Jan 9, 2010

~ akhirnya 2 ~



salam semua

cheqna nak sambung episod kat bawah tu...malam tu pas tengok JTL kat tv3..ngantuk la plak... 2 yang tak dapat nak teruskan....ok ni sambungan erk

T ni kalu dikira2 kadang2 macam desperate untuk bercinta...dia macam main rembat je...cheqna tak salahkan dia...mungkin jiwa dia kosong...

ditakdirkan Allah...T balik kampung kawan kami kat Pantai Timur..bukan umah cheqna ye... disitu T berkenalan dengan seorang kawan kepada kawan kami...mungkin lelaki itu tau kisah hidup T dan dia baik ngan T...

lama kelamaan dengan sikap caring lelaki itu, T suka n mula menunjukkan yang T jugak cintakan lelaki itu...cheqna pun kenal lelaki itu..dia memang menunjukkan kesungguhan untuk memiliki T. yang jadi masalah..keluarga T menentang keras hubungan itu dengan alasan lelaki itu tidak layak untuk anak dia...maklumlah lelaki itu tidak bekerja dan kurreeeng sket bab rupa..

mula tu lelaki itu seakan mengalah dengan hinaan family T, tapi cheqna cakap..buktikan yang awak ada kerjaya..bab rupa tu tak leh wat pape la kan....dahlah dia rendah jika nak dibandingkan dengan T yang tinggi ni...

lelaki ini menunjukkan kesungguhan...mintak masuk badan beruniform dan berjaya...tu pun family dia tak mau terima lagi...masa konvo kami T memang banyak sangat terasa ngan family dia...dahlah org lain sibuk bergambar ngan family tapi T tak berpeluang family dia ntah kemana perginya...saat T temukan family dia dengan family teman lelakinya T cukup2 bengang...tapi keluarga teman lelakinya cukup memahami....cuba pujuk T dengan baik...

lepas konvo kami dah terpisah kes selalu sangat tukar nombor phone si T ni...x tahu camana kisah lepas tu...cheqna ingatkan family T memang tak akan izinkan T kahwin ngan mamat ni... coz T pernah cakap memang family dia menentang keras r...

tapi melalui FB seminggu sudah...T add cheqna...n cheqna betul2 terkejut coz diorang dah kahwin...alhamdulillah...walaupun sedikit terkilan coz tak dibagitahu pun..huhuhuhu..tapi takpela mungkin diorang ada alasan tersendiri..yang lagi cheqna terkejut..diorang dah ada baby pun...huarghhhhhh..sampai hati ko T....

tapi takpe...at last mereka bersatu jua akhirnya...cheqna sentiasa doakan moga T dan suami kekal bahagia disamping baby mereka buat selamanya..

kisah cinta T...cukup mengharukan cheqna..apapun..hanya Allah maha mengetahui segalanya...

tadaaaaa.....

8 comments:

  1. Cinta tak mengenal darjat dan rupa, apatah lagi harta.

    Cinta itu buta.

    Tapi manusia yang celik selalu membutakan matahati mereka .

    Yup! doakan kebahagiaan mereka .

    Walaupun cheqna tak dpt makan nasi minyak mereka . Jangan risau okeh . Beli sahaja di warung bawah pokok nun . wakakakaa

    ReplyDelete
  2. uit dia dah kawen ke dgn si polan tu alng???? huhuhu x sangka ekk... dulu mcm jadik x jadik jek.. ni smpai dh ada baby dah huhuhu... diorg keje mana ek skrg?

    ReplyDelete
  3. zul

    dah jodoh mereka kan???

    semoga mereka bahagia buat selamanya...

    ReplyDelete
  4. kak linda

    nak makan yang akak masak la..boleh????

    ReplyDelete
  5. faz

    ntahlah...

    tapi dia ada lam FB alang tu...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~