Dec 22, 2009

xtvt cheqna 18-21 disember 2009



salam semua

cheqna bru nak apdet apa yang berlaku bermula 18-21 Disember 2009

amaran : n3 kali ini boleh memudaratkan kepada sesiapa yang mudah loya..mabuk2...
khamis ~ Petang
cheqna bersama family ( mak, adik kembar ) balik kelantan...machang...sampai dalam kul 8 malam..mandi..rehat...
jumaat ~ 18 Disember 2009
kul 10am..dari Machang bertolak ke Perak..janji ngan abang tunggu kat Jeli..abang lambat..suh kami gerak slow2 n tunggu kat Hentian Perah
kul 2pm..berkonvoi...sepupu depan..cheqna..abang kat belakang...sampai Ipoh umah akak kul 5pm..
rehat jap...malamnya..beramai2 kuar makan sate kajang kat Ipoh...
kata anak sedara cheqna
"mok teh belanjo" Mok teh itu merujuk kepada cheqna ye..
so belanja la cheqna ni...bukan senang nak makan bersama2 kuarga ni..
kul 12lebih balik umah..sebab g Tesco..penat weh
sabtu ~ 19 disember 2009
kami g jalan2 kat Jaya Jusco lepas makan tengahari...pastu balik jap n then terus g zoo taiping...walaweh ramai orang pada binatang..hehehehehe..beratur nak naik train dari kul 8.30pm..kul 9.30pm baru leh naik...
balik dari zoo taiping..kami g makan mee udang..but cheqna cannot go r...balik umah kul 2pagi..perghhh..giler r...cheqna ngantuk giler drive...akak pun sama...abang follow belakang..
ahad ~ 20 disember 2009
kami ke Tambun...main2...layan anak buah mandi kolam..cheqna tak leh main..kang habis lak air kolam tu..hahahahaha
lepak giant jap...
sape2 nak g Tambun n nak cari penginapan leh r contact cheqna...rumah penginapan akak sediakan dengan bayaran.....untuk keterangan lanjut sila hubungi cheqna..
kul 630pm..bertolak ke kampar..akak nak bawak makan kat IRC..memang puah hti makan kat sini...banyak gile makan...dengan chicken chop la..nasi la...angel blue la..fall in love la..besh..pendek kata memang kenyang..kami sampai kedai tu kul 8pm..kat2 kul 11 baru balik... sampai umah kat Tambun..tak cakap banyak dah..nak tido coz esok nak balik pagi2..kali ni drive sesorang..abang dah tak follow..dia nak g KL umah adik ipar dia lak...malah nak ikut..lagipun selasa dah masuk keje..
kul 11am baru turun dari Tambun...
part ni la yang kelako...elok2 kena bayar tol hanya RM3.50..akibat tersalah jalan..kami terpaksa bayar Rm16.80 + RM1.60 + RM1.60..lalu ikut kulin..baling nung...sesat weh..punyalah bimbang abang n kakak..baru dia tahu adik dia ni memang fail bab2 jalan..
apepun kami selamat sampai kat Trg dalam kul 8pm...
biarpun penat tapi enjoy...sila melayan gambar2 ye

kat tambun..adik..mak..cheqna n sepupu

kat tambun


kat zoo taiping ngan anak2 sepupu


kat sate kajang..baju merah tu akak

koleksi anak2 buah



kat Changkat jering


cannot go...lagipun cheqna memang kurrengg sket ngan mee kuning


OTW g Kampar..kete akak kat depan..cheqna tengah n abang follow belakang..

makanan kat sini memang besh..yang tgh tunjuk2 tu abang la tu


dengan anak sedara yang banyak menyeksa jiwa dan ragaku

makan la ni....

nak balik dah....
enjoy n memang besh...
pasni plan nak g cameron lak ramai2...
tadaaa...


12 comments:

  1. seronoknye jalan satu keluarga.. aku dah lama x g memana!

    ReplyDelete
  2. umangaih..dasat tu..jauh giler beza rege tol sbnr ngn tol sosat..ekekek:p tp tu yg best tu..hahahaha..seb bek ler reramail..xlah tensen sgt..jaln skaan no

    ReplyDelete
  3. suziey

    kak...naseb baik ramai2..kalau sensorang..maunya cheqna beti kete tepi jalan n meraung sorang2..

    huarghhh

    ReplyDelete
  4. yg makan mee udang tu kat mane ye??
    sedap x??
    adoi tingin laa nk mee udang

    ReplyDelete
  5. porcupine

    cheqna makan kat changkat jering..

    cheqna kurrennggg sket mee kuning ni...

    bagi yang suka...memang besh la kot

    ReplyDelete
  6. memang bez kalau jalan ngan famili ramai2 ...

    sampai lupa sumer masalah kat keje kan..

    ReplyDelete
  7. a.z.r.i.n.a.z.

    kak..

    memang seronok....besh sangat2

    nape cheqna tak leh bukak blog akak ni???

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~