Nov 16, 2009

~ HanTu RaYa 2 ~

salam semua
setelah berjaya menyiapkan kerja2 kat opis yang sentiasa bertambun ni..maka tibalah ke acara sambungan bagi episod hantu raya..ekekekeeke...cheqna bukan suh semua takut tau..just sharing apa yang terjadi...
ok..berbalik pada kisah malam tu...
setelah makhluk tu berjaya dihantar pulang oleh ustaz tu..makanya semuanya kembali normal la....sehinggalah..
dah tido...area kul 12.30 am dapat msj..
" dah tido ke???kalu belum meh bilik..kak mala cam tak sihat ni..." msj dari kak shahana
terus kejutkan huda bagitahu nak g bilik sebelah...kak mala cam tak ok...huda siap pesan jangan bagitahu jema n y..takut diorang tu takut..so cheqna g la sorang2...
nampak cam kak mala tak ok..so kami decide untuk g panggil abe jiz..eu ( fakrul rizal ), rosdi n beberapa lagi teman yang lain...so g la panggil...masa tu cheqna 3 orang tapi cam dah lupa ngan sape...huhuhuhu
sampai dak2 laki tu...masing2 baca yassin..ape2 yang patut la...my lecturer pun ada tapi dia tunggu luar..Dr. Ani cam takut gak r tapi respek sangat kat dia time tu....
depan bilik kak mala ni ada satu bilik tau..bilik tu cam kosong...kami ingatkan bilik tu guard yang stay tapi memang tak de orang...tengah asyik kami sembang ( sempat lagi tu ) cheqna perasan sesuatu...
pintu kecik bertentangan ngan bilik kak mala tu terbuka...macam ada orang yang sedang tenung ke arah cheqna..ingatkan guard ke sape....cheqna ni tengok n perhati betul2...tak sedap hati..tanya sedi..

" di, ko nampak tak tu ??"
"mana bah? " sedi org sabah
"tu kat pintu tu .."
"aku nda nampak bah..aku lupa pakai spek bah"
serius..cheqna dah tak sedap hati tau...cheqna tenung lagi..tenung lagi hingga
" e u. gapo tu???"
"lang..masuk lang.."
"gapo tu e u??"
"lang..masuk.."
serentak eu melafazkan "Lahaulawala...." objek tu mencair....lalu pintu tu tertutup.....terduduk cheqna...tak terkata pape.....
pergh...sampi pagi kami tak tido....
esoknya terus kemas2 barang..balik kampus..
itulah first time cheqna nampak..kalau bab2 cakap ngan makhluk ni dah biasa dah..tapi tengok..ni pertama kalinya...
tak tahulah apa yang cheqna tengok tu hantu raya ke tak....tapi untuk cheqna...cukup r..tak mo tengok lagi....
kakiku punya nota : cheqna suka tengok cite seram..expose mistik..tapi tak suka tower 13

6 comments:

  1. aku suka tower 13... tapi tragisnya sebab xleh tgk episod last...

    kenapa erk?? oo.. sebab aku kena keje malam tu sampai kul 12... huhuhu..

    jenuh aku paksa housemate cerita episod last dr mula cerita sampai abih.. hahaha...

    ReplyDelete
  2. aku memang dok minat citer tu..
    maaflah..
    ntah ape2 huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  3. huhs, suspennya.. saya suka tgk tower 13.. mula2 memamng tah apa2.. tapi dah nak dekat habis, citer tu makin besh.. hehehehe

    ReplyDelete
  4. ~ mama aiman ~

    dulu alang layan kekasihku seru je

    tower 13 ni nope lah...huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. ni citer betul ke yunk? pergh giler..kalau akak yg nampak menda tuh da demam dahhh..

    ReplyDelete
  6. kaseh..

    betul kak..terjadi pada cheqna la ni..

    cheqna tak demam just terduduk n tak terkata pape..

    pepun tak mai tengok lagi..huhuhuhu

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~