Jan 7, 2010

~ akHirNya ~

salam semua

kali ni cheqna nak kongsi pasal kawan cheqna..susah kami bersama...sakit yang dia lalui turut sama cheqna rasai..

ok..cheqna mula baik ngan dia ni T bukan nama sebenar..masa sem 5 kot...masa sem 2 dia lalui satu pengalaman yang pada cheqna cukup menguji dia as a hambaNYA..

masa sem 2 ni takla baik sangat ngan T ni..just kawan sekelas jela..masa sem 2 ni kami kat Hostel..

esok pagi cheqna dapat tahu dia balik kampung dia..dari teman2 yang lain cheqna dapat tahu kenapa dia balik kampung walaupun final exam lagi seminggu

kisahnya begini:

dalam pukul 11malam..T hubungi tunang dia...sembang2...maklumlah lagi sebulan majlis perkahwinan diorang akan berlangsung..orang tengah bahagia..

pukul 1 or 2 pagi...bakal mal mentua dia call bagitahu tunang dia accident sewaktu balik dari keje..actually tunang dia ni keje jual beger...n mak T memang tak restu la..tapi camana diorang leh tunang wallahualam..katanya T tak perlu bimbangla...tapi T ni cam tak sedap hati tau..ajak n mintak tolong kawan2 tuk hantar dia balik

kawan2 yang baik ni sewa kete terus hanto T balik...seingat cheqna 2 buah kete kot...ada la teman sebilik dia yang ikut...teruskan perjalanan sampai kat stesen minyak dak2 ni nak berhenti tuk buang air...sebelum tu...dak2 ni pegang tepon si T ni tak nak T telefon ahli keluarga dia mahupun tunang dia sebabnya kawan2 dah tahu tunang dia da meninggal sebenarnya...tak nak bagi T meraung2 la..

sampai kat petronas..masing2 nak berhenti buang air..mana silapnya...baru nak ke toilet...si T meraung...rupa2nya dia dah tahu tunang dia meninggal...ya allah..kata kawan yang turut serta..hanya Allah je tahu camana situasi itu..

tak jadi diorang nak buang air..masing2 duk pujuk T...terpaksa teruskan perjalanan...

sampai kat umah tunang dia lagi sedih

"abang...bangunlah...kan dah janji nak g tengok baju kahwin sama2"

"abang...nape abang tido ni...bangunlah...

"abang...nanti sayang nak kahwin ngan sape??"


orang yang ada kat situ semua menangis tengok keadaan dia..cheqna yang dengo kisah ni pun nangis huhuhuhu

teruk gak dia pas kejadian tu

tapi apa yang cheqna respek kat dia adalah kecemerlangan dia...3 pointer sokmo2....huhuhuhu cheqna yang ok ni pun cukup2 makan je...

pastu..ada gak dia jatuh cinta ngan dak sekelas kami...tapi kesian...dia cam dipermainkan...ataupun mungkin silap dia yang mungkin menganggap mana2 lelaki yang baik ngan dia jatuh hati ngan dia..entahlah
bersambung...dah ngantuk la plak...
nite semua

9 comments:

  1. zul..

    cheqna dulu ms tau kisah dia memang sangat2 sedih...

    dia yang menanggung tak tahulah camana

    ReplyDelete
  2. cik EPAL

    sabar ek..

    cheqna ngantuk sangat la semalam dik...

    huhhuhuhu

    ReplyDelete
  3. ape ni.....cite tak abisss......
    tp sedey jgk....................

    ReplyDelete
  4. nurayuni.

    best??

    kalu mula2 dengo dulu menangis cheqna tau..huhuhuhu

    sedih mengingatkan kawan cheqna ni

    nway thanks singgah

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~