Aug 11, 2010

~ bahagian 3 ~

salam semua
ini adalah n3 terakhir mengenai pengembaraan cheqna ke utara tanah air
ok...lepas siap adik hanto jubah n amik skroll..kami teruskan perjalanan balik ke Trg dalam area kul 11 pagi..dengan harapan leh sampai awal..
pada mulanya segalanya berjalan lancar..entah kenapa tetiba kami tak tahu kami masuk jalan mana n kami dah sampai ke Butterworth...

huarghhhhhhh
cari punya cari...
naikla highway..bayar RM1.60 tol pertama dan tol kedua pun RM1.60..
lepas pada tu kira selamat r
3 jam cheqna lost.....masa tu memang dah panas la..dengan lapar lagi...masing2 dah pening....
tapi berkat kesabaran..alhamdulillah...selamat jua sampai...
sampai kelantan kul 7pm...mandi..solat...sambung balik ke Terengganu kul 8pm..sampai trg kul 11pm..
hah amik ko..12 jam dalam kereta...
naik kematu bontotku ini..sakit pinggang..sakit belakang tak yah cakapla...
kami just berenti makan n solat kat hentian perah dalam setengah jam sahaja....
sampai umah kat Trg..tak cakap banyak..mandi dan terus..zzzzzzz
ada sahabat2 komen hari tu nape sampai 12 jam??banyak berenti tido ke???oh tidak...cheqna tak berhenti tido...cheqna cuma sesat....huhuhuhuhu
adik cheqna tu dah dapat keje..esok dia akan ke shah alam tuk lapor diri di syarikat abex pada hari jumaat.. kami tak ikut..adik g ngan mak sedara dia yang stay kat shah alam tu...
niat hati nak ikut tapi keadaan kesihatan ma tidak mengizinkan..ma still sakit tubuh..huhuhuhuhu
err..ok sekian sahaja report pengembaraan...akan kembali seperti biasa ye =)
daaaaaa

14 comments:

  1. Hehehe.. kira hebatlah tu.. tak tertidur pun dalam perjalanan. Apa2pun, Alhamdulillah selamat dalam perjalanan pergi dan balik. :)

    ReplyDelete
  2. cheqna, saya rekod sesat, usah kira, putrajaya, tempat tinggai sendiri pun sesat, ntah la, bab2 jalan ni, mmg payah nak ingat, hahahah! *malu je kan, huhuuks~

    ReplyDelete
  3. Ucapan selamat berpuasa. Semoga dapat menjalankan ibadah puasa dgn penuh kesabaran.

    Semoga segala usaha dan amalan diberkathi dan dirahmati Allah SWT.

    ReplyDelete
  4. abih gok entry part2 nih... lengoh doh bace... hahaha...

    Alhamdulillah... selamat belake...

    ReplyDelete
  5. penat tu.. 12 jam dalam kete..
    pernah rasa dulu.. seksa giler

    ReplyDelete
  6. kakcik

    setakat cheqna drive jauh2 ni memang tak pernah lagi rasa mengantuk
    kecuali kalau drive kul 10pm keatas

    ReplyDelete
  7. eMMe

    kat opis ni cheqna memang terkenal ngan pelupa pada jalan2 yang pernah dilalui..hahahahaha

    ReplyDelete
  8. ainnoraini
    terima kasih kak
    harap akak pun cam tu jugak..=)

    ReplyDelete
  9. dasat nyer...dah mcm dr miri g kuching naik kete jer...apa pon alhamdunillah selamat semuanya :D

    ReplyDelete
  10. zue@annaleeya

    owoh kak..pa lengoh pa..
    dakpe..habis owh...hehehehe

    ReplyDelete
  11. cikdaya

    Allah je maha tahu betapa lenguhnya cheqna huhuhuhu
    tak mo dah sesat2 pah ni..

    ReplyDelete
  12. sesekali sesat takpelah cheqna. sesat di hujung jalan, kembali ke pangkal jalan...
    (aik, relevan ke komen ni, he3... gurau2 je!)

    kena pakai GPS tu cheqna :)

    ReplyDelete
  13. piewahid

    err..kira bolehla..relevan la tu...hehehehe
    tepon cheqna memang ada GPS tapi tak tahu guna..huarghhhhh

    ReplyDelete
  14. nadia

    alhamdulillah..dah selamat..penat huhuhuhuhu

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~