Jul 26, 2010

~ memang grrrrrrrrrrrr ~

salam semua
semalam dalam kul 11..kerani datang bilik cheqna bagi surat bengkel pengurusan bencana dan cheqna kena g untuk slot simulasi
n guess what???
pogram tu kul 230pm dan diadakan di Besut...memang cheqna bengang giler r semalam...sepatah pun tak dimaklumkan tetiba dapat surat..dahlah petang tu sepatutnya cheqna g jupe klien yang bersalin lam tandas tempoh hari...
memang cheqna bengang sangat2...
ok untuk makluman..dari opis cheqna ke Besut memakan masa hampir 2 jam ke 2 jam setengah..lebih kurang la...langsung tak buat persediaan apa2...yelah..dah namanya bidang terjun...cepat2 cari driver...tak koserr nak drive sendiri sebab tak ready n jauh tu...mujur ada driver yang sanggup...
ok...sampai besut memang bengang tahap gaban r...cheqna sound sape2 yang berkenaan...tau menggelabah... ingat cheqna ni duk opis wat taik mata gamaknya...
memang simulasi tu cheqna wat gitu2 je..bukan sepenuh hati..memang cheqna akui cheqna tak ikhlas semalam....eeeiiiiiiiiiiiiii
habis lebih kurang kul 5pm.....makan dulu coz cheqna tak sempat amik lunch disebabkan berkejaran untuk ke Besut tu...lapar Tuhan je tahu..tu yang  tak leh nak cocentrate tu...
sampai umah area kul 830pm wehhhh..letihhhhhh..bengang..geram....macam2 ada..
sesape yang berkenaan tu yang terbaca..bacalah...n kalau nak maklumkan pada yang berkenaan pun maklumlah...tak heran pun....
hari ini???ermmm dah ok dah...panas sekejap je...tapi tak tahulah kot2 masih ada lagi bara2 yang tersimpan..hehehehehehe
btw...berhati2 bila nak bagi komen kat n3 orang...jangan tinggalkan komen yang boleh menyakitkan hati orang... kalau rasa tak mampu tak yah komen..jangan cetuskan bibit2 pergaduhan
sekian harap maklum.....
daaaaaa

33 comments:

  1. hehehehe..
    biasalah tu dik
    arahan berubah sesuko hati yo...

    ReplyDelete
  2. cheqna cool k...
    mat cool...mat cool...mat cool kwn ku ^_^
    hehehehehe senyum cikit

    ReplyDelete
  3. cheqna...terjah sini...owh..duk ajil kesohnyer....bes doh juper rakyat tganu kt blog..hikssss

    ReplyDelete
  4. Sabar sayang wei...

    bara tu kalau ditiup nanti boleh menyemarakkan semula api. :)

    ReplyDelete
  5. sayangsayangibu

    tak suka r..kalau dekat takpe...
    geramla...

    ReplyDelete
  6. zanaiman

    wahahahaha teringat zaman2 dulu ork..
    eskrem tu..besh..

    ReplyDelete
  7. suzieapai
    hehehehehe
    kak eh...memang dosh....
    terjah2 la selalu

    ReplyDelete
  8. kenalah beritahu awal2kan?

    supaya ada persediaan dan untuk keselsaan kita juga.

    ehmmm..

    ReplyDelete
  9. kakcik

    tu la...

    sabar ni..sabar ni...
    thanks kakcik

    ReplyDelete
  10. tedi

    tu la pasal...
    hanya yang mengalami tahu perasaanku ini..huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. ada orang tulis kat n3 cheqna yang bukan2 ker?
    apapun sabar yer cheqna... ujian tue... :)

    ReplyDelete
  12. owh dah jadi bidan..nak wat camna,kan..org mkn gj..ikut perintah..hehehe

    ReplyDelete
  13. salam..
    ada pelanggan bersalain
    dalam jamban ke?simpati..
    mesti ngeri pengalaman ni

    ReplyDelete
  14. owh..sabar jela kan...
    tak sokak last minute inform...huhuh

    ReplyDelete
  15. selamat berkoje.

    tension...memang kalau arahan koje berubah last minute. nasib org mkn gaji. :(

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum wbt
    Kalau nama sistem perkhidmatan kerajaan,mmglah mcmtu lebih2 lagi yg melibatkan kementerian pendidikan, kesihatan, keselamatan dan seumpamanya. Kerja adhoc ni, k/kala bermusim dan kita kena terima dgn lapang dada serta sabar. Anggaplah itu kerjaya yg kita bergantung rezeki kpdnya.

    ReplyDelete
  17. salam,

    pernah juga dapat surat kerani bagi tapi majlis dah lepas..

    dah hujung bulan ni emosi biase la kurang stabil sket hehe..

    ReplyDelete
  18. salam cheqna...
    marah sangat nampak nya ni...sabaq noo....

    ReplyDelete
  19. mas
    ada la tu...
    huhuhuhu
    sabo sokmo doh ni

    ReplyDelete
  20. zue@analeeya

    kak eh...kadang2 sabo kita ni ada batasnya gok..
    ke gane???

    ReplyDelete
  21. hamizah

    gitulah kak oi..

    penat rasanya tapi..sabo jela

    ReplyDelete
  22. zulkbo
    salam
    ala..ada kan yang masuk paper hari tu
    budak umur 16 tahun bersalin lam tandas tu....

    ReplyDelete
  23. queen

    sangat2 tidak suka sebabnya kita dah ada plan lain..tetiba plak...
    mende ni bukannya baru dirancang..dah lama..tapi kenapa perlu inform lambat..memang geram

    ReplyDelete
  24. isk cheqna cumil... jangan emo tau.... dugaan tuh.. :D

    ReplyDelete
  25. IRIS

    tula..nasib kita orang bawah..ibarat mentimun dengan duyan
    digolek terluka menggolek pun terluka...

    ReplyDelete
  26. tajnur

    begitulah yang difikirkan..
    kalau x fikir ini sumber rezeki dah lama dah blah...

    ReplyDelete
  27. penjejakmaya

    salah sape tu??
    nape lak emosi kurang stabil??

    ReplyDelete
  28. siti murni
    memang taim tu marah sangat2
    tapi skang dah ok dah =)

    ReplyDelete
  29. ajee

    dah tak marah bila baca komen ajee..

    hahahahahaha

    ReplyDelete
  30. salam cheqna:)
    i'm back!

    hehehe

    wah, nak renew broadband lah mcm ni..nak dpt bear blue tu :P LOL

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~