Apr 25, 2010

~ lagi2 surat cinta..susah gak kalu diminati ni...~

salam semua
hari ni memang hujan lebat yang amat tak berhenti2....beshnya kalu dapat tido..tapi jangan mimpila..kerja banyak weh..alhamdulillah sebelum balik tadi dapat gak siapkan keje yang dah lama patutnya siap tu...tapi disebabkan kekangan waktu..lambat sket siapnya..
kul 535pm..cheqna sampai umah..naik je umah..tengok ada surat untuk cheqna....perghhh surat lagi...amik ko cheqna...berangan yang adooo...surat cinta darinya untukku..



see....mula2 tengok surat ni...hadoi...dahla 28hb ni road tax expired...nak kena setelkan saman pulak....melayang lagi RM...tapi bila tengok balik...oh...kete ma...sebenarnya memang kete ni atas nama cheqna..tapi mak yang pakai n bayo...kami punya no plat sama...tu yang cheqna tak tengok molek2 abjad kat depan...bila tengok...fuhh lega...

lagipun cheqna kalu had laju 70 memang cheqna ikut r had laju tu...hahahahaha ikutla sangat...sah2 cheqna lari 120km sejam..jangan ikut amalan yang tak elok ini
bakal adik ipar kata tak perlu bayar saman ni sebab "saman ekor"kan...lainlah kalu kena tahan n kita sign surat saman tu..tengoklah camana...bulan 1 tahun depan baru sambung road tax kete ni..kalu kandas paksarela la i bayar u..huhuhuhuhu
sebut pasal sambung road tax kete...hari khamis hari tu sedang asyik cheqna wat keje...telefon bunyi
"hello..boleh bercakap ngan Cik farina??"
"ye saya"
"saya...sape ntah nama minah ni..lupa plak cheqna
"ye ada apa" cheqna tanya minah tu
"mengikut rekod kami road tax cik dah tamat tempoh"
"eh..bukan ke 28hb road tax saya mati??"
"dah tu nak tunggu 28hb baru nak sambung" dia marah cheqna beb...
"laaaa...suka hati saya la kete saya...nape lak awak nak marah2 saya" hangen cheqna..
"cik datang kat CIMB cakap ngan sekian2..nak sambung road tax"tanpa minta maaf dia teruskan percakapannya...
bengang cheqna....cheqna jawab
" takpe..saya tak berminat nak berurusan dengan awak..terima kasih"
terus cheqna matikan talian...
bengang dengan cara minah tu..dahla cheqna tengah bengang setelkan kes..wrong timing r dia kol cheqna...hahahahahaha

apa salahnya cakap elok2..ni dimarahnya cheqna plak....apepun..budi bahasa budaya kita
eh jap..apa kaitan dengan tajuk n3 ini????lalalalalalala mabuk air sejuk sudah...layankan jela...
apepun..cheqna terharu mendapat surat cinta dari yang meminati cheqna..ok ok ok..sila muntah dengan statemen cheqna ini...
Kakiku punya nota : tengah fikir nak bayar ke tak??????

2 comments:

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~