Jan 16, 2010

~ PenGalaMAn ~

salam semua
grrrrrrrrrrrrr..........mood marah..sakit hati..menyampah..geram..macam2 ada..
setelah 5 hari berkursus...jadinya hari ini rehatla...
kak sha n kak na ( satu kelas n satu negeri just lain daerah ) ajak kuat g SOGO...tapi cheqna ni punyalah baik hati maklumkan tak dapat pergi n join sebab kawan lama aka blind date nak datang jumpa..nak ajak kuar makan..
jadinya hari ni..cheqna melangutla dalam bilik sementara nak tunggu kul 2pm...layanla FB n usha2 blog....
tak bekpes..n tak lunch dengan harapan dapat simpan perut untuk makan sama2 ngan KAWAN tu...
kul 230pm..KAWAN sampai..ada lagi sorang lam kete tu...dia tanya cheqna nak g mana..so cheqna jawab r nak g makan r sebab memang lapar sangat2 kan..KAWAN kata ok..kita g makan tapi sebelum tu kawan dia nak g amik kawan dia lagi sorang...ok fine...
memang lapo sesangat....macam dah tak leh fikir...masa amik kawan dia cheqna dah pelik..apasal minah ni dressing lain macam je...tapi cheqna diamkan dulu...
sampai kat tempat yang dituju..restoren NZ ke ape nama area2 kat KLCC tu tak sempat nak fokus sebab sakit hati sesangat...
masuk tempat makan tu cheqna bertambah pelik...ramai orang yang berpakaian seakan sama n sah...cheqna memang berapi giler r...KAWAN cheqna ni nak suh cheqna join MLM...tak sempat duduk cheqna terus tanya dia
"ko tipu aku erk??"
"tipu ape lak??"
"ko nak suh aku join MLM kan?"
"ala ko dengarlah dulu"
"kalau dah aku kata tak berminat means memang aku tak berminat..so tolong hantar aku balik"
"ala..ko dengar jelah dulu sambil2 minum"
"aku tak nak..hantar aku balik"
terus kawan dia tu sound cheqna
" nak balik...balik sendiri"
cheqna punyalah berapi...angkat kaki terus blah...sebenarnya tak tahu nak g mana...just dalam fikiran masa tu ikut kaki n nak cari tempat yang macam bus stop...
bengangnya cheqna masa tu Tuhan je tahu sambil menahan tangis sebab sedih diperlakukan sebegitu...KAWAN cheqna bukannya tak tahu cheqna tak biasa ngan KL ni n jenis penakut...boleh dia wat cheqna macam tu...sangat2 terluka dan terkilan....
serius..cheqna takut sangat..tengok deretan manusia...dengan tak tahu camana nak balik ISM.. dah nangis ni....kol kawan yang ni..cakap tak boleh...kol yang tu langsung tak jawab walaupun dah msj bagitahu cheqna dalam kesusahan...kol kawan yang tu tak dapat..macam2....
nasib baik ada seorang yang dah hampir 11 tahun cheqna tak jumpa selepas habis form 3 masa kat dungun dulu bersetuju untuk tolong cheqna...dia yang tengah tido terus datang amik cheqna..thanks FIDA & BEN...serius...korang memang baik sangat2..
kul 4pm cheqna blah dari restoren tu..menapak menuju ke bus stop depan Suria KLCC...kul 530pm FIDA & BEN datang amik even diorang sebenarnya ada pogram lain...bersyukur sangat2..saat tunggu FIDA & BEN sampai..sempat bersms meluahkan isi hati pada ciktc dan juga kak oya.. thanks korang coz at least dapat melegakan cheqna walaupun tak dapat membantu untuk datang amik cheqna
masa kat bus stop tu, ada gak tanya teksi untuk g ISM..masalahnya diorang tak tahu kat mana ISM...tapi syukur sangat2 FIDA & BEN dapat membantu...hati terluka dan terkilan sangat2 bila kol n msj seseorang tu tapi tak dijawab...but...redha jela..janji cheqna selamat sampai ISM kul 630pm...lapar sangat2 Allah je yang tahu...
akibat kelaparan..akhirnya setelah 5 malam cheqna tak amik dinner..akhirnya tadi cheqna amik gak dinner....
buat KAWAN...cheqna maafkan dia...tapi cukuplah sekadar itu....
tadaaaa...
kakiku punya nota : bukan benci MLM tapi tak suka pendekatan yang digunakan..betul2 pengalaman buat cheqna..

13 comments:

  1. uikkks..teruknye kawan cheqna tue..laki ke pompuan?..tak patut..tak patut..

    kite pun tak suke sgt ngn MLM..ada gak mbr ajak join..tp sama cam cheqna gak la..dah bagitau awal2x kat die yg kite tak berminat..selamat die phm..heee

    ReplyDelete
  2. sue..

    semua tu pengalaman wat cheqna..

    pas kejadian tu dia kol msj tapi cheqna malas nak layan

    cukuplah..

    ReplyDelete
  3. kesiannya... sampai hati dia wat cheqna mcm tue...

    nasib baik ada jugak kawan yg datang tolong....

    takpe la dik, pengalaman sume nie....

    ReplyDelete
  4. ain..

    tu la kak....

    sedih sangat..

    tapi Allah maha penyayang kak...

    ReplyDelete
  5. huh??!!! mana leh paksa2 camtu...
    tak elok tu..

    x pe cheqna..teruskan bersabar kerana Allah sentiasa bersama org yg sabar...kay!!

    syukur ada kawan cam ben & fida tu..tu le kawan susah senang namanya :)

    ReplyDelete
  6. kawan ni cmtula..
    ble taw kita ni dah keje mcm2 ajk join..
    wani pun mmg xminat nk join sbarang perniagaan networking..
    kdg2 mende tu terlampau memaksa...
    wat sakit ht je..
    be careful la len x kak..
    bkn pe..
    kita xtaw org2 y suka amik kesempatan ats diri kita..mintak2 dijauhkn slalu..

    ReplyDelete
  7. Salam...... jangan marah....itulah asam garam kehidupan...macam-macam ada.... heheheheheheh

    Jom layan ofer beg COACH di blog chekdee

    ReplyDelete
  8. see... masih ada lagi KAWAN yang baik . Tq FIDA & Ben !. Juga buat ciktc and kak oya..


    Itulah asam garam kehidupan . Suka or tak suka, kita kena hadapi . But, akk tahu awak kuat and tabah .

    ReplyDelete
  9. sisdee..

    tu la..

    nasib baik ada BEN & FIDA

    kalu tak..ntahlah...

    ReplyDelete
  10. one niey

    see..manusia itu unik...

    kena beware jela pasni

    ReplyDelete
  11. chekdee

    tak marah..just cam kesal je sket

    ok..nanti cheqna g...

    ReplyDelete
  12. sis Linda

    kuat n tabah???

    hopefully la kak..huhuhuhu

    pengalaman betul kali ni...

    huarghhhhhhhhh

    ReplyDelete
  13. ciannye bace cite cheqna. dari c2 kita boleh tahu kawan yang betul2 kawan.

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~