Jun 15, 2010

~ bila kesihatan berada di paras tidak menyenangkan ~

salam semua
sudah lama rasanya cheqna tak jengah blog....bukan kerana berukband disekat..bukan kerana malas...bukan kerana sibuk...
cheqna demam weh...huhuhu
ahad tu...cheqna ke UMT menghadiri Konvensyen kaunseling Kebangsaan....dalam pukul 3pm cheqna dah rasa lain macam..kepala rasa berat..tak pening....mata dah rasa panas2...dahi pun dah rasa panas...tubuh memang dah rasa lain macam..sudahnya cheqna balik...memang menangis....menangis sebab sakit yang amat.....sakit sangat...lambatnya sampai umah...memang cheqna tak drive laju r...40-50km je sejam..memang tak larat sesangat..
sampai umah....memang tak cakap banyak..mandi2 walaupun sejuk yang amat..telan panadol...landing..tapi sumpah..tak leh tido..
esoknya memang cheqna tak terbangun....demam yang memang menggila r...
pagi ni ( 15 Jun 2010 ) cheqna gagahkan diri jugak k UMT...dengan pakai jaket..bawak bekal air masak coz cheqna tak dapat makan..sakit untuk menelan....lapar tuhan je tahu....cheqna cuba bertahan berada di Auditorium mahyuddin tu...sampailah majlis habis area kul 1pm...cheqna tak makan..terus balik
sampai umah...cheqna memang tak larat...memang jem terus......sampai satu tahap kul 5pm tadi cheqna cakap ngan mak..nak g klinik skang coz dah tak tahan..cheqna amik keputusan untuk mandi...n guess what....sakit urat..panas tubuh cheqna dah tak terasa lagi...perghhh saiko tul... asal sebut je nak g klinik sah2 time tu jugak cheqna akan ok..hasilnya skang dapatlah cheqna tulis blog ni...cuma maafla teman2 nak reply komen susah sket...line lambat..
pepun...doakan moga cheqna akan ok buat selama2nya ye..=)

16 comments:

  1. rehat secukup-cukupya.

    cuba hirup sup panas-panas.

    ReplyDelete
  2. mcm sy je..sebut nak gi klinik dan2 sihat :p

    ReplyDelete
  3. betul..badan ni kalau cakap je nak gi spital/klinik..baiklah dia..

    ReplyDelete
  4. akak doakan cheqna cepat sembuh n kembali berblog yer...jgn skip mkn ubat tau...

    ReplyDelete
  5. kak rina..

    baru je pah makan sup..sedapnya....

    ReplyDelete
  6. nadiah sidek

    kan..kan..tapi malam tadi kul 12 badan cheqna panas balik...huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. maslina mansor

    lum dapat rehat lama2 coz jumaat ni ada tahlil kat umah..huhuhu

    ReplyDelete
  8. shida
    terima kasih kak...
    huhuhuhu terharu nih...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~