Jan 13, 2010

KurSus VS kuRuS

salam semua
malam ni baru berkesempatan menulis..
penat exercise kat ISM ni atau nama saintifiknya Institut Sosial Malaysia sila jangan gelak
dah hari ke3 cheqna menghadiri kursus kerja sosial ni...so far ok alhamdulillah...ada 22 orang just cheqna n Pengetua STB(L) Jerantut je P&P yang lain sokongan....
banyak info yang cheqna dapat...yela cheqna kan tak terlibat secara menyeluruh sebenarnya kije ni...just untuk tambahkan ilmu..baguslah..
hari ketiga...barulah dikutuk...tak tahulah nape orang sakit hati sangat ngan kije kami ni...tapi bagi cheqna..no hal...cheqna beranggapan orang tu tak tahu pape...cukuplah dia buat keje dia...yang kelakonya kutuk kan main lagi...syok gle mengutuk profesion or bidang tugas cheqna ni...kononnya dia boleh wat lagi bagus dari yang kami semua buat tapi bila time present melangit dipujinya cheqna berbanding orang lain....
see....gini jelah...masing2 ada bidang tugas masing2..hormatilah kije orang lain tak perlu nak membanding2kan sangat...kita tetap sama...matlamat kita tetap sama.....tak kirala sapepun anda...kalau kita dalam kebajikan ni...matlamatnya tetap sama...membantu...menolong...dah tak leh lari dah....
kami ni bukannya dapat jawatan ni dengan sesenang hati.....kami perlu belajar...amik degree 4 tahun ok....bukan lahir2 terus dapat kije ni...for me..bagi orang yang educated sepatutnya tak perlu cakap macam tu...wallahualam...
ntahlah...cheqna tak simpan dalam hati pun...malas nak bertekak ngan orang2 sebegini...biarlah mereka...biarkan mereka termalu dengan sendirinya...janji kita wat kije kita....tak menyusahkan orang...betul kan kawan2?????ok bagus..cheqna belanja makan angin...sedut semua................hahahahahaha
by the way...dah 3 malam cheqna tak dinner ni..just amik sarapan n lunch je....kuruh r cheqna dah la kena berjalan menaiki bukit untuk ke kelas..huhuhuhu..kang kalu kuruh kang comel plop...sila muntah ye...ya allah ampuni cheqna yang perasang ini ya allah
k la..nak layan FB lak....
bye..
tadaaa...
kakiku punya nota: lambatnya 22hb huhuhuhuhu

2 comments:

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~