Apr 27, 2010

~ biar papa asal bergaya???ouhhh itu bukan diriku..~

salam semua
ekceli kije banyak tapi..hehehehehehe macam biasa wat slow2..nak g mana gak gaduh2 ngat wat kije????chessss baik punya kaver cheqna oi....
erm....dah siap satu kije..rest jap....pasni sambung balik...
cheqna nak tanya semua...adakah anda jenis yang biar papa asal bergaya???sanggup berhutang???sanggup menggadaikan barang kemas demi nak nampak bergaya dengan baju cantik..telefon cantik...telefon mahal????adakah anda orang begitu???
cheqna tak kisah pun baju tu harganya murah..janji cantik...biasa r bagi cheqna beli kain pasang harga RM16.90, RM 18.90 ataupun RM19.90 biasa cheqna sebut RM199.90 untuk baju yang regenya RM19.90 tu..hahahahaha..baju nampak cantik..bila ada yang bertanya n cheqna bagitahu rege yang sebenar diorang tak percaya..tambah plak cheqna kan Pegawai..lagila diorang tak percaya...jap nak tanya..nape???pegawai tak leh erk pakai baju murah2???hanya leh pakai baju yang branded n mahal2 sahaja kah????
serius...cheqna tak pernah nak amik kira semua tu....cheqna nak berbelanja pun mengikut kemampuan r...kadang nak beli sandal yang berjenama or handbag yang berjenama pun kena fikir banyak kali...keperluan atau kehendak?????
bukan cheqna kedekut...kadang2 cheqna akan membeli gak handbag berjenama or baju sutera yang rege ratusan tu untuk appreciate diri sendiri..tak salah bagi cheqna..tapi bukanlah everymonth...kadang setahun 2kali..tengok keadaanla..tapi sebulan or 2 bulan sekali tak mungkinla...
bagi yang duitnya tak habis tu takpela...tak kisahlah nak shopping tiap2 hari pun sebab dia mampu...tapi bagi yang sampai nak bergadai bagai tu..rentikanlah....nape nak sangat bergaya sampai diri sendiri terseksa????ukur baju di badan sendiri
anda bagaimana???hanya anda yang tahu...
kakiku punya nota : kat Trg banyak baju yang murah2...mehla...

11 comments:

  1. ohoooo sye tidakkk....pki jek pe yg termampu...asalkn chantek...samo la kite...bli bj murah tp org leh tngk cam kain mhl...2 yg pntg...ngeh3...lg klu dh de ank...kperluan ank d utamakn...klu ai kayooo xpe...tp kayo pong kne nyimpan tuk ari tua gak..insyaallah klu umo pnjg...

    ReplyDelete
  2. mrs.ecam
    setuju!!!!!!!!!!!
    hidup mrs.ecam......

    ReplyDelete
  3. betoi tu.. Dulu pun lia keja pakai baju yg harga agak murah berbanding dgn budak2 bwh lia ni.. kasut saja dah rm300++.. kdg2 tgk takut tgk diorg berbelanja takkan duit gaji habis nak beli baju aja.. tak menyimpan ke ek.. hehehee..

    ReplyDelete
  4. Lia..

    tu la kan...
    dengan mekap bagai...takut gak tapi mungkin diorang ada pendapatan lain kot..huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Saya plak Kaya ...
    En asben yang PAPA ..

    Sebab saya yang menghabiskan duit dia ... buleh gituuuu ?

    muahahahahaha

    ReplyDelete
  6. kak linda memang...
    tu takpe kak..
    jangan habiskan duit kita je..hahahahahahahaha gelak jahat...

    ReplyDelete
  7. saya pun beli ikut kemampuan..asal kan cantik, terus beli..walaupun harga dia murah..heeeeeeeeeeeee...

    ReplyDelete
  8. sueanne
    betul tu...membeli ikut kemampuan diri ok.....=)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. tu sumer masa zaman bujang kRina lar..skarang dah insaf sikit kecuali certain item lah kan.. contohnya suar jeans... 10tahun baru tukar sekali..kena beli yg elok sikit.. si lebez tu tahan lasak.


    skarang pulak, biar anak2 rasa baju mahal sikit.(sikit jer ..tak lebih2..)

    utk sendiri tak kisah.. skarang dah addicted beli online.. murah2.. hehe..

    ReplyDelete
  11. kak rina

    hehehehehe..

    betul kan...kalu dah jadi ibu mesti keutamaan pada anak2....

    cheqna belum pernah beli2 online ni...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~