Oct 29, 2009

~CaBuL LaGi~

salam semua
masih ingat ngan kisah cabul dulu???pernah cheqna citerkan kat sini..ala..tak ingat ke???wat2 ingat la...huhuhuhuhu...
cheqna dah pesan kat cikgu dak tu..kalau ada pape yang tak kena maklumkan segera pada cheqna..sampai ke hari ni..cikgu tu tak de plop nak contact cheqna..cheqna plop tak sempat n kadang2 tak ingat coz banyak lagi kes lain kan...so semalam bos PPD Hulu Terengganu msj Cheqna..tanya pasal kes ni la...aduhai..baru teringat...so apa lagi..cheqna pun call la cikgunya... cikgu dia macam tak nak bekerjasama r..mungkin diugut oleh ayah dak tu kot...macam ada yang tak kena tau ngan cikgu ni..cheqna cakap la..cikgu kena bagitahula kalau ada apa2 yang tak kena..hari tu cikgu ni bagitahu ayah dak ni datang serang dia kat umah..marah2..mungkin sebab tu cikgu ni takut...
setelah dipujuk bagai...statement macam pujuk buayafrenz je pinjam ayat kak linda cikgu ni citer la...ada satu hari dia nampak dak ni lain tau..senyap...pastu jalan pun macam sakit2..so cikgu ni tanya la..
"awak ni kenapa?? sakit??ayah buat lagi ke???"
and then dak ni mengangguk...cheqna marah la cikgu ni..nape tak bawak ke hospital terus cek... kalau betul ayah dak ni menggunakan jari mengorek sorry..tak tahu nak guna istilah ape..boleh wat report terus..jangan nak tunggu pihak kami baru nak bertindak...kesian la dak tu..
saya pun dok tahu nak buat apa.... cikgu tu jawab
aduh...so lepas letak telefon..cheqna maklumkan pada pegawai akhlak cheqna untuk amik tindakan seterusnya...hari tu ayah dak ni dah datang opis..bagitahu seluruh orang kampung dah pandang serong pada dia..dah salah dia..so..pegawai akhlak cheqna dah bersetuju untuk jumpa pegawai polis dan mengambil tindakan kepada ayah dak ni la...
mak budak ni tak nak lapo mungkin sebab dia fikir akan kehilangan sumber pendapatan sekiranya suami dajalnya itu di tangkap polis..its ok..pandailah pihak kami mengaturkan bantuan kewangan untuk keluarga ini sekiranya suami dia yang mengong itu ditahan polis..
so...apepun..untuk perkembangan lanjut nanti cheqna citerkan semula okiesh..yang penting..perhatikan baik2 anak2 pompuan kita yang masih kecik tu..kalau ada apa2 perubahan yang ditunjukkan..sila amik tindakan segera..sebagai contoh..kalau dulu anak kita jenis kecoh..tetiba jadi diam..dari suka g sekolah tetiba tak suka..mesti ada sesuatu yang tak kena..jangan hanya bagi tumpuan pada anak pompuan..anak laki2 pun tidak terlepas dari dinoda..serius..bukan cheqna main2...ada kes budak laki2 diliwat cikgu..so..berjaga2 la ye..
apepun moga kita semua sentiasa selamat..insyaallah
tadaaaa...

10 comments:

  1. ya allah kesian nyer..... nape cikgu tu bleh amik ringan kes ni ye?

    ReplyDelete
  2. kat sini pon ada kes cenggitu cheqna...lepas mak budak slow talk ngan budak tuh...kes tutup dan sampai sekarang budak tuh tinggal sebumbung dengan ayah tirinya.

    tak paham pasal mak budak tuh. kenapa?

    ReplyDelete
  3. Elyn..

    akak..

    tu la...

    kena ugut ngan bapak budak tu terus cikgu tu tak nak layan..yang jadi mangsa budak tu jugak...

    ReplyDelete
  4. cHeRyNa PiReS

    mak budak tu baru usia 28 tahun tak keje..

    so bila dia lapo polis kes ni sah2 suami dia kena tahan kan???

    jadi dia takut dia akan kehilangan mata pencarian seandainya suami dia di tahan..sebab tu dia tak nak wat report polis...

    mak jenis apa ntah..

    ReplyDelete
  5. ya Allah, takutnya..bnyak betul kes mcm ni skrg..kenape ye? kenape mak budak tu lebih pentingkan duit dari anaknya sendiri...ish..

    anyway salam kenal cheqna, thnx ye visit blog akak. akak link blog awak yg best ni :D

    ReplyDelete
  6. Emilia

    akak..

    itulah pasal...

    kerana duit sanggup biarkan anak yang cerdik jadi mangsa..

    okiesh..begheh kak =)

    ReplyDelete
  7. Na,

    Tu jenis mak yang dah rosak pastu nak rosakkan anak sendiri plak!!!

    Geram btul aku kat mak and cikgu yang tak bertanggungjawab tu.

    pastu Na... Mana entry2 lainnyer?? semangat aku datang nak baca nih!

    update : tadi xder... skrg dah ada :P

    ReplyDelete
  8. tc aka teluk cempedak..wakakaka

    pasal mak dia tu aku kena wat penerokaan lagi r...

    aku tgh sedap berguling2 diatas katil sebab hujan sini kang..

    nanti2 la ye

    pss: sila jeleh sebab aku dok kije hari ni..hahaha

    ReplyDelete
  9. ELess... esok aku p jalan2 makan angin. Ko kena jalan2 buat keje. Hahaha

    Ahad aku jalan tambah pengetahuan + pengalaman.. Ko plak kena keje. Hahahah

    Jangan jeles yer Na!!! (",)

    ReplyDelete
  10. zan

    poyos

    xpe..rabu-khamis-jumaat-sabtu aku akan cuti

    amik ko

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~