Aug 18, 2010

~ ku menangis..~

salam semua
pagi tadi sampai opis masuk bilik.. kali ni masuk bilik guna kunci bukan tekan remote lagi huhuhuhuhu
buka kom...emel otomatik terbuka..bukak fb bukak blog...belum sign in..nampak blog ini.. terus klik sebab cheqna memang WAJIB bukak blog ini.
          bila bukak...cheqna terdiam...tertouching membaca setiap bait bicara yang tertulis di n3 itu.
sungguh...cheqna sangat terharu dengan penghargaan itu. bagi cheqna, satu penghargaan la...
secara jelasnya cheqna berblog memang untuk menambahkan bilangan kenalan...mengeratkan silaturrahim..
jadi bila sis linda mengimbas kembali memori pertemuan kami..memang rasa besh sesangat..hehehehehe
walau tak pernah bersua muka..kami memang rapat kan kak???baik ngaku..huhuhuhuhu...kami dah macam lama kenal...perkataan seperti poyo adalah perkataan feveret kami...
cheqna diperkenalkan dengan blog sis linda melalui seorang sahabat iaitu afzan.semek ni dah senyap lepas kahwin..sibuk sangat kot..huhuhuhu.. alkisahnya bermula apabila kami berdua YM..cheqna bagitahu afzan cheqna bosan..so dia suggestkan baca blog sis linda. masa tu cheqna tak de blog lagi...hari2 masuk opis bukak kom memang wajib bukak blog sis linda..kira silent reader r ni..kalau sis linda tak apdet rasa macam tak bersemangat nak wat keje..sebabnya cheqna suka baca hasil taipan sis linda..tak la heavy sangat..tapi penuh bermakna..banyak ilmu yang diperoleh terutama bab kahwin..muahahaha cheqna tak gatal ok...
cheqna memang menggunakan khidmat bantuan sis linda masa mula2 wat blog...memang cute sesangat sis linda masa tu..tak sombong walau dia dah ada ramai pembaca setia waktu itu..sis linda masih mengambil berat tentang cheqna yang masih baru bertatih dengan blog ini...thank sis..
sampai skang kami masih berhubung...masih setia membaca blog sis linda walau ada ketikanya tak tingalkan komen..itu maknanya line laju sesangat..hehehehe..kami still jugak berhubung walau bukan di alam nyata..insyaallah pertemuan itu pasti akan berlaku jua.....kan kak kan???
cheqna sangat suka berblogging kerana dapat peluang mengenali lebih ramai kawan2 tak kira peringkat umur mahupun jantina..baca kisah2 yang tertulis..ada yang serius..ada yang membuatkan cheqna ketawa..ada yang membuatkan cheqna berfikir..ada yang bagi ilmu2..bagus kan???
sebab tu cheqna tak akan berhenti dari berblogging..walau tak ada yang membaca..ianya tetap akan menjadi sesuatu yang indah bila cheqna baca balik setiap apa yang cheqna tulis..
cheqna sayang anda semua....sis linda..thanks..saaat ini baru pas kesat hingus sebab terharu..walau cheqna brutal..tapi tetap deney..huhuhuhuhuhu
kakiku punya nota : arnirina dan sis nita kiyut juga antara orang terawal yang kenal blog cheqna tapi skang cheqna tak tahu kenapa diorang menyepi..huhuhuhuhu

36 comments:

  1. untung ada akak linda yg baik ni kan cheqna..he..he..he..

    ReplyDelete
  2. Kakcik pun sayang Cheqna .. nanti kakcik gi Ganu lagi, kita jupe! hehehe.. :)

    ReplyDelete
  3. kih3..pagi tadi ada baca dah kt entry sis linda itewww......hehe

    ReplyDelete
  4. gismo82

    memang..sangat menguntungkan
    tambah untung bila ada anda semua =)

    ReplyDelete
  5. baby bery

    cheqna pun dah baca
    sebab tu kesat2 hidung tu
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. cheqna, jgn nangis la...cair mekap! nnt kite jumpe, leh peluk2! tak tau bile nak gi Ganu lagik....huhuu...

