May 24, 2010

~ anda semua berblogging kerana apa????~



salam semua

kita bersiaran lagi kali ini...ni betul2 rajin apdet ni..hehehehe...bilala nak jadi seayu dak lam gambo tu...perghhhh..berangan jap..sila jeleh...macam ayu je....tapi tak yah bagi cheqna bunga ok...x dapat makan pun bunga tu..lalalalala

eh apa yang cheqna melalut ni...huhuhuhu...

sebenonya nak tanya anda2 semua...ekceli anda berblogging sebab apa???suka2???nak tambah kawan????nak cari kenalan???nak kongsi pengalaman???nuffnang???glemer???orr blablabla??

adakah anda terasa hati kalau blog anda tidak dikomen????adakah anda akan putus asa kalau n3 anda tidak ditinggalkan komen walau anda tahu ada yang membacanya???adakah anda akan merajuk sekiranya blog anda tidak dipedulikan orang lain???

erm...cheqna mula berblogging baru lagi...kalu tak silap on 31 Ogos 2009...terdetik untuk berblog apabila junior cheqna masa sekolah suh berblog..katanya rindu nak dengar omelan2 mengarut ku...huhuhuhu...

sebelum tu cheqna suka baca blog kak linda..tetiap pagi masuk opis mesti bukak blog dia dulu...cheqna tahu blog kak linda ni melalui kawan cheqna...masa tu dia tak bagitahu dia ada blog.. cheqna YM ngan dia bilang ku bosan..so dia suh baca blog kak linda tu...start hari tu memang wajib r baca blog dia...

so...bila dah mula melibatkan diri dengan pembacaan blog ni...cheqna pun mulala mengaktifkan diri dalam blogging ni....

suka tau..sebabnya melalui blog ni kita dapat kawan baru...dapat bertukar2 pendapatan pendapat..dapat info...untung2 dapat pasangan hidup...hahahahahaha...cheqna tak melibatkan diri dengan nuffnang ni...ntah...sebab cheqna bukan orang yang pandai bab2 gitu...memang sesetengah orang berpendapat sambil menyelam sambil minum air..tapi cheqna plak sah2 sambil menyelam tak timbul2..heheheheehe...ekceli pasal nuffnang pun cheqna tak tahu sangat apa fungsi dia....bila baca blog orang yang nak cash out duit dari nuffnang tu cheqna tak de rasa macam eh jelehnya dia dapat duit...ntah..memang cheqna tak minat kot...sebab tu tak amik port..apepun tahniah pada yang selalu dapat banyak income dari nuffnang tu...anda memang rajin r....cheqna malas..huhuhuhu..orang yang rajin dapatla habuannya kan...

cheqna memang suka berblogging ni..baca blog kawan2..tapi bila sibuk memang tak sempatla... kat umah lak line slow..kalu nak tinggalkan komen tu sah2 kucing bertanduk dulu...hahaha tipu...tapi serius memang lambat..dahla lambat..boleh lak dia hilang macam tu..elok je kita taip komen panjang2 tetiba tuppp hilang..betul2 putus 'head' la....

ermm..papepun alasan anda....yang penting cheqna suka berblog sebab cheqna leh share apa2 sahaja...bila bosan2 baca balik n3 terdahulu mesti senyum sorang2....dapat flashback apa yang dah kita lalui...terutamanya bila kita ceritakan apa yang berlaku pada kita kan...besh...kalu tak caya cuba baca balik n3 lama2....kalu kena yang sedih jangan plak nanges..huhuhuhu

apepun alasannya...besh kan berblogging ni???

daaaaa...

4 comments:

  1. buat blog sbb nak menulis n nak berkongsi.

    komen , pengikut, trafik adalah bonus :)

    ReplyDelete
  2. maslinamansor..

    betul kan???besh plak rasanya bila dapat menulis..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~