Aug 25, 2010

~ dekat ngan raya.....cheqna semakin kopak...huhuhuhuhuhuhu~

salam semua
memandangkan cheqna mempunyai cuti 30 hari..makanya hari ni cheqna cuti
cuti bukan duk relax2 kat umah tau
skang ni cheqna bersiaran secara langsung dari pusat servis di Kuala Terengganu kerana Mr. Black perlu diservis setelah mencapai KM sebanyak 61,480...patutnya kena sebis masa 61k tu..tapi biasa r cheqna...
jumlahyang perlu di bayar adalah sebanyak RM240..huhuhuhu kopak mak.....ade sesape nak bagi duit raya pada cheqna tak??tolong cheqna bantu cheqna....huhuhuhuhuhuhuhu
jadinya cheqna kat KT r skang ni....
tinggal 29 hari lagi.......
daaaa...

58 comments:

  1. memang lah kopak..


    kalau major servis nanti lagilah kopak cheqna oooi... mau dekat RM900 rasanya..


    * guna dr tahun 2004-2007 dulu.. pape pun minyak memang jimat kannn..

    ReplyDelete
  2. hurmm mcm tu sll yg ada kalo pakai keta ni kan...huhu tk dpt nk nolong..pon tgh kopak jgk ni..hehe

    ReplyDelete
  3. hana pon sama..servis cmput tukat timing belt dah dkt rm700..pastu bulan ni nak renew roadtax insuran mau dekat seribu..hwaaaa!!!

    ReplyDelete
  4. azrina 0307

    hari tu cheqna major sebis RM300++ je sebab model baru kak
    model lama memang RM1000++
    minyak memang jimat..cheqna berulang g keje dalam RM20 je minyak seminggu..

    ReplyDelete
  5. fieza79

    kopak sebab shoping raya erk??
    hehehehehehe

    ReplyDelete
  6. hanafaza

    dah nampak dah memang cheqna tak leh duit raya ari hana ni...
    huarghhhh

    ReplyDelete
  7. alah, tadeklah kopak mane kan..kalau nak dibandingkan yg dalam bank tu, ngeee..mesti beriban² lagi ade tuh, hikhik..

    saje je nak menjeleskan org ramai ngan mengkabo balance leave dia kan kan kan?

    ReplyDelete
  8. azrina aka jaijina

    riban2????amin....
    muahahahaha
    akak tahu ye...lagi 29 hari kak oi..
    sila jeleh =)

    ReplyDelete
  9. bercuti ye...dan mengkopakkan duit...tak pe mr black tu lagi penting...kalu tak de dia..lagi susahkannnn...cheqna...

    ReplyDelete
  10. Salam Cheqna..

    takakn nak masuk dalam Bersamamu kot! Tapi, sekarang ni duit macam terlalu kecil nilainya. Pergi kedai runcit pun boleh habis puluh2 ringgit setakat beli sayur, cili, bawang, santan serta tepung dan gula! :(

    ReplyDelete
  11. olohhhh... awal tuh cuti... setuju dgn rina.. sajer jer nok kabo dia banyok agi cuti.... dok jeleh pong... padahal jeleh weiii.... huhuhu...

    cheqna pakai kete mende??? kete beso, besola sebisnyer... kak nih paka kete hok kecik jah... kete buatang mesia... sebis dokla mahal ngat....

    ReplyDelete
  12. ainnoraini
    memang r kak
    yang penting ada mr black baru leh g kemana2..=)

    ReplyDelete
  13. kakcik

    betul tu...terasa sangat kan..
    g kedai runcit pun habis puluh2..
    huhuhuhuhuhu
    nilai duit kita ni kecik ke??
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. kalu takboh kopak, pasni naik bas je lah cheqna....

    dok pung tumpang kawan gi kije...

    hehehe....

    ReplyDelete
  15. kak zue

    memang nok suh jeleh pung..
    hahahahahahahahaha
    tuan beso kena pakai kete beso r kak
    hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  16. Ain

    tak dok bah weh....
    doh pahtu kete wak sake dumoh???
    ke gane???
    hahahahaha

    ReplyDelete
  17. sila berbelanja berhemah ye cheqna, jgn lupe ketepikan duit raya utk diriku ini...hahahaa!

