Oct 13, 2009

~16PF~



Salam semua..

hari ni cheqna busy sket..almaklumlah next week kursus seminggu..so kena setelkan bab yang perlu disetelkan..

tadi orang felda telefon tanya pasal pogram hujung bulan ni..so far alhamdulillah..semuanya ok...senang bekerjasama dengan orang2 sebegini..kita pun tak perlu sakit kepala..

em skang cheqna sibuk dengan 16pf???ape kebenda 16pf ni???penaksiran personaliti 16pf ada 185 soalan...yang menjawab yelah muntah..yang mentadbir ujian ni ( cheqna la tu ) sah2 muntah hijau...nasib baik kat opis ni S27 ke atas ada 6 orang je..kalau tak maunya berdarah otakku ini mentadbir banyak2...yang 6 ni pun sah2 muntah ni tapi nak wat camana dah itu kejeku..relakan jelah..


antara contoh soalan :
soalan 181 : Nombor yang mana perlu datang selanjutnya di akhir siri 1,4,9,16?
a) 20
b)25
c)32
soalan 182 : apa yang perlu mengikuti selanjutnya pada akhir baris abjad ini A B D G
a) H
b) K
c) J

hah..jawabla...hehehe
yang cheqna susah sangat nak wat cepat2 ni bukannya apa...ada 2 jenis inventori kena wat..satu lagi untuk S22 kebawah kena amik Inventori Personaliti Sidek ( IPS )..hah..yang ni ada 100 lebih gak soalan..yang menjawabnya seramai 28 orang..perghhh...tak tahulah muntah ape lak kali ni...next week cheqna tak dop...so tinggalkan kat diorang..nanti cheqna balik lepas habis pogram kat Felda bolehla cheqna panggil sorang2 untuk jelaskan hasil daripada apa yang mereka jawab tu...alahai...




ada orang meragui kesahihan ujian ini...actually ujian yang kami laksanakan ada reliability n validity nya...jadi tak perlu diragui..cuma semuanya bergantung pada diri sendiri..keikhlasan menjawab...persekitaran masa menjawab tu teraputik ke tak..kondusif ke tak...selesa ke tak...semua tu mempengaruhi...

banyak kali jawab inventori ni tak bermakna hasilnya sama...bergantung pada diri sendiri.. katakan time tu tengah asyik masyuk bercinta..tengah bahagia..lain hasilnya..kalau time tu tengah gaduh..break ke...stress ngan encik somi aka encik asben ke..lain gak hasilnya...
pendek kata..panjang tak kata..hahaha..semuanya bergantung pada diri..tak perlu meniru untuk jawab inventori ni....
so..cheqna nak wat persiapan tuk menghadapi staf2 yang jawab inventori ni...
tadaaaa...



23 comments:

  1. .kite pnh dpt xm cmni
    .tym apply usm dlu
    .tp x lepas pun T__T

    ReplyDelete
  2. Cik Intan..

    ye ke??

    so pas ni kena berguru ngan akak la

    hehehehehe

    ReplyDelete
  3. dua2 jawapannya B... kan?
    btul x? Hehehe...

    ReplyDelete
  4. ciktcabadi
    eleh berlagak
    meh jupe aku ko jawab soalan sebanyak 185
    meh r
    ada berani??

    ReplyDelete
  5. tak paham ...tak paham..

    neway..nnt tingkatkan semangat keje lepas kursus ehh...

    ReplyDelete
  6. kak a.z.r.i.n.a03.07

    ape yang akak tak faham???

    cheqna plak yang jadi tak faham ni...

    huhuhu

    pepun thanks..

    ReplyDelete
  7. Na... Nak!!!! nak jawab jugak!!!
    Hehe Hahahaha (",)

    ReplyDelete
  8. cikzan..

    begheh..

    bila2 masa meh r

    aku no hal..

    ReplyDelete
  9. boleh tak bagi soft copy contoh2 soalan ujian personaliti tue?send ke mylady_abby@yahoo.com ... tq...

    ReplyDelete
  10. Salam Akak~ Boleh ke bagi sample soalan ni~ syazana85@gmail.com Saya dahulukan dengan ucapan terima kasih~

    ReplyDelete
  11. salam sis... kalau bole nk juga sample soklan2 ni.. emailkan kat sini please nurzaimahr@yahoo.com.. tq sis :)

    ReplyDelete
  12. salam sis... kalau bole nk juga sample soklan2 ni.. emailkan kat sini please nurzaimahr@yahoo.com.. tq sis :)

    ReplyDelete
  13. salam sis.. nk sample soalan blh tak.. mdsobrie@gmail.com.. thanks.. :)

    ReplyDelete
  14. salam akak.. nk sample soalan blh tak.. zahriahsalleh1105@gmail.com thanks.. :)

    ReplyDelete
  15. salam akak.. nk sample soalan blh tak.. zahriahsalleh1105@gmail.com thanks.. :)

    ReplyDelete
  16. slm sis..sy pn nk sampel soalan..bole x?? noorizzaidaibrahim@gmail.com

    ReplyDelete
  17. akak saya nak sample boleh tak >? norliana_yahaya@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  18. akak saya nak sample boleh tak >? norliana_yahaya@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  19. sis, bole bg sample soalan kt sy tak.? kalu bole antar ke email ekstrak_ema@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  20. Slm kak, leh x minta contoh soalan ni... please,,.. tq kak,, ni emel sy lelen33@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  21. Salam.. cm best je nk jwb hihi... boleh g sy sample soklan jgk..? Email sy zufah11@gmail.com .. tq..

    ReplyDelete
  22. salam sis... kalau bole nk juga sample soklan2 ni.. emailkan kat sini please syakiera_gurlz@yahoo.com.my .. tq sis :)

    ReplyDelete
  23. As salam sis..boleh x kalau sya nk jawab soalan nie, 16PF..nmpk mcm best..hope sgt dpt buat..hrp sis dpt send softcopy kat fasihah_nazir@yahoo.com

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~