May 6, 2010

~ maafkan daku..bila ku lama tak apdet ( sila nyanyi mengikut melodi lagu aku wanita biasa ) lalalalalala

salam semua

walawehhhhhh!!!!!!!!!!!rindunya nak berjalan2 sambil melenggang kangkung kat blog2 sahabat2 alam maya semua....tapi..apakandaya..jika cheqna terlalu busy ( nyanyi ikut lagu spring..tajuk apa ntah..lupa..hahahaha)

serius...this week memang tak sempat nak duduk lam bilik sendiri kat opis tu...kenapa???? ok..sila baca ye...hehehe

ahad 2 mei 2010 memang cuti....so sah2 tak masuk opis...

isnin 3 mei 2010..masuk opis pagi...wat SMP dan laporan tugasan dan juga wat report untuk meeting kul 230pm kat JKMNTrg nun di wisma negeri...drive sendiri sebab driver takde....kul 8pm baru sampai umah..penat sesangat..tu yang tak bukak blog...

selasa 4 mei 2010...pepagi lagi ke Bank Muamalat, KT sebab cashkan duit...oh lupa..cheqna sebenarnya dah dilantik as a pengerusi hadiah dan cenderahati untuk sambutan hari keluarga JKMNT 2010 yang akan diadakan pada 8 Mei 2010 di Merang..so bayangkan berapa hari je cheqna ada masa untuk mencari goodies..hadiah untuk game...dan dalam masa yang sama cheqna jadi emcee untuk majlis tu on this saturday....so lepas g bank....g cari something untuk cenderahati kepada tetamu...dah tak sempat untuk ngecop bagai...terpaksa gunakan alternatif yang lain...lepas zohor sekalilagi ke JKMNT untuk dapatkan check..n then g balik Bank Muamalat....masa ni dah hampir kul 4...n then pas dapat duit terus g Mydin Mall..

masa kat Mydin Mall..nah amik ko..4 troli barang yang cheqna beli..tapi akhirnya 2 troli terpaksa mintak jasa baik pihak mydin mall untuk disimpankan dulu..tak muat kete cheqna.. tuk hari ni kul 8mlm baru sampai umah..macam semalam..

rabu 5 mei 2010..cheqna g opis..pas bekpes terus ajak driver g balik mydin untuk amik 2 troli tu..n cheqna beli lagi 2 troli untuk budak2 punya goodies...kali ni kul 2pm dah balik opis...cheqna dah sakit kepala sangat2..so balik awal...

tadi...pun sama..lepas bekpes terus ajak driver g stbpmarang untuk packingkan segala apa yang telah dibeli...dan yang beshnya...hadiah tak cukup..huarghhhhh!!!!!!!!!!!!!tensen mak.....nak tak nak terpaksa g balik Mydin..tapi bukan Mydin mall la..just mydin kuala ibai..sempat gak driver beli gula 4kg pas solat zohor..sambung tengok budak2 packing barang...sampai kul 5...driver datang amik...penuh xtrail tu kami sumbat ngan barang2...so cheqna sampai umah hari ini lagi 5 minit kul 8 malam...

esok petang lepas asar...cheqna akan gerak g Merang la...g ngan driver la..malas nak drive..malamnya akan ada pertandingan memancing..ape????cheqna join ke tidak pertandingan memancing tu???tak koser i..baik i mancing orang daripada i mancing ikan..lalalalalalala..

jadinya sebab inilah cheqna tak berkesempatan untuk menjengah blog anda2 semua..cheqna tahu cheqna di taq oleh sis linda n dik faz...tunggu..cheqna pasti akan buat jugak nanti...tapi tak pasti bila sebab habis family day on this saturday..cheqna kena standby untuk audit on ahad..isnin n selasa...tambah plak dengan kes yang nak buang bayi dalam tandas tu...comel anaknya..putih....hadoi...bebudak ni napelah time2 ni jugak korang nak wat hal...yang beshnya tak de orang tahu dia mengandung hatta/waima mak dia sendiri...tapi Allah maha mengetahui..
ape2pun....hidup mesti senyum sokmolah walau keje menggunung..akan ku tarah itu gunung supaya menjadi rata..hahahahahahaha
cheqna paksa diri apdet supaya anda2 semua tidak tertanya2 kemana agaknya cheqna menghilang perghhh..ini dinamakan statemen perasan okiesh..
k la....tido dulu..penat....n pening sebab tadi kepala terlanggar bucu kaca tempat simpan barang sempatla ting tong 2 minit...
daaaaaaaaaa

2 comments:

  1. Selamat hari ibu....... coppylah hadiah anak chekdee di blog chekdee....jom sama-sama kongsi....heheheheh

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~