May 26, 2010

~ jawab tag

salam semua

ermm kali ni cheqna nak jawab tag dari sis linda..dah lama dah sebenarnya kak linda bagi.. hari ni baru dapat buat..so layan...


a) COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD

begheh boh....

b ) BERI TAU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI

award yang sangat cute dan comel ini datangnya dari sis linda aka akak yang alwayz manis.
seorang isteri kepada encik asben..ummi kepada 3 cahayamata....beliaulah orang yang
menjadi rujukan kepada cheqna tatkala cheqna baru berjinak dengan blog..thanks sis..

c ) TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE-KHAMSAH..KENA JAWAB 10 SOALAN DAN SETIAP 1 DENGAN 5 JAWAPAN

1) FIVE NAMES THAT PEOPLE CALL YOU ~
~ Cikna - opis
~ Cheqna - kawan2 di alam fana cinta maya
~ Iena - family dan yang berhampiran
~ Alang - teman2
~ Mok Teh - anak buah

2) FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE
~ 18 Mei - cheqna's birth
~ 14 Jan - Ma punya birth
~ 2 Jun - kembar punya birth
~ 16 Mei - adik bongsu punya birth
~ 6 Dis 2002 - arwah

3 ) FIVE THINGS YOU DID YESTERDAY
~ Bayar duit kutu
~ uruskan bab pekan budaya
~ bereskan fail
~ baca novel
~tido

4) FIVE WAYS TO BE HAPPY
~ makan
~ disayangi
~dicintai
~menyayangi
~mencintai
~ dimiliki..lalalalalala

5)FIVE FAVOURITE MOVIES
~ kuch2 hota hai - cerita ni menyebabkan cheqna suka nonton hindustan
~ mann - sedih weh...huhuhu
~ titanic - perghhhhh....
~ pretty woman - jatuh cinta ngan julia robert...
~ syurga cinta - jiwang jap

6) FIVE FAVOURITE HOBBIES
~ baca novel
~ blogging
~dengo radio
~koya / jiwe2/nengung
~mengemas umah - wahhh..tetiba jadi rajin ni..sila percaya ok

7) FIVE FAVOURITE PEOPLE : yang ada skang
~ my lovely mum..tiada galang gantinya
~ adik beradik
~teman2 yang berdekatan
~ teman2 alam maya
~ ehem..ehem...

8) FIVE FAVOURITE PLACES FOR VACATION
~ Pantai
~pantai
~pantai
~pantai
~pantai...suka g termenung di tepian pantai yang indah..sambil nyanyi ok

9) FIVE REASONS U ANSWERED THE SURVEY
~ dah lama kena tag...nanti sis linda marah lak..hahahahaha
~terasa orang ingat kat kita bila ditag ni..thanks sis linda walaupun adikmu ini lambat jawab
~sibuk hari ni ngan gotong royong so rest jap..jawab tag
~senang hati je hari ini
~kang tak jawab kang kak linda belasah lak..ampun kak!!!

10) FIVE PERSON TO TAG
~yang sedang baca
~yang sedang baca
~yang sedang baca
~yang sedang baca
~yang sedang baca - boleh gitu???hehehehehe..sape2 yang rasa nak jawab..jawabla ye..

ok dah....nak sambung tengok dak2 wat keje plak....

bai bai..daaaa...

2 comments:

  1. Fuhh, tetiba cam nak belasah orang . ekekeke


    Statment berasap !

    ~ dimiliki..lalalalalala

    ayat takleh blahhh .

    ~ ehem..ehem...

    sakit tekak keeee ?


    ~pantai...suka g termenung di tepian pantai yang indah..sambil nyanyi ok

    Apa yang mung nyanyi cheqna ?

    Nanananana Gannuuu Kite !


    Tq my dear jawab TAG ini . muaaaah !

    ReplyDelete
  2. perghh akak...
    lamanya kita tak berpoyo2an kan...
    no big deal ok...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~