Feb 17, 2010

~ kenduri kahwin ~

salam semua
erm...lama gak erk cheqna tidak menghapdet...maklumlah busy sibuk...
actually cheqna dah citer kan kat n3 bawah pasal perkahwinan mak sedara cheqna...so ni nak citer r ni..
cheqna balik kelantan..sampai dalam kul 11am..masa ni tak sibuk lagi...just sibuk nak makan tengahari jelah...penuh ngan adik beradik mak cheqna..adik beradik mak 10 orang..hanya 2 yang belum kahwin..jadi of coz meriah kan...sepupu2 cheqna masih kecik2...cheqna ni cucu sulung r.. so masih ramai yang kecik....
malamnya majlis akad nikah...perghhhh kesian pak sedara cheqna..3 kali akad baru lepas.. alhamdulillah semuanya selamat....
so malam tu dekat2 kul 2am gak cheqna tido..yelah..membasuh pinggan mangkuk..nak harapkan sape lagi kan...dah nasib jadi sepupu yang paling gagah perkasa..hahahahaha penat seh..huhuhuhuhu
ok sebelum tu..ni nak perkenalkan pengantin la ni..tadaaaaa
>
>
>
>
>
>
>

>
>
>


eh bukan..bukan...saje je nak enteprem...hahahahahahaha sebenarnya kan..cheqna tak pernah pakai tudung ni coz nampak buruk giler..tapi malam tu adik paksa cheqna suh pakai so dalam rela i pakai u..tak kira..buruk pun burukla....huhuhuhuhuhu takpe sebab ni tudung pinjam hahahaha

tu la adik yang paksa cheqna..yang kat hujung tu mak sedara cheqna...time ni bergaya sebelum cheqna tukar uniform tuk jadi pembasuh pinggan mangkuk...


esoknya ( 15/02/10 )

kenduri...org kelantan ni pelik sket kot..kalau kat trg..esok majlis malam tu kami tak tido tau..siapkan gulai ke acar ke..buat apa yang patut..tapi org kelantan ni pagi kenduri baru nak wat semuanya...tapi tak de masalah...hari ni cheqna memang langsung tak berjangok ( pakai cantik2 la) just kain batik t shirt n tudung pinjam tu..memang cheqna jadi orang dapur la hari ni.. kesian ngan mak sedara yang lain...bahagian untuk handle mak sedara yang nak kahwin cheqna serahkan pada adik kembar cheqna tu..cheqna memang langsung tak kuar...sangat2 sibuk kat dapur..so ada sesape berkenan nak wat adik ipar???kakak ipar????lalalalalalalala
pukul 4pm...cheqna dah penat sesangat..cheqna amik kesempatan kuar ke depan...yang beshnya bila cheqna kuar ada sorang ni..kira 2 pupu r ngan cheqna siap boleh tegur...
"ya allah...ore tok perase kak ina...duk tilik doh...supo go kenal tapi tok cey weh"
ok cheqna translate ke bahasa standard..kang jap lagi ade gak yang baling telur kat cheqna ni...
maksud ayat itu adalah...dia tak perasan tu cheqna..dia dah perhati lama dah cheqna tapi still tak perasan..
camana nak perasan...dah dengan kain batiknya..t shirtnya...n paling penting cheqna kecik sket.. lalalalala statement yang boleh membuatkan afzan hot ngan cheqna...hahahahaha
selesai majlis....memang penat sangat2...esoknya majlis menghantar menantu plak...jadinya malam tu ingatkan nak setelkan apa yang patut..tanpa diduga..atuk cheqna sakit..lelahnya datang lagi...sebenarnya masa majlis tadi dalam kul 1tgh..adik cheqna yang bongsu dah g hantar atuk cheqna ke hospital..lepas sedut ubat dia...ok la boleh balik....tapi malam tu jadi balik...jadinya cheqna g hospital la malam tu...alhamdulillah tak serius pun atuk cheqna...cheqna suh stay kat hospital..suh rehat2la...tenang2 sket...kat umah bising ngan cucu2 yang masih kecik2 tu...
balik dari hospital cheqna dah tak larat...esok2la basuh pinggan mangkuk petiuk belanga seme tu...tido...
16/02/10
pagi2 dah bangun...setelkan kat dapur...satu group basuh periuk n cheqna basuh pinggan mangkuk..sudah basuh pinggan mangkuk cheqna setelkan kat area rumah...bakar pape yang patut..ya allah nape n3 kali ni macam menunjukkan cheqna rajin semacam ni????hahahhaha sememangnya cheqna orang yang rajin...tengok...shahlan dah angguk2 kepala tanda setuju...lalalala
pukul 1pm...cheqna rasa penat sangat...tapi sebelum tu sempat lagi tau cheqna wat koktel....campur ngan ais..perghhhh sedapnya.....cheqna amik kesempatan untuk melelapkan mata barang seminit dua...hah amik ko...kul 220pm baru kejut..nak g nganto nantu kul 3pm... tang2 tu gak bangun mandi dan manda...siap2...kul 330pm gak baru leh gerak...
sampai umah pengantin lelaki..dalam setengah jam perjalanan....makan2...balik la..time ni mak sedara cheqna tu memang nanges la...teringat ke anak2 sedara hok kecik2 tula..ingat kat ayah dia lagi yang kat hospital...ala..biasala kan...cheqna terfikir gak..nanti cheqna pun nanges gak ke bila kena hanto???lalalalalala..koya lagi...
cheqna terus balik ganu...cheqna sorang pahtu adik no 2 ngan adik yang bongsu satu kete cheqna follow diorang..adik no3 n mak balik esoknya sebab nak g tunggu atuk kuar hospital esok..kami balik dulu sebab adik keje..so cheqna kena follow dia coz adik tu baru dapat lesen.. nak balik malam lak tu..kami gerak dari kelantan kul 645pm...
sampai umah kat trg kul 945pm...nasib tak jem sangat r jalan...cheqna tak leh drive slow2..ngantuk..serius...apatah lagi kalau jalan tu straight je..sampai umah..bersihkan diri segala bagai...ingatkan nak terus tido..terlayan FB la plak...so kul 1 gak cheqna tido...penat???sememangnya...nasib baik cheqna cuti minggu ni...cheqna hanya akan masuk opis awal bulan 3 nanti coz 21-25 cheqna akan ke KL..kusus lagi
so itu sahaja laporan dari cheqna
kita ketemu lagi dilain n3
tadaaaaaaa
kakiku punya nota: panjang tak n3 cheqna kali ni????lalalalalala

6 comments:

  1. mmg penat kalau bt kenduri nie... selagi xselesai.. jangan harap la noleh releks...

    ReplyDelete
  2. nanti i kawen... u kontrak basuh pinggan ekk?? ada gaya dh tuu.. hehehe....

    ReplyDelete
  3. maslinamansor

    betul tu...

    seronok memang seronok tapi penat tuhan je tahu

    ReplyDelete
  4. faz

    u pakai pinggan plastik je senang..habis makan buang je lam tong sampah

    ReplyDelete
  5. Na... memang mung agak2 nampak kurus la Na... lebih2 lagi yang gambar mung pakai tudung yang kena paksa tuh :P

    Tapi xper Na... aku tak jeles + dengki pun. Aku iri hati jer..

    ReplyDelete
  6. zan..

    hahahahahahaha

    mung kena berusaha weh...berapa bulan je tinggal ni..aku dakpela sebab ape jua keadaan aku..aku tetap malatopss...wakakakaka

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~