Mar 7, 2010

~ Chak!!!! Tadaaaaaa ~

salam semua
pekabo??
lamanya cheqna menghilang
bukan merajuk membawa diri..cuma..huhuhuhu kecelaruan emosi + banyak kije..huhuhuhu
ingat nak stop terus dah dari blogging ni....tapi tadi dapat call dari seseorang..sian lak bila dia tanya nape tak update blog..so demi dia..chewah..sah2 kembang hidung tu...kontrol sket dik oi.... hahahahahahaha
erm...ok just share ape yang berlaku sejak akhir2 ni..ok..cheqna memang penat..penat sangat2.. kes Bengkel Interaktif dah ada 6...bila kes BI ni payah sketla sebab melibatkan mahkamah..ada tempoh tertentu hukuman dak2 ni..so makcik poning sket..dengan karenah PA lagi huhuhuhuhu
erm..ok..2 Mac 2010..cheqna ke STB(P) Marang untuk menjalankan IPS dan 16Pf kepada semua staff disitu..seharian disitu..tak sempat nak melayan emosi yang tengah terganggu..
3 Mac 2010 saat tekun membuat kerja iaitu membuka fail kes bebudak ni tetiba dipanggil oleh PKMD atau lebih dikenali dengan nama Pegawai Kebajikan Masyarakat Daerah...memaklumkan bahawa cheqna dikehendaki oleh pihak pengurusan ibu pejabat negeri untuk menjadi pengacara majlis bagi pogram YB Senator Dato Seri Shahrizat Abd. jalil pada 5 Mac 2010..giler..doh la esok ( 4 Mac 2010 ) cuti sempena tabal sultan Trg...bila masa nak brief apa yang bakal berlaku..dengan surat tak bagi..tentatif pun tak dibagi...bengang tul...bukan calang2 orang menteri tu..dibuatnya cheqna salah announce nama tak ke masalah jadinya..malas nak fikir.. serabut sangat2 sebab tu blog cheqna kosong walhal banyak benda nak distory..


dah nasib mc kan..duk belakang jela....alhamdulillah segalanya berjalan lancar..siap dapat pujian lagi dari Dato'..nope..bukan itu yang cheqna harapkan..cheqna mengharapkan agar segalanya berjalan dengan baik..cheqna tak malukan JKM coz JPW pun ada..LPPKN pun ada..so kena jaga nama baik JKM..paling besh..majlis start kul 230pm hari jumaat tu..kul 1pm cheqna baru wat skrip or teks untuk MC...gila kang...tapi syukur sebab cheqna tak kuarkan ayat2 Trg n yang paling cheqna takut..ialah cheqna mengeluarkan ayat2 kuala berang..hahahahahahahahaha

yang tukang snap gambo ada penyakit parkinson thats y gambo jadi cenggini..hehehehehehehe

ni masa mula2 Dato' sampai....alhamdulillah..segalanya berjaan dengan baik walaupun semuanya cheqna buat saat2 akhir...bimbang tau bila mengacarakan even yang besar n bukan calang2 orang yang hadir...tapi alhamdulillah..pengalaman yang cheqna ada membantu cheqna menghadapi semua ini...suka n gembira bila tanggungjawab yang diamanahkan dapat dilaksanakan dengan baik..
lepas ni cheqna dah tahu dah
selain tugas hakiki as a PPsi...mesti ada tugas lain yang menanti..
actually cheqna masih dalam mood yang tidak baik...doakan semoga cheqna will be ok...
jumpa lagi
baibaibai


8 comments:

  1. cayalah...respect orang yang leh jadi MC nieh...happy...happy:)

    ReplyDelete
  2. cHeRyNa piReS

    tq tq..anugerah Allah tu..

    happy sokmo...

    miss u la...=)

    ReplyDelete
  3. kalau memang dah berbakat tu dik, takde skrip pun boleh bercakap kan...

    tahniah untuk cheqna...

    jangan sedih2 tau, rugiiii masa berlalu camtue....

    smile k....

    ReplyDelete
  4. kak ain

    sememangnya kerajaan bayar cheqna untuk bercakap...hehehehehehehehehe

    smile always....

    jom r kita jupe..ajak anak2 berkelah kat sekayu ke kak..

    ReplyDelete
  5. Na... sedih kenapa nih weh?
    Emosi tidak stabil kenapa?
    Still bz ke?

    ReplyDelete
  6. afzan

    kecelaruan emosi tapi aku still dapat control..

    banyak benda yang berlaku lam hidup ini...

    ntahlah..ko doakanlah agar aku ok =)

    ReplyDelete
  7. u have dats talent sis, since at school.. bak kata pepatah, campak kemana pun jadi, campak ke laut jadi pulau.. :)

    ReplyDelete
  8. ~ mamaaiman ~

    thanks my dear...

    tgh imagine ni camana agaknya kalu alang jadi pulau..kehkehkehkeh

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~