Oct 24, 2009

CoRat CoReT ShAh ALaM ~19-23 Oktober 2009~

salam semua

alhamdulillah...cheqna selamat sampai umah kul 7pm semalam...pergh..penat giler..bertolak dari shah alam kul 130pm...alhamdulillah semuanya selamat....
ni nak bercerita sket sepanjang cheqna kat shah alam..


ni antara watak2 yang selalu mengusik cheqna kat Shah Alam...menyampess....tapi suka...wakakaka...ala..time2 jumpa cam gini je selalunya kebengongan akan melanda...yang sorang tu jawe...wak namanya...bertugas kat Muar..yang depan tengah kontrol kemachoan yang tak berapa macho tu Haji Abdullah..kat Johor gak tapi lupa r kat Daerah mana memang besh r bila jupe geng2 ni...poyo tetap poyo...hehehehe

ingat tak cheqna pernah bagitahu cheqna memang suka sangat2 ngan rojak kat hotel ni..nila rupanya..memang cheqna saje letak kuah n kacang tu banyak2..besh..memang tak makan nasi pun takpe...betul serius ni..muka penuh condifen memang besh sangat2..dah..tutup cite bab rojak..

ni kat Pelaga Park...Rabu malam cheqna kuar ngan Cik Afzan dia bawak makan kat sini...em kami makan nasi goreng USA je....dolu2 masa ngorat pernah gak lepak sini ramai2..ramai2 pun 4 orang je..kan cik afzan kan???
khamis malam pun cik afzan ajak kuar..ni nak citer sket tahap kesengalan cheqna sebelum kuar jupe cik afzan ni...cik afzan janji nak pick up cheqna kat depan hotel kul 730pm..so habis kelas kul 430pm..cheqna naik bilik lepak2 r..cakap ngan kak ct kuar makan cepatla sebab nak kuar n kak ct ok je..so dalam kul 630pm cheqna mandi manda...siap2 mandi sembang2 ngan kak ct sambil iron baju...n then beberapa minit selepas itu cheqna tanyala kak ct dah maghrib ke belum...n then kak ct pun menjawab..cuba tgk tv3...dah azan ke belum..so dengan cepatnya cheqna tekan tv3 n memang tengah azan..so cheqna pun memakai la kain telekung tu...habis orang azan...cheqna pun solatla..
sudah rakaat pertama..naik untuk rakaat kedua..tetiba...sepantas kilat cheqna buang telekong n berlari ke bilik air...apa???cheqna sakit perut???oh tidak....agak2nya kenapa???salah..salah..cheqna tak terkentut pun...sadis tul...cheqna tak ambil wudhuk weh...aduh...sengal tul...
nasib baik Allah menyedarkan ku..kalau tak..sia2 ku solat tanpa wudhuk..so apa lagi..solat baliklah...sila jangan gelak dengan kesengalan cheqna okiesh

nila cik afzan weh..jangan marah ye...dibantainya gelak bila cheqna citer kesengalan cheqna sebelum turun jupe dia..hampeh..kami g mana???kami berpoya2 di amalanda hehehehe actually alamanda..tapi cheqna memang suka sebut amalanda suka hati r....hahahahaha...
sembang2 ngan dia sambil melakukan aktiviti yang tak sihat ~mengikut kata dia la~ kul 2am sampai hotel hadoi...ngantuk Tuhan je tahu..tapi bukan senang nak kuar lepak2 ngan dia..bercerita pasal kami...so ok la..lagipun esok dah nak balik...
em..so insyaallah...kami akan jupe lagi bulan depan...insyaallah jika Allah izinkan dan memanjangkan umur kami...
so..secara jelasnya...besh gak kali ni..actually cheqna dah g kursus ni kat Langkawi bulan 3 kalau tak silap..sekali ngan Kak oya..wani n cikyus...
tadaaaa
kakiku punya nota : weh cik afzan...thanks ek...cepat2 renew road tax weh..nanti aku banje bowling n aktiviti tak sihat itu lagi okiesh..




6 comments:

  1. pics yg pertama tuh .. beshnya dpt geng yg sekepala.. mesti lawak and poyo jek kann...

    So.. selamatlah kembali ke Terengganu .

    home sweet home !!

    ReplyDelete
  2. akak..

    wendunya...

    bukan sekepala dah..berkepala pala dah ni

    hahahahaha

    ReplyDelete
  3. wahahahaha...bestnye berkursus...lagi best bila dapat makanan yang boleh dimasukkan dalam tekak...bukan senang tuh! slalunya makanan hotel tak sedap:)

    ReplyDelete
  4. cheryna pires..

    memang besh..tapi kan kali ni ramai yang kena cirit birit n muntah2..selamat cheqna tak kena..

    nway..thanks singgah n bagi komen...=)

    ReplyDelete
  5. Na...

    Hampeghhh siap letak gambar tu! Terserlah keBESARan ku. huahahaha...

    aku dah renew dah roadtax :D Bulan depan set erkk... ditanggung sepenuhnya oleh mung. Kata dapat Bonus.hehe

    Apsall aku xdapat???

    ReplyDelete
  6. tcAbadi..

    wakakakaka..

    a'a la napok hehehe

    begheh..no hal..aku tanggung..

    sape suh kije swasta..hehehehehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~