna hadapi??
ok..sila baca..hehehehe
cheqna beli Mr. Black pada bulan April 2008..
cheqna hanya bergambar ngan Mr. Black masa mula2 amik dulu r..15.4.2008 kot....2 pun sebab salesman tu suh bergambar..bergambar ngan dia la
pastu memang tak pernah bergambar n tak terlintas langsung di kepala ini untuk bergambar....
bulan 5 ke bulan 6 tahun 2009..lupa...
cheqna ada pogram kat peladang setiu agroresort dengan bebudak STB..
so last day..pagi tu ada jungle tracking
balik jungle tracking...cheqna rasa sangat nak bergambar..jadi suhla si Wani Setiu ni snap gambo..padahal masa tu ada je Kak Oya..Kak Zie...tapi Wani gak yang cheqna pilih..maka..inilah gambarnya

baru balik dari lam hutan..sah2 kotor kang....
so lepas bergambar....balik bilik bersiap tuk mandi la....n majlis penutup serta makan tengahari n then balik... kami rancang nak g makan bihun sup kat UMT tu..so si Wani ngan keretanya follow belakang..lam Mr. Black ada cheqna n Kak Oya....
semuanya berjalan lancar..sampai kat Tok Jiring...ada orang baiki jalan..so slowkan kenderaan serta berhenti..intai cermin belakang..tak nampak si Wani...tanya kak Oya katanya adalah wani kat belakang..
tetiba
degung......bergerak mr. black ku ke depan..
uiks kak oya..kita kena langgar ke??
aha kak oya jawab...
n guess what...
wani yang langgar cheqna huhuhuhuhuhuhu
nampak kot cermin belakang dia dah menggelabah..masa dia langgar kete cheqna masih tak bergerak, berhenti sebab ada orang baiki jalan kan...jadi bila cheqna tahu wani yang langgar, cheqna wat derk je...tak turun pun just jalan seperti biasa macam tak de pape yang berlaku..
si wani kol tanya sedar ke tak mr black kena langgar..cheqna suh dia relak je n teruskan perjalanan..
sampai kat kedai sup..barulah turun tengok...
hasilnya
erm....nila....bila tanya nape wani leh langgar katanya dia seolah2 berada di awangan n mengantuk..tak sedar pun....esoknya kesan kemik tu macam timbul balik r..kembali ke keadaan asal..

                                                 ni pun kesan hentakan r ni...
bila makan sup tu kan...cheqna cakap ngan wani
" selama ni tak pernah gatal nak bergambar ngan kete tu...tetiba hari ni bergambar..yang sadisnya tukang snap gambar yang langgar kete n di tempat yang ku bergambar tadi.."
huhuhuhuhuhu
bila baiki habis RM800 n Wani la yang bayar semuanya...kata wani..baru je dapat tunggakan gaji..nasib nasib..
pas pada kejadian ni..cheqna memang tak bergambar ngan Mr. Black...seakan takut sket la...pastu kalau drive tengok orang ikut rapat cheqna takut sket r..takut kena cium lagi mr black ku itu....
anda camana??ada ke pengalaman cam cheqna???

tambahan: cheqna tak dela percaya..means cheqna ni pantangnya bergambar ngan kereta..cuma takut tu masih ada...cheqna yakin semua tu urusan Allah....


31 comments:

  1. takleh bergambar dgn kereta? kire cam kepantangan ke tu cheqna?

    ReplyDelete
  2. kebetulan lah tu kot cheqna..dah lame lah cheqna pakai mr blak ye..pasni leh bawak akak naek mr black die ye, lalala..

    ReplyDelete
  3. isk cheqna jangan percaya benda2 gitu... kene percaya pada Tuhan k... terpesong nanti.. sorry la kalau macam bagus je teguran nih..

    syg cheqna.. :)

    ReplyDelete
  4. eMMe

    ntah kak..cheqna tak berani doh nak bergambar
    hehehehehehehehe

    ReplyDelete
  5. azrina aka jaijina

    tu r kak..kebetulan...hehehe
    boleh je kak no hal =)

    ReplyDelete
  6. ajee

    cheqna percaya pada Allah..
    ketentuan doh tu..
    hehehe
    sayang ajee jugak....=)

    ReplyDelete
  7. kalau kak ain suke gak bergambar dgn kete ni...sebab bile dah tak de kete tu boleh gak buat kenangan..

    itu semua kebetulan kot...mesti cheqna sayang dgn mr black tu kan...

    ReplyDelete
  8. owh tak pernah dgr plak tak leh bergambar dgn kereta..dan rasanye tak pernah lagi bergambar dgn kereta sejak 2005..

    ReplyDelete
  9. ain noraini

    memang sayang kak
    cheqna takkan tukar kete ni walaupun dah habis bayar..kete pertama cheqna kan..sayang sangat..

