May 30, 2010

~ gurau senda membawa bahagia ~


salam semua

tamat bertugas kat Pekan Budaya..Cik wahab n haji lan ajak minum...call wani ajak sekali.. makanya kami ber4 pergila makan kat stesen bas Kenyir belakang opis berhampiran pasar kuala berang aka koberang

serius..memang dahaga sesangat....cheqna oder air fresh orange ngan air batu penuhkosong...makan???oh tidak...tak rasa lapar just dahaga semata2 ye tuan2 dan puan2...sila percaya...haji lan n wahab oder bali sejuk..wani lak oder bandung+cendol.. ada tambahan..haji oder SCT...ataupun nama panjangnya sotong celup tepung 2 kapal..untuk 4 orang makan....

"Ji...selama ni saya bernafsu kalu sebut bab2 makan..tapi hari ni..."

belum sempat habis cakap..wani sambung.."hari ni cikna bernafsi...."

hahaahahhaha...

makanya sampailah sotong itu..memang cheqna dok sungguh mana r makan sotong tu..air tak yah cakap..memang sekejap je habis..dahaga sangat2 weh...

siap makan..panggil dak pelayan tu suh kira

"minum mende kak??"

"fresh orange 1..bali 2..bandung 1" cheqna jawab

"makan?"

" ni lah..yang ada lam kapal ni" cheqna memberitahu

"keropok ke???" tanya itu budak kembali

" dok eh..lekor" cheqna menjawab lalalalalalalalala sebenonya cheqna nak bagitahu bahawasanya kami makan sotong..takut haji jawab..so cheqna jawab dulu..amik ko...budak tu bantai gelak.... ilek lagi...

" dua puluh.....lapan..." dia bagitahu harga

" aiii..80sen nak jugak ke??cheqna cepat2 bertanya

"kak..duapuluh....lama gak dak tu berhenti...lapan ringgit..."

Haji tanya..."duapuluh ringgit ke lapan ringgit ni???"

budak tu sambil ketawa dan menahan gelak....duapuluhlapan ringgit semuanya......

hahahahahahahaha...gelak je budak tu.....ok la just gurau2...

hari tu makan kat situ gak..kawan dia yang datang kira

"kak..kira sekali ke???"

"ye la...takkan nak kira 2 kali kot..mana ada duit nak bayar banyak kali" cheqna jawab sambil sengeh2 dengan niat gurau2...

"mana tahu kot nak kira asing2" budak tu jawab balik dengan suara yang agak keras..

" tak leh gurau duk surau r...." tetiba si iwan sound dak tu....

masa amik duit baki..haji cakap ngan budak tu...kalu tak leh gurau tak payah jadi pelayan la dik oi....

erm...bagi cheqna mungkin dak tu penat kot tapi rasanya time kami pergi kedai baru bukak...ntahlah..tak salah senyum n gurau2 ngan pelanggan...pelanggan lagi suka...bukannya melayan pelanggan yang menggatal..tapi cukupla seadanya....

apepun..malam ni nak kuar makan ngan geng pemakanan lagi...nanti cheqna tepek gambo geng2 pemakanan cheqna ok...

daaaaaaa

2 comments:

  1. Na... weekend baru ni dok dang la nok jumpa mung..

    Jadual pack ngan budak2 opis aku stay kat umah. Mula2 la erk! Tunggu aku nak p tgk anak Mira. Hehehe..

    ReplyDelete
  2. aqua

    dok mari hato sediri aku dok g..muktamad...lalalalalala

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~