Sep 1, 2010

~ anda kehilangan sesuatu??sah....memang dia yang amik ~

salam semua
camana???hari ni dah hari ke 21 puasa??ok??ada yang dah tinggal??
bagi kaum hawa...biasala tu kan??
bagi kaum adam??itu memang luar biasa..=)
err..kali ni nak share pasal sesuatu yang out of topik puasa la..boleh?????
hehehehe
kalau kat opis...anda semua biasa tak kehilangan pen ke..pensil ke??
bebudak opis cheqna biasa..termasuk cheqna sendiri...
kami biasa kehilangan pen tau.....
mula tu cheqna wat derk je sebab pen yang hilang tu yang regenya kurang dari RM1 sebatang..
tapi hangen bila pen PILOT hilang weh...kang pen tu RM5.50 sebatang...dahla baru guna 2,3 kali dah lesap..
akhirnya misteri kehilangan pen terjawab apabila seorang hamba allah tu bawak satu beg besar yang terisi pelbagai jenis pen dalam tu...hahahahaha memang banyak giler r...
skang ni kalau kami hilang pen je tak cari orang lain dah...
dan dia pun redha je....

ni la orangnya....dia memang suka tau ngusik orang..kadang bila kita suh dia sign..kita bagi pen memang alamat pen tu masuk poket dia la...sama gak...kalau dia masuk  bilik cheqna skang cheqna akan cepat2 kemaskan or sembunyikan pen ke pensil ke hatta pemadam pun cheqna sembunyikan...hahahahahaha gila jahat...dia pun gelak je...tengok poket dia tu...kalau time dia amik pen orang memang elok je tersusun pen dalam poket tu..saje tau dia tayang kat kita...kadang kalau kita bising2 manala pen kita menghilang dia ilek je senyum sorang2..pah2tu baru dia bagitahu..hampeh tul
inilah Tuan Haji Mohd Mezlan Yusof.....errr...tapi kalau anda kehilangan pen sah2 memang bukan dia yang amik kan????
daaaaa

21 comments:

  1. salam,
    hilang pen,pensil,stapler,pembaris mmg biasa la tu he3...tapi yg pelik terus lesap..antu kot amik ...kira ok la tu dia simpan dalam beg...he3

    ReplyDelete
  2. salam,

    dia tu hobinya pengumpul pen tapi pen orang hehe..

    ReplyDelete
  3. Salam bertandang lagi..
    moga sihat selalu orang
    di sini..carilah keberkatan
    10 malam terakhir..Insyaallah

    ReplyDelete
  4. pernah gak jadi...
    selalu sangat...

    ada laa hamba Allah tu amek pen atas meja daya.. tulis2x peh tu amek terus pen tu..
    bila dah tak der pen..daya masuk jew bilik dia amek balik pen tu
    huhu

    sekrang nie semua pen daya simpan dalam beg...sampai lebih sebatang daya simpan..

    ReplyDelete
  5. femes sekejap tn hj mezlan nih...hehehehe...

    ReplyDelete
  6. adeh ler, nak ngusik ler tu..tp kalo akak dulu kalao pen hilang mmg takde keje lain, akak nak nuduh si bangla aje..asal naik opis mesti nak mintak pen, aduyaii..

    ReplyDelete
  7. owhh dia tk sengaja ehh...bagus pulak dia buleh simpan suma pen yg dh terambil tu..heee

    ReplyDelete
  8. selalu gak hilang..biasanyer budak2 production terambik pas sign voucher..
    kdg dah tanda pun hilang gok..

    seb baik pen muroh..

    ReplyDelete
  9. mankuchai

    haji ni memang...tapi dia amik pen kita pahtu dia purak2 tanya..
    hehehehehe

    ReplyDelete
  10. sayangsayang ibu

    sesetengah orang memang amik n lesap terus kan??haji ni tak...hehehehe

    ReplyDelete
  11. penjejak maya
    itu tidak dapat dinafikan lagi
    hehehehehe

    ReplyDelete
  12. zulkbo
    alhamdulilah
    moga kita semua mendapat keberkatan di malam2 terakhir ramadhan

    ReplyDelete
  13. cikdaya
    skang cheqna memang akan susuk(sembunyikan ) pen kalau haji masuk bilik cheqna hahahaha

    ReplyDelete
  14. azrina aka jaijina
    kami memang dah tak aim orang lain dah
    hahahahahaha

    ReplyDelete
  15. fieza79
    ala kak...kadang tu dia memang sengaja...
    penuh satu beg kak..lupa nak snap hasil pengambilan beliau hari tu hahahahaha

    ReplyDelete
  16. mama idah

    pen murah cheqna dok kisah
    tapi kalu pen mahal memang cheqna g khejong r ke ye..hahahaha

    ReplyDelete
  17. salam ziarah..

    dtg klik2 dan follow sekali :)

    ReplyDelete
  18. tulis la nama kat batang dakwat pen tu cheqna....

    kak ain memang wat gitu kalu pen pilot....

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~