Feb 7, 2010

~ Impian seseorang ~

salam semua

dipetang2 hari ni..cheqna nak berkongsi sesuatu dengan semua..
erm..pernah tak terfikir menda ni....menda ape??alah..menda yang cheqna nak citer la ni...
ok...cheqna start pas SPM la....
bila kita hanya amik setakat SPM..mesti orang kata..ala..setakat SPM je???nape tak sambung degree...
bila sambung degree...eh tak habis2 lagi belajar???bila la nak keje...
bila dah keje...eh..ko bila lagi nak berpunya???
bila berpunya..eh ko ni bila lagi nak bertunang???
bila bertunang..eh ko ni bila lagi nak berkahwin..asyik kesana ke mari je..kahwin jela
bila dah kahwin...ko ni bila lagi nak ada anak??
bila ada anak sorang..eh..ko ni sorang je anak??
bila ada anak ramai..eh ko ni..aktifnya...


cheqna kesian dengan akak cheqna yang sorang ni...dah hampir 2 tahun mendirikan rumahtangga tapi rezeki belum berpihak padanya...dia belum disahkan mengandung..tadi dia msj
"dik..akak frust lagi...baru je period"
turut merasakan sedih sebenarya...ramai yang kahwin sama ngan akak ni dah pegnen..yang kahwin kemudian pada dia pun dah pegnen..malah junior cheqna yang kahwin bulan 12 baru ni pun dah pegnen 5 minggu..cheqna faham perasaan dia...pelbagai cara dibuatnya...tapi rezeki belum ada...cheqna selalu sabarkan dia dengan menyatakan bahawa Allah belum mengizinkan.. memang dia boleh terima tapi jauh disudut hati..dia inginkan tangisan seorang kanak2 di rumahnya...katanya bila suami dia keje n dia stay sorang2 mula la dia fikirkan yang bukan2... cheqna memang faham perasaan dia..dan cheqna rasa akak cheqna ni bertuah sebab dia dikelilingi orang yang sentiasa memberikan sokongan kepada beliau..cheqna selalu gak usik dia..takpe kak..nanti Allah bagi akak pegnen kembar sekali...suka sangat dia bila kata macam tu..yup...itu doa cheqna sebenarnya...akak cheqna ni dah jumpa doktor...n the doc said tak de masalah..semuanya ok...dah jumpa bidan..pun kata yang sama..Allah belum mengabulkan doanya...


sape yang tak inginkan anak kan????macam kami orang bujang inginkan pasangan disisi..bagi yang dah kahwin perlukan anak sebagai pelengkap hidup...semua manusia didunia perlukan sesuatu yang diinginkan..yang bujang inginkan pasangan..yang dah kahwin perlukan anak...yang pasti semuanya ketentuan Allah..akak dah berusaha...mungkin Allah belum mengizinkan akak untuk mendapatkan zuriat..

sahabat2 alam maya semua...doakanlah agar akak cheqna ini akan memperoleh zuriatnya sendiri satu hari nanti...cheqna dah bayangkan camana rupa beliau bila dikhabarkan dengan berita yang ditunggu2 ini..semoga doa kalian semua akan diperkenankan Allah...tak rugi kan kita mendoakan yng baik2 untuk orang????semoga Allah mengabulkan doa kita semua

akak..percayalah suatu hari nanti akak pasti akan dapat pakai baju pegnen...hehehehehe

kakiku punya nota : teringat masa balik dari Selangor, berhenti makan kat hentian apa ntah..cheqna nampak akak yang ngandung tu..n cheqna said.."kak siti..tengok akak tu dah pegnen ngan perut besar pun still boleh pakai jeans" n kak siti jawab "xpe ina..kekgi ko ngandung hari first terus je ko pakai baju ngandung" poyo punya kak siti..

12 comments:

  1. mungkin belum rezeki kakak cheqna lagi kan....

    suruh kakak cheqna try minum jus bidadari... elok untuk kesihatan dan kesuburan....

    kawan akak ada sorang dah 8 tahun kawin, tapi masih belum dapat anak....

    satu hari nanti insyaallah lekat jugak....aminnnn

    ReplyDelete
  2. Betul kata Ain..

    Adik klinda dah 12 thn kawen takde anak . Tup2 last years wf dia mengandung, terus dpt kembar .

    rezekiii...

    ReplyDelete
  3. salam sis.
    kawan CC dah pregnant buat IUI.
    sorg lagi lak tggu result this week utuk pregnant melalui IUI.
    Yang sorg lagi pregnant melalui BIODEX.
    try laa.

    ReplyDelete
  4. InsyaALlah.. belum ada rezeki ni. Sepupu aku 4 tahun baru pegnen ni tgh tunggu hari

    ReplyDelete
  5. kak ain

    dia dah baca komen kak ain

    erm..berdoala ye moga ada rezeki dia nanti

    ReplyDelete
  6. kak linda

    amin...moga2 rezeki adalah nanti untuk dia

    ReplyDelete
  7. si TEDI

    belum rezeki dia lagi kan.. insyaallah pasti akan ada rezeki dia nanti..

    rezeki kita bila???lalalala ada gak kena pelangkung ngan dak tedi nanti..larikzzzzzzzzz

    ReplyDelete
  8. my sister pun cm tu kak..lambat pregnant..pastu mula la org bising2x...
    bila die pregnant dugaan pun banyak....nak lahirkan baby tu ALLAH je tahu kesusahaan dia amsa tu...
    dah lahir ALLAH uji lagi...

    tpi die sabar sangat...
    sanagt2x saya respect ngan kesabaran die..skrg dah baby tu nk amsuk 2 tahun..
    hope nanti die dah besar die tahu semua kesusahahn yg mama dia alamai
    kitaorg nak simpan gambar die msa badan die penuh wayar dulu...

    semua tu ujian
    iALLAH..suatu hari nanti ALLAH berikan apa yg kita nak
    lambat ke cepat je

    ReplyDelete
  9. angel

    tul tu

    semua yangberlaku ada hikmahnya right???

    apepun kita doakan yang terbaik untuk mereka...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~