Oct 26, 2009

UlAr???

salam semua

nak citer sket ni..sila baca sampai habis..

noni adalah seorang eksekutif disebuah syarikat pembekal barangan komputer di Shah Alam. baru bekerja tak sampai setahun tapi popularitinya cukup hebat, cam super star lak kat kilangnya tuh..bukan sebab dia cantik..bukan sebab body baeekkk..tapi sebab dia seorang yang cukup ceria...disenangi oleh semua orang...noni nih kerjanya banyak terbabit dengan aktiviti luar..jumpa orang sana...jumpa orang sini kononya lah so memang jarang la ade kat opis...kalau tengok punch card banyak kosong dari berisi...tapi orang tak cakap apa-apa..sebab dia kan banyak keje luar..memang nature kerja dia cam tu

satu hari..tengah sedap si Noni mentekedarah kat luar ( time keje )..dia rasa gatal-gatal lengan..garu..pastu gatal kat peha lak..garu lagi..sudahnya satu badan naik gatal-gatal. mulanya dia ingatkan elergik ngan makanan tapi sampai 3-4 hari gatalnya tuh makin menjadi-jadi...beberapa bahagian kulitnya dah menebal..semacam kurap dah rupenyer..si Noni mula menggelabah..dengan bantuan beberapa member, si Noni dibawa berjumpa dengan seorang pawang kay Ulu Puchong..time tuh separuh kaki die dah tumbuh sisik..sepanjang perjalanan ke rumah pawang tu si Noni menangis tak henti2 sampai kat umah pawang..Noni dah tak boleh berjalan..sampai ke dada dah bersisik..tinggal buah dada je yang masih selamat

tanpa berlengah pawang terus menggelupur membaca mantera..cuba nak selamatkan Noni yang kononnyaterkena badi ular...makin kuat pawang menggelupur makin cepat bahagaian badan noni bertukar jadi bersisik macam ular..sudahnya sisik sumer dah merayap ke muka..seluruh tubuh noni makin pedih..rasa gatal yang teramat sangat terasa bagaikan tak dapat dibendung..Noni menjerit sekuat hati...pawang kat sebelah dah pengsan..cuma bayangan ular yang memenuhi ruangbilik tersebut..asap berkepul2 keluar dari ubun2 kepala noni..tiba2 satu imej manusia terhasil daripada kepulan asap yang keluar dari kepala Noni tuh...

Ehhh...Bos???tolong la saya bos...saya janji tamo 'ngulor' dah..pasni saya buat keje bebetul...kalau bos nak sumpah jadik ular pun sumpah la orang yang tengah baca cerita nih...dia pun ngulor gak tuhhh....

sayang semua...

tadaaaaa....

8 comments:

  1. hahahaha..sabo je la..lawak la..ish xnak la ngulor lagi pasnih..ekekek:p
    ye ye je suspeng baca,..

    ReplyDelete
  2. cessss suspens je baca rupenyer ngulor ekekekke

    ReplyDelete
  3. [-suziey-]
    akak...ekekekeke

    bagus2..jangan ngulor lagi ye pasni

    heheheehe

    ReplyDelete
  4. kak Elyn...

    wakakakaka...

    bertambah lagi mangsa ku

    hahahaha..riak dan bangga neh..

    ReplyDelete
  5. sha pon takmo ngular laaa....nanti ade sisik2...takmo...huhuhu...insaf...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~