Oct 4, 2009

MahLiGaImu DarI AiRmaTaKu

salam semua
semalam kan cheqna tido awal ( eleh..macamla malam2 lain tido lewat ) hehehehe..kul 9pm cheqna dah bergolek2 di atas katil...area 9.30pm kot terlelap...sedang enak membuai rasa..eceh macam lagula plak...tibe2 rasa macam tepon vibrate...dengan mata yang macam agak2 malas nak buka...bacala msj yang masuk itu..
" salam..saya ucapkan tahniah untuk awak..bila dengar lagu mahligaimu dari airmataku saya terus ingatkan awak...tahniah atas perkahwinan itu..semoga bahagia selamanya..terima kasih juga sebab berjaya permainkan hati dan perasaan saya"
uiks...bila masa lak cheqna ni kahwin???mimpi ke ape ni???sah..mesti orang ni salah nombor...adoila..lawak ape la plak malam2 ni...memang betul orang ni salah nombor sebabnya bila cheqna baca sekali lagi ada ditulis nama gurlz yang dimaksudkan itu...JUE...bukan CHEQNA okiesh...
cheqna dah agak dah masa mula2 baca tu..mesti mamat ni salah nombor..ye la..cheqna kan masih single n available lagi...hakhakhak..kang cheqna ngorat mamat ni kan...izinkan ku ubat luka di hatimu...wakakakaka ni lagi lawak campur poyo..
cheqna agak ni mamat yang dulu ni...masa mula2 cheqna pakai nombor ni cheqna banyak sangat dapat msj..call dari mamat ni..merayu2 pada Jue supaya terima dia balik..sampaikan cheqna naik panik gak sebab dia tak percaya yang cheqna ni bukan Jue..merayu2 suh jawab call...cheqna dah bosan sebab setiap masa dia call n dia msj..nak tak nak cheqna terpaksa suh Cikyus jawab...time dia call Cikyus ada depan Cheqna..so apalagi..Cikyus pun bagitahula dia salah nombor..ni bukan Jue..n no ni baru je dibeli...
pas pada tu dia tak ganggu lagi...oklah tu..tapi kan..tetiba cheqna dapat msj cam gitu malam tadi..jadinya pecite???tapi cheqna anggap salah nombor..kalau salah satu je nombor pun leh diamik kira gak...
apepun cheqna tak layan msj mamat tu..biarlah...nanti kang dia ingat cheqna nak ngorat dia lak..
hehehehehe
dah..cheqna tak leh lama kat blog hari ni..banyak keje..kat umah takpe r 24 jam pun...so jumpa lagi
izinkan diriku meluahkan rasa
maafkanlah aku andai kau terasa
biarku paparkan apa yang terjadi
moga engkau tak ulangi
sungguh tak kusangka kau berpaling tadah
setelah lamanya menjalinkan cinta
dalam diam2 kau sudah berpunya
tanpa aku menyedari semuanya
aku mendoakan agar kau bahagia
bersama si dia insan yang kau cinta
percintaan kita tak sampai ke mana
setakat di bibir saja
sayang
kau bina mahligai dari air mata
yang jatuh berderai di wajah sepiku
hancurnya hatiku bisa tak tertahan
terhumban rasa diriku
oh aduhai ku masih ingati
janji manis dan saat romantis
kau pintaku supaya setia
akhirnya kau yang berubah
oh tuhanku tabahkan hatiku
temukanku dengan ketenangan
jiwa ini dibelasah rindu
tetapi apa dayaku
ku cuba pejam mata
tapi tak terlena
kerana ku masih teringat padamu
begitu payahnya nak ku melupakan
pernah engkau fikirkan oh sayang
syahdu kan???
Tadaaaa...

6 comments:

  1. kuraikan kehilanganmu..kuraikan kehilangmu..kuraiakan kehilanganmu...

    ReplyDelete
  2. wahh.. mamat tuh dalam kesedihan .
    Sungguh kasihan dihati ini . ahaks!

    Cheqna ...

    cubalah usha. kot2 berkenan..
    kekadang orang macam dia menghargai sebuah perhubungan .

    Tidak semestinya percintaan .
    Dimulakan dengan persahabatan .
    Jika serasi.. barulah diteruskan .

    Itupun kalau nak lah .. kalau tak nak..sila abaikan ..

    larikkkkks.

    ReplyDelete
  3. kadang2 kepoyoan akak ni hilang kejap je..
    ok 2,3 baris
    pastu start balik poyo..
    tapi betul gak kata akak..
    orang macam mamat tu mesti jenis yang menghargai sesebuah perhubungan kan..
    tapi cheqna lum berminat..
    kejarrrrrrrrrrrrzz

    ReplyDelete
  4. miss nurul

    pelamin angan mamat tu yang musnah..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~