Oct 19, 2009

Ke ShaH ALaM..LaLaLa

salam semua
cheqna baru je siap ngemah beg..nak g shah alam..ada kursus disana selama 5 hari..em..nak kata besh..mgkn besh..nak kata tak besh kan..macam besh..biasa dah ni kursus2 ni..huhuhu tinggallah ibuku seorang diri di rumah...huarghhh
cheqna akan g dengan lagi 2 orang rakan seangkatan dan juga sorang driver...naseb baik..kalau cheqna sorang..maunya haru..dahlah tak biasa kuar sorang2 diri jalan jauh2 ni..serius...memang cheqna penakut sket nak naik bas sensorang...yela dari kecik tak pernah kuar dari negeri penyu ni..sekolah rendah kat trg..sekolah menengah kat trg..form 6 kat trg..masuk U kat Trg..praktikal kat trg n skang keje pun kat trg..ntah2 kahwin pun ngan org Trg..opss menggatal sudah hahahahahaha
habis camno???ingat lagi masa mula2 nak g lapor diri kat Putrajaya..punyalah takut..nak naik bas mana..berhenti kat mana???tapi alhamdulillah ada Kak Zie...so kalau ada teman cheqna ni tak la takut sangat..
seterusnya bulan april tahun lepas..cheqna kena attend kursus kat Langkawi..sensorang lak tu hadoi...memang dah takut ni...biar r korang nak kutuk cheqna pun tanya org tu naik bas mana..berhenti mana..memang kalut r...mujur ada adik yang study kat perlis..cheqna suh dia tunggu kat hentian bas....n yang paling besh cheqna angkut dia sekali suh g langkawi dengan segalanya ditanggung oleh cheqna..dahlah dia bawak teman lagi sorang..tapi takpelah..oklah tu...memang penakut tahap cipan...
balik Langkawi kena g Pangkor..ni g dengan wani tak la takut ngat...balik trg 2 hari terus g Melaka..naik bas..cheqna sorang ke????oh tidak..cheqna ngan wani gak..kalau tak maunya nangis..ada je cheqna paksa drebar g hanto wakakakaka gelak jahat
masuk tahun kedua kije ni pun cheqna masih takut..tapi wat muka berani jela..tak tahu kenapa..mungkin sebab tak biasa kan...macam teman2 lain tu diorang dah biasa..study kat luar dari Trg..pernah keje kat luar dari Trg..macam cheqna ni time keje la baru leh kuar2 dari Trg..kalu dulu jangan harap..mgkn ada hikmah kot semua ni..yela..tak jauh dari kuarga boleh cheqna jaga ma...berbakti pada kuarga penting weh..wah..alasan baik punya
em..ok..cheqna nak g bersiap2 dulu la..Shahlan akan bertolak dari Besut kul 9am..amik cheqna pastu amik Kak Ct kat Dungun n teruskan perjalanan ke Shah Alam...semoga semuanya berjalan lancar..doakan cheqna ye..
tadaaa....

4 comments:

  1. Kite nie cam sama je laaa.... dah keje baru laa nak kuar jauh2x... daya selalu bawa mak kalau kena g Kursus sorang2x... kalau ada meeting kat Kuantan.. g ngan bos... hhuhu... geng non ada laa... sebab cheq jek gurl di sini..

    selamat berkursus dan happ selalu yer

    ReplyDelete
  2. cik daya

    hehehehe...

    cheqna ni dan sampai tempat kursus takpe r

    tapi nak sampai tempat kursus tu alahai memang menakutkan

    thanks ye..

    ReplyDelete
  3. wahh..adik akak kan superb !

    so , jaga diri bebaik tau.. Kalau ada orang kacau...

    awak kacau dia balik ! muah hahahaa

    ReplyDelete
  4. kak linda...

    thank u thank u..

    dah sampai dah..

    landing time

    hahahaha

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~