Feb 13, 2010

~ kahwin Lagi ~

salam semua
skang cheqna masih kat Trg...esok nak balik kelantan...mak sedara kahwin on 15 Februari 2010..bukan cheqna ye....cheqna tak tahulah bila...doakan moga cheqna bertemu jodoh ye...amin...
erm...actually ni adalah kali kedua mak sedara cheqna kahwin...mak sedara cheqna ni tua setahun je dari cheqna...dulu masa umur 23 kot dia dah kahwin...dengan pilihan orang tua..actually dia dah ada pilihan hati tapi dah orang tua tentukan...mok sedara cheqna ni jenis tak cakap banyak..ikut je..tapi just setahun je mereka dapat pertahankan perkahwinan mereka...cheqna malas nak burukkan sape2..cukuplah cheqna kata setakat itu jodoh mereka..
mak sedara cheqna balik duk ngan mak ayah dia means tok nenek cheqna la...jaga mak ayah dia yang kurang sihat pahtu jaga anak2 sedara yang berapa orang erk..kakak, engah, irfan, haikal n yang kecik Mia...cheqna kagum r ngan mak sedara cheqna ni...dia memang baik r...anak2 sedara yang cheqna sebut tu...semuanya dia jaga dari kecik...kalau Mia tu...mak dia hanya beranak sahaja..yang lain semua mak sedara cheqna yang cara...bangun malam2 ke..mandikan ke..makan ke..tambah lak mak si Mia tu keje...kadang2 sepupu2 cheqna tu tak de mak diorang takpe asalkan ada chik..oh ye mak sedara cheqna ni cheqna panggil chik..serius...haikal, irfan n mia hari tu datang umah kiteorang seminggu....langsung tak wat hal..baik Mia....pun tak wat hal...dah tangan chik yang duk sentuh dia dari hari first lahir...dah syerasyi bersyama...hehehehe
ni bila chik kahwin kami duk fikir sapela nak jaga dak2 kecik tu lagi..chik akan ke Kuala Lumpur r pasni ikut husband dia...ade gak cheqna cakap ngan ma...camanalah kalau chik tu asyik nak balik je nanti..maklumlah chik kan sentiasa bersama mak ayah...dia yang jaga makan minum mak ayah..tambahan ayah tu kalau sakit demam dia nak chik yang uruskan dia...hehehehe
cheqna mendoakan moga perkahwinan kali kedua ni akan kekal buat selamanya...kesian gak kat chik..asyik jaga anak sedara je..bila la dia nak kahwin kan...alhamdulillah sampai gak jodoh dia.. memang kali ni pun jodoh kuarga yang tentukan...tapi kali ni chik pun nampak bersemangat n suka pada lelaki itu..tak macam yang dulu...
apepun...sebagai anak sedara yang baik versi puji diri sendiri cheqna mendoakan yang terbaik buat chik..semoga perkahwinan ini berkekalan buat selamanya dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah..amin...
tadaaaa
kakiku punya nota : cheqna kat umah sorang2 ni..mak dah balik..cheqna terpaksa balik esok sebab kena tunggu adik yang ada game hari ni..

6 comments:

  1. smoga perkahwinan ke dua mak sedara kakna kekal ke akhir hayat..

    kak na bile lagi? amy xsabar nk makan nasi gulai kawah kat kg bukit bading nie..

    ReplyDelete
  2. jodoh nya itu... teman mak sedara yang lama ker... :)

    ReplyDelete
  3. Mi..

    doakan kak na

    insyaallah..pasti akan dijemput n kena make sure hadir la ye

    ReplyDelete
  4. maslinamansor

    x...jodoh kali ni pun ada yang tolong matchkan

    tapi nampaknya mereka saling mencintai

    semoga jodoh mereka kekal selamanya

    ReplyDelete
  5. afzan

    of coz la..mungmesti jadi org sibuk masa kenduri aku...

    walaweh..macam la aku ni dah jupe prince charming aku lalalalalala

    koya lebih ni..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~