    ReplyDelete
  7. eMMe

    camana nak cair..cheqna tak pakai mekap..huhuhu
    nanti datang ganu bagitahu ok =)

    ReplyDelete
  8. alolooooo, jangan nangis cheqna weh, kang batal pose tu telan air mata ngan hingus....

    hehehe....

    sis linda memang BESTTTT, bukan kat dunia maya ni jer, tapi jugak didunia nyata....

    paling kak ain suka kat sis linda ni sbb dia suka senyum dan ketawa....

    dia memang manissssss orangnyaaaa...

    ReplyDelete
  9. ain

    kak eh...mula2 tengok kak linda meh2 sheila majid posen..ye dop??
    hehehehehe

    ReplyDelete
  10. memang tak sah kalo tak baca bloh akak yang manis itu

    ReplyDelete
  11. cheqna nangis...mesti cute kan...
    nak jugak nengoknye...
    akak belum pernah lagi sampai t'ganu tu...mesti bestkan...

    ReplyDelete
  12. sejak pandai link nih kan... semangat cheqna mengelink(erk ade ke dalam kamus nih? hehe) kan... la la la ~

    ReplyDelete
  13. cheqna,akak pun suka baca blog sis linda tu..selalu jugak tgk dia dari jauh jer,malu nak tegur..hehehe...cheqna tak suka baca blog akak??ekekeke...gurau je...

    ReplyDelete
  14. kak cheqna sayang saya tak? thanks singgah blog saya..sejak itu kita jadi kawan kan kak? hehehe

    ReplyDelete
  15. salam..
    sekarang saya
    tahu kenapa anda
    suka linda,dan linda
    suka anda...ha ha
    pakatan rupanya?

    ReplyDelete
  16. berblog pun boleh mengeratkan silaturahim kan... :)

    And i'm happy to meet you..

    ReplyDelete
  17. tak pernah kenal dia lagi..nak try terjah la..

    ReplyDelete
  18. la..
    Ibu ingat u all berjiran ..dok pun setaman ke..ghupanya tak penah jumpa lagi?
    kalau ajak kakcik jgn lupa ajak ibu sekali yerk..(sila rujuk komen kakcik)

    ReplyDelete
  19. salam,

    ingatkan nak bagi pinjam sapu tangan ni kesat air mata tu tapi sebab ade hingus tu tak jadi la hehe..

    ReplyDelete
  20. ainnoraini

    jangan tengok...bughuk ghupenya
    huhuhu
    jom r kak datang ganu...banyak tempat menarik

    ReplyDelete
  21. ajee

    sebenarnya dah lama pandai
    wah tetiba riak...hehehehe

    ReplyDelete
  22. shida

    kak..tegur je..no hal nya sis linda tu
    semua cheqna suka baca tau =)

    ReplyDelete
  23. Liliyuli

    sayanggggg
    tu la..moga ikatan ini kekal selamanya
    amin...

    ReplyDelete
  24. zulkbo
    muahahahahaha
    tau takpe..
    err...nanti kita wat pakatan berdua pulak ye =)

    ReplyDelete
  25. kak wan

    dok la bu..belum berkesempatan jumpa..=)
    ok begheh bu..

    ReplyDelete
  26. penjejak maya
    ala bagi jela...
    sian cheqna tak de sape nak bagi saputangan ni..
    huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  27. blog bukanlah hakmilik kekalls.. kaans

    salamm cheqna ittewww

    ReplyDelete
  28. en_me

    of coz....
    tapi moga2 hubungan persahabatan kita kan kekal..=)

    ReplyDelete
  29. akue yang malas nak login heheThursday, August 19, 2010 at 9:52:00 AM GMT+8

    Na... bukan lepas kahwin aku bz.. tapi dr sblm kahwin lagi bz... hehehe

    ada je nak update blog tu cuma.. segan nak publish coz.... bos besaqqq kat opis dah jumpa blog nih... huhuhuu...

    malu denn...

    ReplyDelete
  30. afzan
    cheh..doh pahtu sipang wat sake r n3 tu...
    huh

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~