Jun 2, 2010

~ kapel..pegang2..romen2...pegnen..beranak lam tandas..buayafrenz lari...skang ku sendiri..~

salam semua
esok cheqna ada poinmen ngan dak yang beranak lam tandas awal bulan hari tu...kalu sape2 yang baca paper tahu r kisah ni...metro ada..berita harian ada...
masa kes tu kuar paper..cheqna tak terus g cari budak tu kat hospital..cheqna rilek lu..bagi cheqna kalu g time tu pun memang sah2 budak tu pening..yela..mesti time tu semua orang cari dia..n betul tekaan cheqna..
hari ke 10 dia bersalin..cheqna g umah dia...melihat sendiri remaja itu yang baru melahirkan baby boy hasil hubungan terlarang dengan kekasih hati berusia 15 tahun manakala remaja ini 16 tahun. cantik budaknya...kurus tinggi...memang orang tak kan perasan bahawasanya dia mengandung anak luar nikah.
cheqna ada tanya macam2 la...ikut kata dia..masa hari pertama n kedua bersalin memang dia stress sangat2..orang tak putus2 datang cari dia..baik wartawan...tv...kawan2..semua ada..siap ada yang menyamar dari kebajikan lagi..macam2 karenah manusia bila terdesak untuk mendapatkan berita...cheqna memang tahu kisah dia dari A-Z, tapi cheqna tak leh la cerita kat sini..cheqna ada etika kerahsiaan. apa yang dia cerita dalam paper tu semua betul..ada la tambahannya..cuma cheqna tak leh sharing kat sini..RAHSIA.
baby yang dia lahirkan tu 3.0kg..comel..putih..baby tu dah diberikan nama...tak leh diberitahu cuma nama baby tu gabungan dua artis kelahiran realiti tv...baby tu abang kepada buayafrenz pinjam ayat kak linda yang jaga..dah 13 tahun kahwin tapi tak dapat anak..remaja ni pun tak kisah baby dia dijaga orang lain..dia pun dapat tengok gak baby tu coz yang jaga baby tu tinggal berhampiran..
buayafrenz dia dah menghilangkan diri...tak mengaku lak tu...habis hilang kata2 cinta..madah pujangga..tanggungla si pompuan ni sorang diri...
remaja ini beritahu cheqna yang dia nak sekolah pas habis pantang..tapi bukan sekolah kat sini lagi la...mungkin akan ke sekolah berhampiran tempat kerja kakak dia yang tinggal di pantai barat kot....memang dia sayang baby tu..tapi dia bertekad untuk ke sekolah..bagusla kalu macam tu kan...kesilapan dulu usah diulangi..bina hidup baru..cheqna berharap macam tu la.. lagipun dia anak bongsu..ayah dah tak de...
tapi ntah apa silapnya..ada masalah yang timbul..jadi esok dia akan datang untuk jumpa cheqna.. cheqna tahu apa masalahnya serba sedikit setelah berbincang dengan pegawai akhlak tapi nantila cheqna share setakat yang boleh share k...
nak wat report jap..nanti apdet lagi..
daaaaa...
kakiku punya nota : waspada dalam bercinta

16 comments:

  1. siannye..nak wat caner dah terhantuk baru nak terngadah..tapi dia juga perlukan sokongan dari org luar ..bantu dia utk bangkit dari kesilapan yg lalu..

    ReplyDelete
  2. muda lagi yer...

    Nafsu memang kalau tak kuat iman... hancur gak...

    Harap2 baby selamat dibawah jagaan orang lain..

    ReplyDelete
  3. Aleeya

    kak..cheqna hanya mampu membantu setakat yang termampu..selebihnya bergantung pada dia...

    ReplyDelete
  4. maslina
    tu la mas..muda lagi..baby dia cantik sangat..geram rasanya..
    harap sangat moga dia tak ulangi kesilapan yang pernah dilakukan

    ReplyDelete
  5. sekurang-kurangnya dia masih panjang akal....

    tak bertindak kejam pada baby yang dilahirkan.....

    moga allah permudahkan jalan untuk dia kembali berubah dan bertaubat....

    ReplyDelete
  6. yg kata dia buat tok suka2 tu ke. yg x cintakan lelaki tu?
    aduhai anak!

    ReplyDelete
  7. yee stuju ngan ain...biarla die bg org bb die tu dr die buang kt mne2 tong smph...nauzubillahiminzalik...

    ReplyDelete
  8. ain

    tu la kak...tapi dia memang ada buat something la nasib baik Allah sayangkan baby tu..

    ReplyDelete
  9. si tedi

    budak tu macam tak de pape perasaan bersalah or menyesal..
    ntahlah....

    yang masuk paper bersalin lam tandas tu...

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. mrs ecam

    tu memang cheqna sokong tapi skang dah timbul masalah..tengokla esok camana

    ReplyDelete
  12. bab ROM..tu yg tak sedap baca..cium ok sikit

    ReplyDelete
  13. zeqzeq
    ye ke...
    itulah yang berlaku sebenarnya.. malah lebih teruk dari itu....

    ReplyDelete
  14. budak skang cepat matured..kalo tgk kat shoping2 complex...muda2 dah jalan2 pegang tgn ngn bf...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~