Jul 7, 2010

~ tanya n mintak pertolongan sket ~

teman2 sekalian
izinkan cheqna bertanya sket..
camana erk nak wat blog kita agar orang lain dapat copy paste like award yang kita bagi ke...
kalau cam cheqna tu kalau teman2 klik kanan akan kuar UIKSS CANNOT YE.. kan??so cheqna nak buang mende alah tu..camana erk??
ada sesape leh bantu tak??
terima kasih...=)

22 comments:

  1. ahaha..tak dapat bantu...ala..cheqna boleh bagi code html...so org boleh tekan ctrl+C

    ReplyDelete
  2. dah tersetting tak leh copy paste nie....

    kena tukar gear reverse la cheqna....

    nanti kalau akak jumpa info pasal nie, akak share ya...

    ReplyDelete
  3. ain
    kak..share neh..cheqna bukannya reti sangat bab2 gini
    thanks kak weh..

    ReplyDelete
  4. quenn
    cheqna ni napok je macam bijak menggunakan lappy tapi bab2 gini memang hamcusss..memang surender r..
    hahahaha

    ReplyDelete
  5. cuba enter dulu pic tu pastu baru right click n save..try bole x???

    hehehe

    ReplyDelete
  6. salam..cheqna nak buang yang uik cannot tu kan..
    kalau nak buang yg tu pegi dekat papan pemuka-rekabentuk-tambah alat
    pastu cari html yg ada uikk cannot tu BUANG...then save
    sori bmelayu sbb dah setting b.melayu..
    aa..menjawap soalan tak..takut pula saya nyer jawapan tak sesuai ngan soalan cheqna..
    peace

    ReplyDelete
  7. dulu pun saya pernah kena gak ..

    pastu saya buat hapa tah .. terus dah takde ...

    lupalah plak !

    ReplyDelete
  8. makdaraterdiva
    nanti cheqna try
    thanks ye =)

    ReplyDelete
  9. mamaJnJ
    huhuhu..
    kena cari satu2 ni...kekok la sket sebab cheqna setting BI
    takpe..terima kasih mama
    cheqna harap dapat membantu la ape yang mama bagitahu ni

    ReplyDelete
  10. kak linda
    argghhhhh akak memang
    saje nak menyiksa jiwa dan ragaku..
    huh!!!!!!!
    pssttt dah poco2 ke rini??

    ReplyDelete
  11. Cheqna : Cheqna pg kat Edit HTML pastu tekan Ctrl A pastu Ctrl F pastu cari word Uiks cannot tu ...pastu delete.....b4 tu Cheqna jgn lupa download dulu tempalte asal...

    ReplyDelete
  12. mawar_berduri
    terima kasih atas info..cheqna dah berjaya melakukannya sambil tepuk2 tangan ye =)

    ReplyDelete
  13. salam cheqna,

    boleh refer kat tutorial ceeramon ni..

    tukar ke asal..heeee..selamat mencuba..

    http://c33ram00n.blogspot.com/2009/02/tutorial-disable-rightclick.html

    ReplyDelete
  14. sueanne
    nanti cheqna lawat ye..
    mungkin tuk tutorial lain...
    apepun thanks =)

    ReplyDelete
  15. maslinamansor
    cheqna lagila tak reti bab2 cam gini
    hahahahaha

    ReplyDelete
  16. Cheqna tanya En.Google pun boleh..lagi mudah.. salam kenal

    ReplyDelete
  17. gismo82
    salam kenal gak
    alhamdulillah tak perlu cikgoogle pun..teman2 alam maya memang superb r....hehehehe padahal cheqna dok pandai nak google2 ni..=)

    ReplyDelete
  18. suh die klik kt gambo tu skali pastu gambo tu jd beso pastu suh die klik mouse belah kanan n kuo copy image ha copy la...heee

    ReplyDelete
  19. mrs.ecam
    kak eh...nak klik kanan pun tak leh...tapi skang tidak lagi
    hehehehehehehe

    ReplyDelete
  20. left click..mesti blh ;). tak guna jgk sbnrnya buat disable right click sbb org blh guna left click tapi tak ramai yg tahu kot :)

    ReplyDelete
  21. nadiah sidek
    cheqna memang blur n bengap sket bab2 gini..hehehehehehe
    pepun thanks for the info ye =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~