Aug 24, 2010

~ nak dapatkan pengesahan sket ~

salam semua
cheqna tanya sket
betul ke dengar2 kalau sesiapa yang g tukar duit kat bank yang ada tanda seperti yang cheqna bulatkan tu akan menerima sekali ganda dari duit tu..means g tukar RM50 akan dapat RM100
betul???
ada sesape leh bagitahu fakta ye..bukan auta
terima kasih =)

38 comments:

  1. Salam Cheqna..

    kakcik pun baru tahu ni.. soalannya.. betul ke???

    ReplyDelete
  2. tak dapat nak sahkan kesahihan citer cheqna nih....biar betul?!

    ReplyDelete
  3. marinahunny
    hari tu ada adik kawan bagitahu baca lam paper..
    pagi ni..dak opis lak tanya cheqna

    ReplyDelete
  4. eMMe

    tu yang cheqna tanya kot2 ada yang tahu

    ReplyDelete
  5. zue@annaleeya

    dok tahu kak eh...ye ke dop wallahualam

    kot2 ada dikalangan kita yang tahu

    ReplyDelete
  6. cantek la duit tuh... tuh cheqna ada hati nak g amek double la tuh :p

    ReplyDelete
  7. tak tau pon...ye ke..best la kalo btol leh tuka jd rm100

    ReplyDelete
  8. eh betul ke cheqna.....asha byk simpan ni..mmg ada koleksi duit ni byk...ce cheqna try gi bank dulu...

    ReplyDelete
  9. hana faza

    kan??kalu betul beshnya..ala2 duit raya gitu..=)

    ReplyDelete
  10. fieza79
    tu r kak
    bayangkan ada 10 keping duit cam ni

    dah berapa tu????=)

    ReplyDelete
  11. ~asha~

    apa kata akak yang g bank dulu
    kalu betul kayoo akak =)

    ReplyDelete
  12. Salam..

    Rasanya tak betul semua tu...ada pernah baca yang citer ni diada2kan je.
    Tp x ingat la baca kat mana...

    ReplyDelete
  13. ade dgr jugak cite ni..tp auta kot, ekeke..mane ade bank murah hati nak kasi 2kali ganda, ade kew? kalu ade akak lah org pertama gi tunggu depan bank seblom suboh..

    ReplyDelete
  14. hurm x pnh dengar pun pasal benda nih!!!....

    ReplyDelete
  15. salam,

    pernah dengar juga cerita tu ada seorang mamat pergi bawak duit tu tunjuk kat bank dapat rm 50 ekstra tapi kena pergi bank negara sahaja..

    tapi rasanya itu sekadar cerita sahaja..

    ReplyDelete
  16. bank salah cetak kot... tue yang nak balik kot

    ReplyDelete
  17. hubby kak ain pun wat balik citer pasal ni gok...

    tapi selidik punya selidik, auta jer belaka....

    hok yang pasti, duit tu edisi terhad, ada 1000 keping jer kat pasaran....

    one day, bila ada pengumpul duit carik, masa tue ada la valuenya...

    sblm ni kak ain ada simpan dalam 8 keping, skang ni tinggal 4 keping jer...

    ReplyDelete
  18. bank nak balik mungkin la..tapi nak bagi lagi seganda tak la kot....dari dia gandakan sekali.baik dia letak je dalam list duit reject..heee

    tapi kalau betul.bestnya lah kan..heee

    ReplyDelete
  19. ada ke org nak bagi gtu..? sah2 x logik plak..

    ReplyDelete
  20. azrina aka jaijina

    kak jangan lupa ajak cheqna sekali erk

    ReplyDelete
  21. sue

    mesti tak pernah dengar tapi pernah baca kan??
    baca kat blog cheqna kan kan kan??
    heheheehehe

    ReplyDelete
  22. penjejak maya

    ye ke??
    kalau betul besh gak kan???

    ReplyDelete
  23. marinahunny
    manala tau kot2 mabuk air sejuk ke??
    hahahahaha

    ReplyDelete
  24. kak ain

    dang ye wat belanja tu..hahahahahaha

    ReplyDelete
  25. queenn

    kalu betul besh kan
    makcik kayoooo =)

    ReplyDelete
  26. hamzah lan

    mereka2 di atas bagitahu semua ni auta je...
    huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  27. me ader banyak kat umah yg ader logo 50th ghiteww..

    http://www.gapnap.com/wp-content/uploads/May%202010/Malaysia%20RM50%20Limited%20Edition/2.jpg

    ReplyDelete
  28. kak ain --> sy ada dlm 7 keping lagi...menang sy skit la ye? ehehhee

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~