Dec 7, 2009

~ amik Ko..~

salam semua

cheqna dah stress ngan kije hari ini..so untuk menenangkan fikiranku buat seketika..cheqna bacala mende alah ni...

citer apa???

meh baca sama2..

kejadian ini berlaku di dalam sebuah penerbangan boeing 767 dari Los Angeles ke Malaysia. kelihatan seorang gadis cantik molek sedang duduk bersebelahan dengan seorang peguam cerdik pandai. otak peguam yang bergeliga itu terus bertanya gadis tersebut untuk bermain teka teki. Gadis yang dalam keletihan dan penat itu tidak berminat dan dengan sopan santun ditolak permintaan peguam tersebut. peguam berasa tidak puas hati dan berasa direndah2kan maka diajaknya gadis untuk menjawab teka tekinya
peguam bertanya " saya tanya satu teka teki, jika u dapat jawab i pay u RM500 but if u tak dapat jawap u only payme RM5. amacam???
maka gadis tersebut menerima cabaran peguam tanpa segan silu.
peguam terus memulakan teka teki yang pertama :
" berapa jauh jarak diantara bumi dan bulan??"
gadis tersebut diam dan dengan selamba membuka dompetnya mengeluarkan wang RM5 menyerahkan kepada peguam tanda kalah.
"sekarang giliran u", cabar peguam
maka gadis acuh tak acuh bertanya:
" apakah haiwan yang naik bukit dengan 3 kaki dan turun bukit dengan 4 kaki??"
peguam tersebut terus mengeluarkan komputer dari begnya dan terus mencari maklumat, tiada jawapan...dia terus memasangkan modem dan mencari dalam internet.tiada jawapan. Dengan putus asa, peluang terakhir dia mengirim email kepada setiap kawannya yang bekerja sebagai doktor, lawyer, saintis, arkitek, namun tiada yang dapat menolongnya
setelah sejam bergelut untuk mendapatkan jawapan akhirnya peguam tersebut mengaku kalah dan mengejutkan gadis yang telah tertidur dan menyerahkan RM500 tanda kalah
dengan perasaan ingin tahu, peguam bertanya apakah jawapan untuk teka teki tadi???

>

>

>

>

>

>

>

>

>

dengan selamba, gadis itu membuka dompetnya dan mengeluarkan duit RM5 dan menyerahkan kepada peguam tersebut dan menjawab " TIDAK TAHU"
tadaaaa...

18 comments:

  1. salam kenal...gelak i petang2 yg sunyi ni kat umah sorg2 hahahahha...

    best le lawak nie hahahahahah...

    i follow u ek :)

    ReplyDelete
  2. sisdee..

    hehehe

    saje nak hilangkan stress petang2 kat opis ni..

    ok nanti cheqna melawat blok akak k..

    ReplyDelete
  3. salam kenal..

    ahhaakkss... tak pasal2 dpt free je RM 500 tu.. kira perempuan tu.. lagi pandai dari peguam ya

    ReplyDelete
  4. hahha..ngok gok peguam tu ek..belaja je tinggi2 ork..hehe

    ReplyDelete
  5. cute miut78

    salam kenal kak..

    pompuan memang pandai kak hehehehe (statement bako orang laki) hehehe

    thanks sudi singgah=)

    ReplyDelete
  6. ~Amy~

    saje2 je nayang 500 ya..

    ni wakpe dok updaet blog?sibuk ke wat lolok sibuk????

    larikzzzzzzz

    ReplyDelete
  7. faz

    meh sini meh..

    bukan setakat 500..5000 pun alang leh v..tapi duit saidina r..nok???

    ReplyDelete
  8. hahaha..bijaknye gadis tue..terkena gak peguam tue..kahkahkah..

    ReplyDelete
  9. haiii..kalau dpt duit free2 cenggini skang alangkah bestnye:)

    cheqna sihat? jangan stress2 sangat ye!!!

    ReplyDelete
  10. si tedi

    2 la..

    padan muka peguam tu...

    org tak nak main..diajaknya jugak..

    sudahnya melayang 500..konon2 bijak tapi tertipu gak...hahahahaha

    ReplyDelete
  11. kak sha..

    tu la kan...

    aduhai duit..turunlah dari langit...ekekeke

    sihat cuma badan ni kadang panas kadang sejuk..penat sangat keje gok...

    ReplyDelete
  12. [s.u.r.i.a]

    pompuan memang bijak...

    hehehehehe

    ReplyDelete
  13. ha...ha...ha...........kelakar nyer.....ilang tension kat bilik kursus ni.......................

    ReplyDelete
  14. uiks akak..

    tgh kursus pun sempat lagi erk..

    hehehehehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~