    ReplyDelete
  10. ~asha~
    tu r..kebetulan kot mende nak jadi...hehehehehe
    wah..bagus akak...

    ReplyDelete
  11. SAlam CheqNa

    Sepanjang ada kereta n kaler itam Jugak, pernah sekali kot langgar tepi kete orang, kete dia tak der aper sebab rasa kete dia lg kuat dr kete noor, tapi kete noor laa yang parah..sejak tu tak berani ikut rapat2x dah belakang kete orang dah..

    xoxo salam ceria xoxo

    ReplyDelete
  12. cik noor

    seakan fobia kan????
    cheqna memang tak follow orang rapat2..seriau..

    ReplyDelete
  13. salam,

    adeh...nasib baik kawan kan,kalau tak mau la kena sekeh pala kan.

    Saya pernah langgar orang,saya naik motor,org tu tetiba brake,apa lagi terus sondol belakang dan motor tu berpusing keatas...saya jatuh atas bonet belakang kereta.nasib baik tak apa2,bengkak lengan jer...

    Sejak hari tu mula fobia bila follow belakang keta,mesti jauh-jauh,tak berana nak dekat dah...

    ENTRI TERBARU SAYA : RUMAH TERBUKA : Jangan buka semua !

    ReplyDelete
  14. salam..
    aduh la..sakit hati
    nampoknya kena tu..?
    kena repair mau rm 2-3 ratus
    gak tu..

    ReplyDelete
  15. mankuchai
    hahahahaha kalu orang lain maunya cheqna sinsing lengan....perghhh bajet gengster kampung dusun ni..hehehehe
    lengan je bengkak???nasib baik.....

    ReplyDelete
  16. zulkbo
    masa tu langsing tak de perasaan nak marah
    sebab kawan n cheqna kenal kawan cheqna tu jadinya cheqna memang rilek n cool je..
    hehehehe

    ReplyDelete
  17. Salam Cheqna,

    nak mintak yang baru kot, or pakaikan baju baru.. boring dia hitam je tu

    ReplyDelete
  18. SALAM,
    BUKAN MAIN BERKILAT KERETA TU ! KENA LANGGAR PULAK ! TAK APA, SIKIT JE ! MESTI ADA HIKMAHNYA !

    ReplyDelete
  19. Banyak nah kebetulan ...tapi takpa cheqna tak rugi apa - apa , wani yang terlebih rugi...
    Ibu heran gok ..nape tak claim insuran?
    Anggaplah itu pengalaman kalau tak kena ..tak tahu kan?

    ReplyDelete
  20. yan
    oh tidak..
    aru je pakai 2 tahun..
    cheqna ni jenis susah sket nak tukar2...
    maklumlah jennis setia..
    camana cheqna amik..gitulah selamanya

    ReplyDelete
  21. luahfikiran
    tulah..
    takpe...pengalaman semua tu =)

    ReplyDelete
  22. kak wan

    duhai ibu...
    mula tu ingat nak claim gak tapi bila kena wat report bagai malas r sebab mikir kawan kan..kalau orang lain yang langgar..harus cheqna report..=)

    ReplyDelete
  23. nak dijadikan accident time tuh, nok wat gane..dok leh saloh ke dier jugak...sian pulok ke member cheqna..setel ah molek...tp ambe kalu geng2 segan lalu nok mintok pitih..ke gane cheqna?

    ReplyDelete
  24. oowhh mmg tkleh ke begamba dgn keta.?? pantang ghupa nya...sbb tu kot k.fieza accident ari tu?? hehee

    huhuu pengalaman toksah ckp la cheqna...dh pengalaman ngeri...bukn je kena cium tp kena henyak dahh..! cheqna rajen tgk la keta k.fieza kena hentam dgn kren besor...ada n3 bln Mac...sodihh..!

    ReplyDelete
  25. cuba cheqna tukar warna merah... terang sikit mesti org tak langgar...he..he..he..

    ReplyDelete
  26. ashie023
    memang doh segan...dok gamok wase nak mitok tapi nasib baik dia faham...kalu dok rohok gok weh...

    ReplyDelete
  27. fieza79

    tak tahulah kak..
    mungkinla kot..
    cheqna dah tengok kete gen2 akak yang accident tu..ngeri la tengok..mujur akak ngan irfan tak de pape..

    ReplyDelete
  28. gismo82
    merah??? no no no
    dont like u..hehehehe

    ReplyDelete
  29. tersurat dok gitew, nok wat guane kan. kalu dok ambik gambo pun, dok semestinya keta kita selamat dari eksiden....

    bila duk atas jalanraya ni, risiko dia 50/50. orang kata, hati2 macam mana pun, kalau nok kena, kena jugok...

    huhuhu...

    ReplyDelete
  30. sebelum masuk kereta, sila check dulu tempat duduk kerusi depan, muat atau tak... kalau tak muat sila tempah yang besar sikit..

    hihikkkk

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~