Jan 6, 2010

~ TerKilan..TerLuka atau buat derk je ~

salam semua


now cheqna kat umah..cuti...batuk...badan penas...hidung sok sek sok sek..pendek kata x sihat..
actually pada 10-22hb Januari 2010 ni cheqna kena hadiri kursus kerja sosial kat Institut Sosial Malaysia ( ISM )

setau cheqna..mengikut surat yang sampai ada 8 orang dari negeri trg yang kena hadiri kursus tersebut...semua orang lama kecuali cheqna...kat opis cheqna ada 3 org termasuk cheqna...so cheqna ni nakla wat surat untuk mintak kenderaan jabatan g KL tu...sekali kawan cheqna dari KT call tanya cheqna jadi ke dak g KL coz ada surat sampai mintak kenderaan jabatan. yang beshnya nama cheqna takde....hampeh punya KM.....

cheqna ngan KM ni memang dok berlaga angin...memang ramai yang tak suka ngan dia...asal mintak wat keje depan bos semua ok..ok..no hal...tapi hanya pandai bercakap semata2...asal suh wat keje.."ala..say ni nok pencen doh...v la ke org muda" memang sakit hati giler r...

blh plak dia hanto surat ke ibu jabat mintak kenderaan tapi tak masukkan nama cheqna..walhal nama cheqna atas sekali..( cheqna pangkat tinggi dari dia ) tapi cheqna hormat dia dulu2 as a org lama walaupun dia pangkat rendah pada cheqna...tapi bila dah lama2...tengok dia tak menghormati diri dia...cheqna dan hampir semua staff kat situ dah tak layan dia..cheqna pernah utarakan dalam meeting kes sebegini...tapi cam dia buat bodoh je...dia jenis tak pandai nak hormat diri sendiri apatah lagi nak hormat orang lain..

memang cheqna bengang giler bila dapat tau nama cheqna takde lam surat mintak kenderaan...tapi Alla ada bersama..petang semalam CC bukan Cik Cookie ye hehheheheh ada kol cheqna bagitahu yang kami akan menaiki van untuk ke KL...CC pun heran nape nama cheqna takde..cheqna malas nak panjangkan citer just cakap mungkin org yang taip surat tu terlupa kot...hehehe

apepun tengoklah hari ahad ni camana..

terkilan..terluka..atau cheqna perlu wat derk je?????

kakiku punya nota : x sihat..kat umah skang..

tadaaaa...

12 comments:

  1. sabo jelah cheqna..maybe lum ada rezeki cheqna..tp klu ada solution lain or ada org yg leh refer..better cheqna refer pd dorg...

    get well soon!!! :)

    ReplyDelete
  2. sian cheqna xsihat..
    besela cheqna..makcik2 kt gomen n glc n even kt pos ni pn..mentaliti still xberubah lg..mmg ade gap between dorang n org muda cam kita..

    ReplyDelete
  3. maslinamansor

    memang geram..bengang..tapi wat derk jela

    ReplyDelete
  4. kak suzie

    tu la pasal kan..

    mentaliti diorang ni memang sukar untuk berubah...huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. rehat secukupnya cheqna.

    pasal Km tu tgkd an lihat dulu perangai dia seterusnya

    ReplyDelete
  6. si tedi

    thanks erk..

    malas nak layan org tua cam KM tu..

    biarlah luncai dengan labu2nya

    ReplyDelete
  7. rilek... think positive.. maybe dier betul2 lupa...

    ReplyDelete
  8. sabar je lah ye..


    jaga kesihatan.jangan lupa makan ubat.

    ReplyDelete
  9. kak rina

    thanks kak...

    doakan moga cheqna cepat sembuh

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~