Dec 9, 2009

~ TiPs UntUk SemUA ~

salam semua
gambar tiada kaitan ngan n3..ekekekeke
ok..sebelum memulakan keje pagi ini...cheqna nak bagi tips buat semua...sebab kejadian ini biasa berlaku pada kita semua..ok kita mulakan dengan tips2nya..
  • kalau tersepak batu : jangan terus bangun, sebaliknya anda baring dan terus berguling2 hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bangun bila takde orang nampak
  • kalau terjatuh beskal : cepat2 naik beskal anda semula dan jatuhlah lagi sehingga berkali2 supaya orang ingat anda saje2 buat lawak..
  • kalau terjatuh tangga : terus bersilat seolah2 anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...
  • kalau anda terjatuh longkang : pungutlah sampah yang ada sambil marah2 dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan
  • kalo jatuh ketika naik bas : jeritlah kuat2 "oi! apa tolak2 ni?" walaupun tiada orang di belakang anda
  • kalau terjatuh di depan bus stop : terus buat2 pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu..haa..ni la masa sesuai untuk bangun semula
  • kalo jatuh tergelincir kat lantai licin : tariklah kawan ( atau sesiapa yang ada kat sebelah anda ) untuk jatuh bersama2 supaya tak lah anda seorang sahaja yang dapat malu..ye tak??
    sekian tips untuk hari ini..harap berguna untuk semua...ekekekekeke

kakiku punya nota : cheqna pernah terjatuh..untuk kaver malu..cheqna gelak sorang2 konon tak sakit walhal..tuhan je tahu..

16 comments:

  1. i pnah jatuh dlm longkang depan kedai kek..masa tu nk beli kek my son tak silap...hahahahahaha..sebelah tu kedai mamak yg 24hours tu..
    i bole buat slamba bangun masuk kedai kek tu ngan kotor2 beli..then blah..MUAHAAHAHAHAHAH..hanya Allah yg tahu btapa sakitnya kaki ku hahahahahaa..

    p/s: saya pasti org2 di kedai mamak sebelah tu kata saya POYO..
    asben kat kete ckp saya LAGI POYO!!!hahaahahahah

    ReplyDelete
  2. ape2 aje si Cheqna ni tau.......
    wat org tergelak jer pagi2 ni...
    bagus jgk...ilang tension.......
    Ninie pun penah jatuh kat tangga
    bas masa nak turun.....tu time
    mase tak de kete.......punye la
    sakit.....Allah jer yg tau......
    tp wat muke seposen jer.........
    poyo tu.........................

    ReplyDelete
  3. pnh jatuh motor masa blajar dulu... jatuh atas pasir, serius sakit... tp sbb malu, kami berdua boleh angkat motor bawak tepi jalan mcm xsakit kah3 biler org stop nk tolong, dan2 nk nanges sbb sakit....

    *dedua pompuan okeh ha3...

    ReplyDelete
  4. kalo jatuh kt lecak air lumpur????
    (hua3....i penah mengalaminya kt cafe....)

    abis 1 baju penuh dgn lumpur...bj kurung lak tu. nk balik ofis, jalan terkepit2..nk cover oooo...

    moral of the story, smpai la ni i x pi dh cafe tu. kununnya cafe tu terdekat la dgn ofis. tp skrg i lebih rela pi jejauh naik kete.. serik oooo...

    lg dasyat...dh r name tag i ilang time jatuh tu. silap2 diorg dh framekan name tag i tu kot...'ni la budak yg jatuh tu...' hua3.....

    p/s: igtkan zaman bebudak dulu lg je salu jatuh2 ni...rupanya zaman tua2 ni pun jatuh mcm bebudak jgk... erk tua ke? ops!

    ReplyDelete
  5. lia..

    hehehehehe

    cheqna ada pengalaman jatuh motor gak..

    kelako giler..

    hehehehehe

    dan2 nanges tu..hehehe

    ReplyDelete
  6. faz..

    jatuh ni dok kira tua ke muda

    jatuh tetap jatuh n paling penting kena tahu kaver tu

    hahahahaha

    ReplyDelete
  7. hahaha..mmg tips berguna ngat ni kak na eh..nk cover punya pasal ork..hehe

    ReplyDelete
  8. ~ Amy ~
    tau takpe

    jadi kalu jatuh tu..pandai2 la ye
    =)

    ReplyDelete
  9. hehehe..mcm pnh baca jek tips nih!!! sue dulu jatuh longkang,..lukanyer teruk spi g klinik..tu lapenagn dok pki suar pendek...sjk kejadian tuh aku dah x pki suar pendek la..huhuhu..alhamdulillah utk dr aku

    ReplyDelete
  10. lawak la alang ni.. mana dapat ni?? suka gambar monyet di atas.. lawak giler..

    alhamdulilah, setakat arini tak penah jatuh lagi depan public, hopefully takkan jadi benda2 camtu.. hehehe

    ReplyDelete
  11. my sis maz...

    dah lama dah menda alah ni ngan alang..lupa dah amik mana..

    jangan jatuh depan public..malu tu...hehehehehe

    alang bab2 jatuh depan public ni biasa sangat..

    hahahahaha

    ReplyDelete
  12. kalau dah jatuh, pepandai ler kaver sendiri kans...

    cheqna, kalau jatuh cinta nak wat camne???

    ReplyDelete
  13. kak ain

    akak ni saje tau nak uji minda cheqna

    kalu jatuh cinta..kita golek2 r dari bukit bauk sampai bukit bading sambil pakai sari..

    wakakakaka

    larikkkzzzz

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~