Nov 21, 2009

~ EpIsOd MeNgHaBiSkAn DuIt ~

salam semua
ni nak citer pasal semalam ni ( x sempat nak citer maring sebab banjir kan )
em...ok....amik tempat elok2..duk baik2..hehehehe macamla nak tgk wayang
semalam memang hujan kan....sebelum tu hari khamis mak cheqna dah bagitahu jumaat dia nak ajak kuar g cari barang2...cheqna on je..anak yang baik kan
pagi jumaat tu memang hujan je..kalau berhenti pun 10 minit je..pahtu hujan balik..dah bimbang dah..kot2 tak leh g bando..kul 1015am..kami siap..bawak viva ma cheqna...memang on the way tu hujan langsung tak berhenti...banyak kali gak r kami tempuh air yang bertakung di atas jalan tu....kat durian guling memang sebelah jalan je boleh lalu sebab lagi sebelah tu penuh ngan air... kami sampai Mydin Mall memang orang ramai..kat Giant pun sama...kebetulan dapat parking..masuklah kami membeli dan belah...


ni kat bahagian sayur mayur....memang kena beli timun sebab nak wat acar kan..hehehehe



ni adalah hasil belian kami pada hari semalam ye...amik ko penuh satu troli....


yang penting bantal pun join sekali tau..hehehehe
habis berbelanja..kami kuar dari Mydin tu..wah..panas plak kat sini..almaklumlah langit lain2 hehehehehe...sebelum balik kami g isi perut dulu...biasanya kalau datang mydin ni cheqna suka sangat makan Char Kuew Tiaw..memang besh....

ni la char kuew tiawnya..emm..sllurrpppp....sila jeleh ye amy
pas makan maka baliklah kami...semua air yang ada atas jalan tadi dah hilang sebab hujan dah berhenti...tapi elok je kami sampai umah..hujan dengan lebatnya turun....dalam hati dah agak dah pasni mesti budak2 opis call ni....
baru nak tido...
" cikna..datang opis erk..dah 10 kuarga berpindah kat Kg.Cheting "

so dengan itu...bersiaplah cheqna ke opis...emm..banyak gak air yang melimpah ruah...

hari ni pun sama...hujan memang tak berhenti2..so nak bersiap g opis lak ni..

jumpa lagi

tadaaaa.....


8 comments:

  1. huhu bestnyer chow kue tiaw tu..slalu makan dulu2 sb nyer..amy penah keje part time kat mydin mall..jdi casher..sbulan je keje masa bulan pose 2008..akak pernah nampak x? hehehe

    ReplyDelete
  2. ooo..beli groceries tak apa. habis duit utk yang diperlukan:)

    ReplyDelete
  3. ~ Amy ~

    oh ye ke??

    patut r wase macam biasa tengok..

    ekekekekeke

    ReplyDelete
  4. [s.u.r.i.a]

    memang sedap pun..

    hingga menjilat sudu tu...hehehehe

    ReplyDelete
  5. shopping banyok2 ni mesti nak wat stok banjir ni....hehehe...

    ReplyDelete
  6. mama-danish..

    bijok r kak..

    macam tau2 je..

    huhuhuhuhu

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~