Dec 8, 2009

~ Nota Untuk SuaMI ~

dear abang..
ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawak anak2 balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawak anak2 ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas..abang jagalah diri abang dan kereta baik2..cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini..
kereta abang mahal..harga mencecah 100k barangkali..sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang..sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah asuk 3 malam..abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang..nak tau ngape???
harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakkan masa kita kahwin dulu...cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang...
tiap2 pagi abang mesti gosok kereta abang..nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss good morning pun susah
sejak beli kereta tu..sebulan sekali macam3 aksesori abang beli kat kereta..ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..
kereta sebulan sekali abang servis..abang kata kena jaga maintainance..ayang nak dapat p saloon setahun sekali pun susah
kereta abang make up lawa2..tapi kalau ayang make up lawa2 abang kata ayang tak sedar diri..
kereta abang bagi makan minyak mahal2 mencecah 100 setin pun ada..ayang nak makan pizza sekeping je masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada2
kereta abang kalau anak2 sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan..ayah jatuh longkang besar abang gelak..paling menyedihkan ayang tanya ngape tido lam kete abang jawab takut orang curi kereta abang..kalau ayang kena curi???
ayang nak balik kampung dulu..anak2 nak jumpa atuk ngan nenek depa..tak nak naik kereta abang ..ayang calar takpe..jaga diri elok2..sarapan ayang dah sediakan..ayang p tak lama..sekolah bukak ayang baliklah..pesanan ayang....
dan yang terakhirnya...
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKANAN KESUKAAN ABANG..ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG..ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKKAN KEMEJA ABANG..ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG..ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG..ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT2KAN BADAN ABANG..DAN ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDO..
dari ayang..
kakiku punya nota : kadang2 menda ni terjadi dalam hidup kita kan????

22 comments:

  1. dh baca menda nie..mmg betul pun laki kalu ada kete mmg gitu kan..bini pertama ye tu...hehe

    ReplyDelete
  2. nsb baik kete saya murah jek muahahahahahaahha..mmg pun..ada yg syg kete lebih dari wife dia sendiri kan..kan...:(

    ReplyDelete
  3. rasa cam nak kasi nota ni kat en. somi....hahhaha...

    ReplyDelete
  4. sisdee..

    kete murah??

    laki ni kalu dang dia sayang kete dok kira kete murah ke kete mahal..

    hehehehehe

    ReplyDelete
  5. kus smgt..ingtkan kisah benar..emm tp ade jgk yg terjadi camni..hehe

    ReplyDelete
  6. kak suziey..

    ada je terjadi dalam hidup kita kan????

    ReplyDelete
  7. selalu sangat tgk awek2 dan wives dihalau dr kereta. maklumlah...kalau marah, campak awek...buang bini takpe. janji ada kereta.

    boleh cari awek baru...huhuhu...

    ReplyDelete
  8. ekekkekekeke.. puaslah abang nak peluk kete atas katil yang!!

    ReplyDelete
  9. yealah yangggg...

    nanti Abang beli lagi sebijik 'kereta'....

    hahahaa

    ReplyDelete
  10. kak sha

    betul tu..

    cheqna ni ramai sangat kwn lelaki yang obses pasal kete...

    huhuhuhuhu

    almaklumlah bini pertama diorang..

    ReplyDelete
  11. si tedi..

    peluklah bang..peluklah puas2..

    huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  12. hihihi...padan muke abg tu..ade bini tamo jage..jage kete..skang bia kete jage die..almost lelaki cam gtu la..kalo yang jenis kaki kete..sume nak di make up2 kan..sampai lupe kebajikan bini n anak2

    ReplyDelete
  13. penah jg dpt email ni......
    dunia2........mcm2 kan......

    ReplyDelete
  14. hehe...
    melampau2 syg nye dkt kereta!

    ;p

    pdn muka dpt nota camni...haha

    ReplyDelete
  15. kak linda....

    amboi..amboi..amboi..mendalam maksud tu..

    ekekekeke

    ReplyDelete
  16. missdiya84

    tu la pasal kan..

    mintak jauhla boleh suami cenggitu..huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  17. ninie's

    kak..tu la...

    cheqna ada ramai kawan yang cam gini...tapi takde lagi r yang sanggup wat cam tu..sekali bini dia merajuk tau takut...hahahahaha

    ReplyDelete
  18. anakcikmad

    hehehehe

    dah laki obses sangat ngan kete kan..

    sekali hah..amik ko...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~