Feb 26, 2010

~ Kenangan semuanya ~

salam semua
cheqna selamat sampai Trg kul 1230am malam tadi..habis kursus kul 500pm..area kul 530pm kami kuar dari ISM tu..
hantar semek 2 org tu kat Kemaman kul 1030pm..pahtu teruskan perjalanan ke umah cheqna n kul 123oam sampai...sampai umah tak dapat buat pape dah..basuh muka..basuh kaki terus dummmm di atas katil....masa dalam everest lepas transit kat kemaman tu memang cheqna dah rasa sakit kepala sangat....tak tahu nape..penat kot...dari ISM sampai kemaman langsung tak tidor...so memang cheqna terus tidor r..penat..


berikut adalah ahli group cheqna sepanjang 4 hari cheqna berkursus di ISM ni...from left kak ijan dari Hospital Putragagal eh tak tak...Hospital Putrajaya..kak sha dari Kemaman..gadis cantik dari Hulu Terengganu...hehehehehe..kak na dari kemaman..rusman dari Selangor..en. marta dari Pahang n Tn. Hj Emeran from RSK Cheng....untuk makluman Tn. Hj la yang amik contract 4 hari angkut cheqna n the gang ke kelas n balik dari kelas...hehehehehehe jasamu akan ku kenang Tn. Hj Emeran..=)
kursus kali ni untuk Pegawai n Penolong Pegawai tak ramai...ikut senarai nama 26 orang tapi yang sampai hanyalah 14 orang..jadinya hanya 2 group sahaja dapat dibina...lagi 1 group 5 pompuan 2 lelaki...sebab tu cuepacs bimbang hahahahahaha gelak jahat

erm...ni bilik cheqna...cheqna duk sensorang tau sepanjang kursus ni..tak de roomate...takut??? maunya tak..dahla ISM ni terkenal dengan pelbagai gangguan...bukak sliding door tu terbentang luas hutan yang tersergam indah...huhuhuhuhu

ok...mula nya cheqna memang nekad akan tidur sensorang la..malas nak kacau kak sha n kak na..kami satu level..selang 4 bilik je...tetapi sanggupkah anda untuk tido seorang diri apabila sedang enak tido..tetiba dalam kul 3am lebih2 la...anda dikejutkan dengan tangisan seseorang..agak lama tangisan itu...dalam 5-6 minit..kuat lak tu...dah kul 3 lebih cheqna nak lari kemana kan???stay jela kat situ sambil mulut membaca apa2 yang patut...x tido sampai la kul 630am cheqna bangun mandi manda n bersiap2 ke kelas..perghhhhh
natijahnya...malam esoknya cheqna bantai tido ngan kak sha n kak na..tak kira....angkut bantal n selimut tebal tu....nasib baik r....hehehehehehe
erm....sabo jela....hari tu kawan cheqna kena usik ngan dimain2 pemanas air tu....bunyi je walaupun kawan cheqna tak masak air...ikut kawan2 yang dah lama keje..diorang selalu pesan kalu nak g ISM baca bismillah...bagi salam dengan kuat sebelum masuk bilik.....cheqna dah buat semua tu..siap baca ayat kursi lagi....tapi makhluk Allah itu masih mahu mengganggu...terima jela walaupun takut..huarghhhh
erm...janji cheqna dah selamat..mujur gak driver ajak balik terus..kalau tak maunya cheqna meroyan nak tido situ lagi dahla cheqna ni suka tengok Penunggu Gunung Raya tu....kan jadi lain lak nanti..
xpelah janji cheqna selamat sampai Trg......
jumpa lagi
taaaaadaaaaaaa

4 comments:

  1. itu semua kenangan...
    tempat tue tempat selalu kena tinggal ker....?

    ReplyDelete
  2. maslinamansor

    ada ketikanya sebulan r tempat tu kosong.time bulan pose
    ISM ni macam tempat latihan untuk staff under KPWKM la...

    ReplyDelete
  3. ninie's corner

    kak..yang baca dah seram..

    cheqna yang alami ni???

    tapi nasib baik r kak tak de pape..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~