May 17, 2010

~ kagum dengan sidia~

salam semua
cheqna sibuk ngan odit dalaman sejak hari ahad sampaila hari ini..tapi dalam sibuk2 tu sempat gak usha blog.....
bila usha2...masa kat umah la ni...terkejut bila masuk blog daktedi tapi cheqna tak dapat baca dengan elok..almaklumlah line berukband kat umah ni slow macam siput sedut...siput pun tak slow macam ni...
tak puas hati..pagi tadi masuk opis terus bukak blog dak tedi..n sedih bila baca n3 dia...sabarlah tedi.....macam2 dugaan untuk dia...
mula2 kenal daktedi ni...cheqna kenal melalui blog sislinda...cheqna tengok daktedi rajin sangat mengapdet...jadi cheqna pun mulala memfolow blog dia..paling banyak tedi bercerita pasal kucing2 kesayangan dia....
memang cheqna kagum n respek bukan saspek pada tedi ni...sayangnya tedi pada kucing memang cheqna rasa tiada bandingan r.....memang tedi ni baik sangat2 ngan kucing2 peliharaan dan juga bukan peliharaan..memang tedi baik giler r.....suka baca kisah2 dak utih..dak oyen...dak itam...memang suka baca..cheqna akui cheqna pun suka gak ngan kucing tapi tak leh lawan tedi r....memang tedi terbaik r....
tapi....bila tedi kehilangan seekor demi seekor kucing2nya..cheqna turut rasa sedihnya...selama ni terhibur dengan keletah2 yang tedi citer....sabarlah tedi...Allah maha mengetahui.....cheqna tahu tedi memang sangat2 menyayangi kucing2 tedi...tapi Allah lebih menyayangi...be strong k tedi..cheqna tahu ramai yang sentiasa memberikan semangat buat tedi semenjak tedi kehilangan sebahagian dari kehidupan tedi...dan cheqna juga begitu......be strong...
apepun..setiap yang bernyawa pasti akan menghadapi kematian..tidak sesaat cepat mahupun lambat..hanya allah maha mengetahui....semoga kesayangan2 tedi berehat dengan tenang disana..
untuk daktedi...be strong.....

2 comments:

  1. haah...btol tu Cheq Na...kagum ngan Si Ted tu ...bukan semua orang mampu buat macam dia.... semoga Dak Kimo dan Dak Utih tenang disana......

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan cheqna....
    td kak ain godek2 terjumpe le blog ni..tertarik la pulak..so boleh le kite bertukar2 citer ye..tapi kak ain punye blog tak le sehabat cheqna...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~