Jan 30, 2010

~3K~

salam semua...
kembali bersiaran bersama cheqna
ok..kali ni cheqna nak cerita pasal 3k..apa itu 3k????3ribu hantaranku???oh tidak..3k ini tidak berkaitan ngan kahwin2 ye..
ok..K yang pertama adalah KERETA
sebenonya kan...dah lama cheqna rasa tak sedap bila drive kete cheqna tu...memang rasa something wrong somewhere je lepas balik dari Perak hari tu...tanya dak2 opis ni...masing2 kata bukan saksoba main bantai je eja...x dela masalah sangat cuma bahagian belakang tu bunyi cam tak besh apatah lagi kalau cheqna langgar bonggok bukan bongo aziz satar ye
cheqna abaikan je...tapi hari tu ada gak mintak tolong dak opis suh g check kat kedai tayar...yela takkan kedai basikal kot...huhuhuhuhu..tapi kebetulan hari tu banyak sangat kete kat setiap workshop..so Iwan balik semula ke opis..
cheqna wat donno jela kan..sehinggalah hari rabu ( 27 Januari 2010 ) cheqna, iwan, linda ngan kete cheqna..haji lan n dah ngan kete dah..kami g makan nasi ayam kat Ajil..OTW balik..haji lan ikut belakang cheqna..sampai opis...terus dia masuk bilik cheqna
"cikna...saya tahu doh nape masalah kete cikna"
"nape Ji??"tanya cheqna kepada Haji Mezlan
"eksober bocor....saya ikut belakang kete cikna tadi baru saya perasang..."
"oh ye ke???tapi kan Ji..eksober tu gajah rima mende???"almaklumlah cheqna mana reti..huhuhu
"ni la orang puang..reti bawak je kete..meh nak g tunjuk"sempat lagi haji belebel ke cheqna
so cheqna ngan Haji Mez g la kat kete cheqna..amik ko...tang2 tu gak kami menonggeng coz nak tgk eksober tu mende...
"oooo...patutlah berminyak je belah kanan..belah kiri ok je Ji" cheqna konon2 memandaikan diri
" g bekilah...kang makin lama makin teruk lak"kata haji mezlan
wah..macam poyo je cheqna taip balik perbualan cheqna ngan Haji
so cheqna pun telefonla encik Zul...bukan en.asben kak linda ye hahahahaha tapi orang yang bertanggungjawab menjual kete pada cheqna...n setelah sembang ngan dia..alhamdulillah..cheqna akan jupe encik Zul on this monday..yang paling besh FOC sebab masih dalam waranti aka gerenti....alhamdulillah...
ok..selesai K pertama..kita ke K yang kedua iaitu Kelah..
sila jeleh kepada sesape yang nak jeleh ok
hari Jumaat (29 Januari 2010) kami..means kakitangan opis cheqna..bukanla semua....tapi ramaila jugak...telah mengadakan satu perkelahan di Air Terjun Belukar Bukit aka Betong...pergh...besh woooo...kami bbq..ada nasi grg kerabu...kepok lekor goreng..beger..sosej..dan macam2 lagi...pepagi lagi kami dah sampai kat air terjun tu..takla pagi sangat..kul 9am...
besh r..dah lama tau cheqna rancang mende ni..at last jadi gak..thanks pada dak2 opis yang sanggup bersusah payah menjayakan pogram ini..lain kali kita g ke lain lak erk...Pengkalan Kubor ke...Cameron ke..or mana2 jela...hehehehe

ni misi mengkhianat ke haji mezlan (yang pakai baju putih tu) actually dia takut air coz ada pengalaman lemas...hehehehehe


ni dah round ke berapa dah ni....si wani tu tengah menghangatkan tangan dia coz sejuk berendam dalam air...


macam kenal je minah ni..lalalalalalala
erm...cheqna balik lam kul 12pm gitu r sebab nak teruskan perjalanan ke Kelantan..percaya atau tidak..janji jangan bagitahu org lain erk dari tempat air terjun ni sampai ke Kelantan cheqna drive sambil pakai kain batik..lalalalalala..buatnya ada roadblock barulah naya..tapi alhamdulillah ok je...hahahaha
ok...habis K kedua..skang K ketiga
huarghhhhhhhh..cheqna kena KURSUS esok....tapi nasib baik 2 hari sahaja n kat Hotel Grand Con sahaja....tak payah ke KL bagai...hehehehe
so...nanti2 apdet lagi....
tadaaaa...


10 comments:

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~