Oct 14, 2009

~ WeNdU ~



Salam semua..




waktu menunjukkan pukul 12.20pm..cheqna n Iwan akan bergerak ke Marang..menghadiri Pejabat Terbuka disana..kalaulah Kak Siti Z tak msj..x nye cheqna tahu n sampai ke sana.. wendunya kat kak siti z tu..
bergeraklah kami ke sana...sekejap je..30 minit tak sampai..sebaik iwan parking kete..dah nampak Kak Siti Z aka Mek Aroh hehehehe...tengah makan n sembang ngan kami punya TP 2..Cik Mat Zali..so cheqna dengan rakusnya.. wah statement..menakutkan tu..memeluk Kak Siti Z dari belakang..wakakakaka..boleh plak minah ni kata “ku bayangkan lelaki yang memeluk daku tadi” Lelaki tu merujuk kepada husband dia okiesh...mentang2 cheqna ni gebu gebas macam laki dia..hampagas tul Mek Aroh ni...

g amek makanan...yang tinggal mi kari je...yelah majlis stat kul 10am..cheqna g dah hampir kul 1 mana nak ada makanan lagi..tapi nasib baik Kak Zie simpankan sate untuk Cheqna...thanks Kak Zie...masa makan..sembang2 ngan Kak Siti Z..banyak weh..masalah opis la especially..hehehehe


boleh plak time2 sembang tu sekali Pok De Raja Lawak datang nyanyi kat meja kami..masa ni org dah tak ramai dah...dia nyanyi lagu AKU SEMUT MERAH tapi lirik ditukar kepada lagu raya dan yang beshnya tak pasal2 Pok De suakan Mikropon aka Copong tu ke cheqna..hah amik ko time2 tu juga ku menyanyi...wakakakaka..sikit je...orang nyanyi lagu raya cheqna bantai lagu aku semut merah la...."aku orang kecil..engkau orang besar...padahal tipu..sepatutnya cheqna nyanyi aku orang besar engkau orang kecik"..huahuahuahua

dah..cukup...sambung balik bercerita ngan kak Siti...hehehe..dolu2 masa kami satu opis ngan Kak Siti ni la cheqna bergalok2...memang besh r..dahla Kak Siti Z ni jenis baik..kalau wat OPSS Pengemis aka Ops Timun Batang ( means pergi ke pasar kat belakang opis ) Kak Siti mudah sangat kesian kat Pokcik2 or Mokcik2 yang menjual pisang ke..jering ke...lada ke..kak siti akan beli walaupun sebenarnya dia tak tahu dia beli untuk apa..dia kesian kat penjual itu...

memang besh kawan ngan Kak Siti ni...mula2 Cheqna lapo diri kat sini pun dia la yang banyak melayan karenah cheqna..salah satu kelemahan kak siti kan..dia mudah ditipu..hehehehe kite orang selalu kenakan dia tau...contoh...dengan muka yang penuh kondifen.." Kak Siti..nila bunga harum sundal malam" padahal cheqna bantai je..dia ngan muka confidennya dan penuh keterujaan " Ye ke Ina??? Kak Siti ni baru kenal"..mula2 kami diam je..pastu tak tahan..apalagi kami bantai r gelak...masa tu baru dia perasan yang dia ditipu...Kak Siti..Kak Siti...lambat sket pick up bab2 cenggini

kak Siti ditukarkan ke Marang sebab naik pangkat...em..masa kak siti pergi memang rasa la sunyi sebabnya all the gang yang suka galok2..ketawa kuat2 aka gelekek sokmo satu persatu pergi...Kak Siti..CikYus..Cik Eaddy...sedih tapi wat cool n rilek jela...

tadi baru berpeluang duk lepak2 ngan Kak Siti n borak2..dah nak balik..cheqna peluk dia dari tepi tau..ala2 macam nak bergambar berlaga pipi tu..ala bayangkan sendiri la camana ghupenya...kata Iwan..masa Cheqna peluk gitu..air muka Kak Siti dah berubah..mata dah bergenang..alahai kak Siti...sedihla plop....mungkin kak siti sedih kot..lagipun katanya suasana keje dah tak macam dulu..

dah salam peluk bagai baliklah cheqna n Iwan ke opis semula...

huhuhuhu..wendunya kat kak Siti...

6 comments:

  1. sob3....

    org rindu kt alang...

    uwaaaaaa...........

    ReplyDelete
  2. warghhh

    rindu gak kat faz ( sambil wat muka sedih )

    sob sob

    ReplyDelete
  3. Waduh...bukan hanya ada rumah terbuka....pejabat terbuka pun ada juga..... murahhh nyerrr rezeki

    ReplyDelete
  4. chekdenoor

    hehehehehe

    tu la pasal..

    selagi belum habis syawal...memang sentiasa terbuka la gamaknya...

    ReplyDelete
  5. akk nak tambah...

    Perut terbuka..
    selera lagilah..
    bertambah-tambah banyak keterbukaan ..

    so.. cheqna. Makang.. jangan tak makang !

    hua hua hua...

    ReplyDelete
  6. sis Linda yang ku kasihi
    akak memang perut sentiasa terbuka ops...
    hah..bagus..silakan belajar cakap bahasa ganu deh
    guane gamok boh???begheh lake??
    kuakuakua

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~