Nov 19, 2009

~ KiSaH HaRi Ini ~

salam semua..
hari ni kan..seawal jam 7 pagi cheqna dah gerak dari umah....g mana????cheqna g STB(P) Marang..park kete kat situ n cheqna naik Unser STB bersama Iza, Kak Oya n Joe untuk ke PKMD Kemaman..menghadiri meeting..actually 3 meeting dalam 1..
first meeting..bincang pasal program kaunseling komuniti yang akan diadakan di kemaman on 13 Disember 2009....program bersama dengan 50 orang budak PAKK...PAKK stand for Pusat Aktiviti Kanak2..mula tu nak wat ngan Felda...tapi macam susah nak dapatkan kerjasama dari pihak Felda terbabit..so, kami beralih kepada klien ini ( PAKK punya student la ) macam biasa..pogram satu hari..bermula pagi sampailah ke petang....
second meeting..pasal program ngan STB(P) Marang...gabung ngan Bahagian Kanak - Kanak.. akan dilaksanakan di Agro Resort..pada 15-17 Disember 2009...macam biasa tugas cheqna kendalikan slot malam...n of coz MC majlis penutup..well...bak kata dak2 ni..cheqna ni tetap dan berpencen untuk bahagian Pengacara majlis ni..redha jela...
third meeting...pasal program motivasi bukan rotibasi untuk staf2 JKMNTrg yang mungkin akan diadakan pada awal bulan 1 next year..this year dah tak sempat dah..tambah lak banjir oh banjir oh banjir kampung kita naik air o ekk...pogram ni pun mungkin makan masa 3h2m or 2h1m...bergantung pada kewangan dan persetujuan pengarah la...
sudah meeting...apa lagi makan time...kemaman kan terkenal ngan satar..so kami paksa kak huda ( peg.psiko kemaman ) untuk belanja makan satar n otak2..malangnya cheqna lupa nak snap gambo..sedap punya pasal..nak snap yang dah bersepah tu..kak oya tak bagi..katanya tak senonoh..huhuhuhu..tapi memang besh r...so sape2 yang nak rasa satar n otak2 besh..sila la ke Kuala Kemaman ye tuan tuan dan puan puan... tokey kedai tu tak upah cheqna untuk pomot k
dalam kul 3pm..kami bertolak pulang..all the way..hujan memang tak berhenti2..walaweh..sah2 banjir sekali lagi ni kat daerah cheqna..bersiap sedia cheqna!!!!!penat???memangla penat tapi dah itu tugas kita kan...redha dan berkhidmat dengan ikhlas je la...ekceli seronok tau bila bertugas banjir ni...hehehehehe
cheqna sampai umah kul 6pm...mandi rehat2..layan ikan gupi....makan..n rest la...tambah lak malam ni malam jumaat..so baca yassin ye.. ape??ingat ape??? =)
esok..kemas2 apa yang patut n my mum ajak kuar g KT..nak cari barang2...so jumpa lagi esok...
tadaaa.....

4 comments:

  1. ikiqzana

    salam kak..

    huhuhuhu...

    memang padat tapi fun =)

    ReplyDelete
  2. Cik Cookie

    mehla sini..cheqna leh bawak makan apa saja yang cik cookie nak....

    boleh???

    hehehehehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~