Oct 14, 2009

KisaH PaGi Ini


Salam semua..


alkisah berlaku sewaktu cheqna OTW datang kerja..


skang kat Kuala Berang ni tengah upgrade jalan..so banyakla cekadaknya huh!!! tapi ok la demi masa depan kan...hehehehe


yang cheqna panas hatinya pagi tadi...boleh plak lori yang sebesar alam tu tetiba nak wat u-turn..sakit hati dah rasa ni coz jem r kejap..tambah panas hati bila ada pemandu yang tak reti bahasa ( sakit hati ni ) potong ikut kiri...hello..ko masuk keje kul bape???7.30am???memang sah2 dah lambat coz skang dah 743am...ko masuk kul 8am????masa masih ada...korang nak g mana laju2????


yang geramnya driver pompuan siap P lagi terpampang kat belakang...depan tak tahulah coz tak nampak..himpit cheqna tu...dahla ko tu kancil ( bukan nak hina kancil tu ) tapi cara dia tu tak kena...cheqna dah hangin dah...menyepoilkan mood cheqna pagi2 hari....boleh plak wat muka berlagak..siap wat lambang tak senonoh lagi...huh!!!apalagi..cheqna amik stereng lock kat seat sebelah angkat tunjuk kat dia....buka tingkap cheqna sound kalu berani turun r..malangnya cheqna cakap sorang2 sebab dia tak bukak tingkap dia...time ni kan berhenti sebab lori yang sebesar alam tu nak u turn..


budak tu sket pun tak tgk cheqna...takut ke ape..cheqna bagi hon sepanjang jalan..amik ko...padan muka....semua kete kat belakang cheqna tak bagi dia masuk jalan...hah dudukla ko kat situ..berlagak siot.....cheqna memang ingat r muka dia...


yang beshnya cheqna baru terjumpa dak tu...dia datang opis...dia nak apply permohonan bantuan kewangan tuk mak dia...terkejut badak dia tengok muka cheqna...cheqna tak kate pape...ikut hati malas nak bagi...suka hati r..cheqna kan bos..wakakakakaka..tapi tak delah..kalau dia layak bolehlah bantuan tu..kalau tak layak bukan cheqna punya kerja ye
jadi tuan2 dan puan2..
budi bahasa budaya kita...

8 comments:

  1. ye2 dh pandai buat garisan...

    hihihihi.............

    ReplyDelete
  2. .huhuhu
    .mesti dlm hati die dah menyesal gile kan kak?
    .hahahha
    .pdan muke die
    .sape soh kuang ajar
    .mcm iklan dlm tv tuh
    .x nk tolong pkcik tua jatuh, japg tuh bakal bpk metua dia
    .hahah pdan muke! ;p

    ReplyDelete
  3. Fuhh ! berasap weii...
    tinge kiri kanan dan keluar asap
    hidung pun dah berkepul-kepul dah..

    akak baca nie pun dah berapi-api...
    dah terbakar dada ni hah ..

    tinggal lagi awak bagi green light jek.
    sure akak dah pelangkung budak tuh.

    camner ? nak pukul tak budak tuh ???
    cakap cepatttt !!!!

    ReplyDelete
  4. cik intan...

    tu la...

    belagak ntah apa2

    mencik...

    huh!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. Kak Linda

    cepat........lampu suluh berwarna hijau dah ku beri

    belasah je..

    erk...sape belasah sape ni???

    hua...

    ReplyDelete
  6. panggil budak tu...meh dalia belasah dan smakdown dia...hehehe..cam kuat je kan??

    ReplyDelete
  7. dalialiyana..

    ekekeke
    amboi...macam kuat je..hehehe

    "oi budak..sini..daliya nak belasah ni"

    hehehehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~