Nov 12, 2009

MenGiMbaU KeNaNGaN LaLu

salam semua
cheqna selamat sampai dari Bangi kul 8pm...penatnya..huhuhu..so semalam tak cakap banyak mandi dan manda terus lena diulit intan hehehehe
hari ni cheqna nak berkongsi apa yang berlaku selasa malam rabu bukan khamis malam jumaat ye hehehehe...teman sebilik kat hotel tu ada 3 orang..4 sekali ngan cheqna.. kak siti n kak huda 1 negeri ngan cheqna...nadia plak junior cheqna n kak uda masa kat U dulu..cheqna n kak huda 1 kelas..
so malam tu nadia bukak citer bahawa sesungguhnya cheh..cam saspen je bunyinya bahawasanya diorang ( junior2 cheqna ) tak suka sangat ngan cheqna n kak uda...al kisah sebab apa tak suka...
dulu masa kat U cheqna ni exco disiplin sekali ngan kak uda...so tiap2 hari selasa semua pelajar Ijazah Sarjana Muda Kaunseling WAJIB memakai kot aka blazzer..jadinya junior2 cheqna ni macam degil...so cheqna n kak uda masuk kelas diorang n mengikut kata nadia..antara ayat yang dia masih ingat yang cheqna kuarkan adalah : sumpah cheqna dah tak ingat
kamu semua wajib pakai blazzer pada hari selasa..no s kius..
dengan garang giler nadia kata la..cheqna dah tak ingat huhuhuhu
so start hari tu dak2 kelas nadia memang menyampah r ngan cheqna...bertambah2 menyampah bila satu lagi insiden berlaku...setiap tahun kan ada annual dinner...dak2 kelas nadia ni tak mau pergi...so cheqna as a senior memang bekeng bahasa luar maksudnya garang ngan kak uda la bonzer kan sekali lagi masuk kelas dak2 tu bagitahu..antara ayat yang cheqna kuarkan..mengikut kata nadiala..coz cheqna dah hilang ingatan
awak semua ni WAJIB g annual dinner tu no s kius
hahahaha..mengikut kata nadia..lagilah dak2 kelas dia menyampah giler ngan kami berdua..wakakaka kelako giler...memandangkan mereka2 ini takut ngan cheqna so semuanya pergilah...hahahahaha
yang behnya nadia kata...dengo je sore kami berdua bercakap ke..ketawa ke..diorang semua dah kecut perut...masing2 pakat duk diam2 tak berani nak tegur..aduh...kelako giler dak2ni..
macam2 lagi citer yang nadia kongsikan...memang gelak jela kami malam tu..kak siti dah tido..al maklumlah dia produk lain..kami bertiga produk sama..hehehehe..
ikut kata nadia..dia napok cheqna ni cam baik bila ada pogram ngan anak yatim...terserlah kelembutan dan keayuan cheqna sila muntah dengan statement ini okiesh
actually..kami ni (merujuk kepada cheqna n kak uda ) bukanlah garang pun..mungkin nada suara n ketegasan kami ni menjadikan junior2 takut....hehehehe
yang paling besh..bila nadia kata..cheqna la yang menjadikan semua dak2 kelas dia kena masuk laut masa minggu orientasi..almaklumlah kami punya U kan di persisiran pantai je..hehehehe
"selam"
semua masuk laut..hahahahaha...
bila nadia bercerita tu macam kelako sangat2...imbas balik kenangan memang besh..
by the way..exam semalam menemukan cheqna dengan ramai ngat clasmate,senior n junior... memang besh...junior lak tak habis2 ngutuk cheqna n kak uda...tapi bila mereka dah kenal baru mereka tahu senior mereka ni memang poyo n giler sebenarnya...hehehehe
mengimbau kenangan lalu....membuatkan ku tersenyum sendirian..
kakiku punya nota : pada junior2 ku..percayalah akakmu ini baik tau =)

17 comments:

  1. kenangan lama2 nieh kadang2 buat kita senyum, nangis...dan paling best bila ia membuatkan kita malu...hehehe..

    ReplyDelete
  2. cHeRyNa PiReS

    hehehehe

    betul tu...memang gelak je..malu pun ada..tapi kaver baik punya la..

    memang kelako r bila ingat balik..

    cheqna suka statement ni
    " kenangan pahit amat manis untuk dikenang"

    betul kan???

    ReplyDelete
  3. erk... sy tergolong dlm golongan yg slalu x pakai blazer n muka yg x pi annual dinner...

    hua3...tingat lg... geng2 tuuu dtg bilik. rayu2 soh kami pi jgk..

    nk buat lagu mana..cek xdak duit alg oittttt!!! mcm mn nk pi.. hua3...

    pssttt alg, sape bdk nadia tu? kalo dh junior alg..xke bemksud junior i jgk tu... hua3.. sape2???

    ReplyDelete
  4. Miss Nurul..

    i ke yg g bilik u merayu2??? bukan i kan???kan???

    ala..nadia yang baik dengan kimah tu..

    ReplyDelete
  5. kah3..bkn u.. k.izah & the geng. ala geng2 kalo mintak ala2 sopan santun tu ler... kalo u yg mintak...sah2 panas telinga i..hua3...

    ooo nadia si leman tu ek...ok knal2..

    kim salam kt dia ek.. (xtau la dia igt org ke x..maklumla senior yg x femes..hua3)

    ReplyDelete
  6. insyaallah..semalam ramai jumpa geng2 kelas kita ..junior2..n senior 2,3 orang..

    nadia kat PKMD Kuala Kangsar

    Leman still KPLI kat Pengkalan Chepa

    bulan 12 ni diorang kahwin

    ReplyDelete
  7. sebut pasal blazer, tringat blazer yg wajib pakai setiap kelas ari rabu. dhla warne ijau, besarnye 2 3x saiz badan. hikhikhik. blog kamu sangat tantek. ^_^

    ReplyDelete
  8. [s.u.r.i.a]

    nape amik yang beso erk??? kecik sangat ek???hehehehehe

    time kasih ye..

    lain kali lawat lagi ye... =)

    ReplyDelete
  9. teringat kisah di U..hehehe..senior mmg poyo..cuba jd freshies...best je..jd perhatian je..hahaha..

    salam kenal..

    ReplyDelete
  10. Nasib baik aku bukan Junior mung Na... Hehehe...

    Aku kan Senior!!! Ha ha Ha...

    ReplyDelete
  11. kenangan lama kadang2 mengembirakan kadang2 sakit ati kan..huhu..

    ReplyDelete
  12. ~ amyliana8886~

    betul tu dik..

    tapi pepun..kenangan pahit amat manis untuk dikenang...

    thanks sudi singgah =)

    ReplyDelete
  13. ~ amyliana8886~

    betul tu dik..

    tapi pepun..kenangan pahit amat manis untuk dikenang...

    thanks sudi singgah =)

    ReplyDelete
  14. alamak ! poyos arrrrr...

    garang gilerrr !! ada kang yang terkucil !.. hahaaaa

    ReplyDelete
  15. kak...

    adakah cheqna yang poyo???

    ekekeke....

    by the way..kemana menghilang???

    hah???hah???hah??

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~