    ReplyDelete
  18. BEST BANGGAT CUTI ADA 29 ARI.....BLEH X TUKAR CUTI NGAN KITA..TUKAR SUKA SAMA SUKA *_*

    ReplyDelete
  19. meniaga la kat bazar ramadhan..ahahahhaha...masyuuukkk

    ReplyDelete
  20. hehe... biasala klu dah raya nak jalan jejauhkan.,.makanyer knla servis kete... sue pun b4 blk ray abr nak g servis.. hrp2 org x rame la... la ni kebizian melanda..huhuhu

    ReplyDelete
  21. Halo cheqna weiii...
    Awak sebis keta ye..ibu ni kena renew road-tax insurance .dah tu rm awak hok dlm bank tu tak kuar...sedangkan ibu ni..rm tak masuk pong lagi..hu..hu..

    ReplyDelete
  22. jap...jap..
    Cheqna selamat bershopping raya...eh bukan, selamat bercuti.

    ReplyDelete
  23. Salam,
    Cheqna, hari an gaji? nampaknya mr.black la yang berjoli dulu dr cheqna ...hihi...sabo jola.. :)

    ReplyDelete
  24. hahhha..bersiaran secara langsung tuh..ko bawak lappy ke, atau henset..wah wah..ahahha...
    xpo lah kopak skali skale demi kesejahteraan sejagat..nanti kalu kete rosak time raya, x best plak...kannnnnnnnnn

    ReplyDelete
  25. salam,

    takpe nanti kerajaan bg duit raya dptla cover balik hehe..

    ReplyDelete
  26. kete kita kan cheqna.. beli dh tiga thn, tp baru guna sbnyk RM30k..hahaha.. apa taknye.. g keje naik motor.. lagi jimat.. 7 hengget sminggu je minyak.. tol dah tentu tak lalu.. beshh..heeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  27. Demi keselamatan...
    nanti nak berjalang jalang.... ;P

    ReplyDelete
  28. boleh lah jual baki cuti tu .. tapi janganlah mahal2 sangat !

    ReplyDelete
  29. baru nak mintak duit raya dr chekna..dia yg minta dl..bagi no acc ye..hik hik hik

    ReplyDelete
  30. kalo x berani dilambung ombakk, jgn pakai kete uoolls..

    ReplyDelete
  31. kopak cheqna ?

    alahaiii...
    dah serebeh lah neh ..huhuuu

    ReplyDelete
  32. jangan risau tahun depan GOMEN bagi RM3500..

    supaya harga barangan boleh naik 35%

    ReplyDelete
  33. zana iman
    nak tukar??boleh je..
    RM100 satu hari..boleh??
    muahahahahahaha

    ReplyDelete
  34. queenn
    boleh gak...
    meh r join cheqna
    untung cheqna amik sorang je..hahahahaha

    ReplyDelete
  35. sue
    baik g sebis sebelum balik beraya ok...=)

    ReplyDelete
  36. ajee

    eii..x malu....
    lalalalalala

    kak wan
    olololo.nanti masuk la tu bu...
    terima kasih =)

    ReplyDelete
  37. cik daya

    selamat bercuti gak untuk cik daya

    ReplyDelete
  38. Mawar Berduri

    mr black memang...suka mengambil kesempatan dalam kesempitan..opsss
    hahahahahaha

    ReplyDelete
  39. ashie023
    lappy weh..giler cheqna 3 jam nunggu dok wat mende
    mujur bawok lappy dok r puahsang ge kere =)

    ReplyDelete
  40. penjejak maya

    ye ke??
    baguslah...=)
    err PM tak nak bagi tuk cheqna ke??
    lalalalala

    ReplyDelete
  41. sueanne

    wah..syoknya awak..hhuhuhuhuhuhu
    jeleh ni

    ReplyDelete
  42. ayahanda AL

    nak beli tak ni???RM100 je satu hari..ala..deal la..deal la...

    ReplyDelete
  43. hamizah

    wah kak...terharu ni..nanti cheqna bagi no acc ye..banyak sket tau kak =)
    lalalalala

    ReplyDelete
  44. zeqzeq

    tang 3500 cheqna setuju
    tang 35% tu..err....janganlah..huhuhuhu

    ReplyDelete
  45. ermmm itu belum mr.black tau dpt imbuhan 500 tu..ehehehhee...

    gitu la kete kan...ada je duit masuk, ada je la yg kena nak servis @ repair

    ReplyDelete
  46. ~asha~

    cheqna baru tahu hari jumaat malam hari tu huhuhuhu
    alhamdulillah =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~