Jun 1, 2010

~ macam2 pengalaman ada hanya kerana kes rogol..~

salam semua
nak citer pasal kes rogol gak kali ni...
hari tu masa kes remaja lembam kena rogol oleh ayah kandung sendiri tu masuk paper..so cheqna kena amik action...nak g la umah dia...mujur masa tu Haji Mezlan n Wani nak g wat pembayaran ke rumah..jadinya cheqna tumpang 2 kaki..driver dua2 tak de...g mana ntah..jadinya cheqna g bertiga naik kete Haji...cari umah dak tu...mujur Haji ni tahu segala cruk yang ada kat daerah ni..maklumlah dah hampir 24 tahun disini..kalu tak kenal gak sia2 r bermastautin sebegini lama..

makanya kami ni g la umah dia...berhenti tanya orang kampung..masa tu cheqna suh Haji turun tanya...hehehehe jahat sket kami ni...dahla haji driver..suh plak dia yang g tanya...yang beshnya kami duk dalam kete..dia boleh plak turun tanya n tak semena2 ataupun tak pasal2 orang tu ajak dia makan ubi kayu...hampeh tul haji ni...hehehe
rumah yang kami cari tu dah kami lalu sebelum masuk ke dalam lagi..so pusing balik...bila sampai depan umah dia..
" Ji..ko turun la...cikna takut...kami tunggu dalam kereta..kalu ada pape kami lari dulu" cheqna memang kata gitu r ke Haji...
mana taknya...bapak mangsa duk depan umah sambil pakai kain batik..isap rokok n asah parang weh....maunya tak takut....
haji turun..ntah apa yang dicakapnya..tetiba haji bagi isyarat suh kami turun...intai dulu...tengok still asah parang ataupun tidak...selamat..semua perkakasan itu disimpannya...
so cheqna n wani turun la...
erm...rumah mesra rakyat..hanya ada 2 bilik...letrik takde..patutla dia rogol anak dia...memang peluang terbuka luas..dengan rumah yang 2 bilik..tak de letrik...
bercakap ngan ayah mangsa..seoah2 tak de pape yang berlaku...cuma cheqna dapat kesan suami isteri ni ada masalah mental gak....tapi tak tahulah kot2 dia berpura2..wallahualam..kena tanya psikiatris r...
tanya gak mana anak dia..katanya polis pegang....dia kata anak dia lari dari rumah sebab tu polis pegang...
kami amik keputusan untuk g jupe cikgu PDK tempat mangsa belajar...dari situ banyakla info kami dapat...
petangnya g jupe inspektor yang amik kes ni...bincang ngan dia camana nak setelkan kes ini..akhirnya kami amik keputusan tuk bagi perlindungan pada mangsa dan untuk itu kami tempatkan mangsa di tempat perlindungan sementara untuk tempoh 3 bulan sebelum mendapatkan perintah mahkamah yang kekal untuk remaja ini..
pengalaman untuk kes2 sebegini adakalanya menakutkan..adakalanya kelakar..ingat lagi pasal kecurian air mani..hahahahaha memang gelak giler r..
kerja sebegini memang besh..
ok nanti citer lagi..cheqna ada kes kanak2 tidak terkawal ni..
daaaa....

13 comments:

  1. syoknya kes2 yg alg handle. i nya kes simple2 jek. salu yg lebih kurang jela. nk dapat kes yg luar biasa..teramt la pyhnya. huhu

    ReplyDelete
  2. faz

    setakat ni memang besh la..macam2 rasa ada....
    takut geram sedih..secukup rasa r

    ReplyDelete
  3. wah....
    best la kije cheq Na ni ...
    mulia kerjanya...
    misti selalu dapat saksikan drama2 real kan ? huhu

    ReplyDelete
  4. hai cheqna tq dtg blog ai..ooo mencabar gak keje awk eyhhh tapi best kan..pengalaman berbeza turr...

    ape la bapak raped anak ni, mental torture tuh..hidup takde kiblat camtu laa

    huhhh lelaki gini patot penjara sumur idup tak pun hukum bunuh jeww hehe

    ReplyDelete
  5. anonymous

    ingat tak kes remaja lembam yang sanggup g KL semata2 nak jupe inspektor aleeza??
    lembam tu macam orang ganu kata betul senduk...betul sangat2... dia ni lambat pick up la...erm..camana lagi erk nak terang

    ReplyDelete
  6. mawar berduri
    memang r..besh kije gini macam2 perangai..kisah..drama yang dapat disaksikan

    ReplyDelete
  7. aleeya

    tu la kan..kalaulah membunuh itu tidak berdosa..rsanya cheqna orang pertama yang bunuh bapak itu...

    ReplyDelete
  8. salam cheqna.. tq sudi datang ke blog saya.. fuh selalu dengar berita je citer mcm ni.. tapi sekarang baca real kat blog cheqna.. mulia sungguh keje ni..

    ReplyDelete
  9. ratu kebaya
    wsalam..
    banyak sangat cheqna berdepan dengan masalah sebegini....
    seronok keje..walaupun masalah bertimpa2..

    ReplyDelete
  10. cheqna, ngape anak nyer yg kena tangkap.....bukan bapak nyer.....

    ReplyDelete
  11. ninie's corner
    kak..
    kami bukan tangkap..kami letakkan anaknya di tempat yang selamat..jauh dari mak ayah dia...
    kan kalu kami tak amik ape2 eksyen..maunya kena rogol lagi teruk kami...huhuhu
    so kami bagi perlindungan la pada anaknya itu

    ReplyDelete
  12. seronok keje..walaupun masalah bertimpa2..dan satu pengalaman yg susah nak dapat semua orang

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~