Oct 8, 2009

AkTiVitI HaRi InI

salam semua...
dengan ini cheqna ingin menceritakan segala apa yang telah berlaku pada hari ini..ewah..macam saspen je bunyinya...eh bunyi ke???ape2 je la...
ok...kul 748am cheqna dah sampai opis..terus ajak iwan bekpes...makan nasi lemak tempat biasa ngan teh o..aka air orang balik laut...hahahaha...so lepas bekpes..cheqna masuk bilik cheqna la kat opis...baru je nak duduk usha blog..tetiba

"cikna ada janji ngan orang ke?"

pertanyaan dari dak opis cheqna..

"sape??klien ke???rasanya x dop"

cheqna menjawab..

"ntah..ye beso2 sket"

tambah dak opis cheqna lagi

tanpa membuang masa cheqna segera menuju keluar untuk melihat siapakah gerangan orangnya yang datang itu..wah..cepatnya adikku yang kat Besut ini sampai..agaknya pukul berapakah dia bertolak dari Besut..hah amik ko..kul 6am.. adoila sianla plop...alkisahnya kami meeting hari ni kul 10am...

dah alang2 dia sampai awal..so sekali lagi cheqna g kedai tu..bawak dia bekpes dulu...cheqna minum je kali ni okiesh...x makan dah..

so pas makan..balik opis...duk kejap je..baru je nak sambung usha blog..pegawai2 lain dah sampai..so..jadinya cheqna sempat update sket je blog...apa lagi meeting time...

bla...potpet...bla..protpet protpet..cheqna jadi pengerusi ye..hehehehe..kedegung kedega..meeting bagai ni...untuk pogram pada hujung bulan ni...akhirnya kul 12.30pm siap...

kebetulan Pengurus Ladang tempat kami nak wat pogram tu jemput g jamuan hari raya..so apalagi..makan time..

drive la kami ni g ke sana..memang berbaloi r makan..gulai daging besh..betul tak tipu..tanyalah cheqna kalu tak caya..hahahahaha...nasi putih..gulai daging..ayam masak merah..sambal belacan..ikan kering..kacang botol..tembikai aka timun cina..agar2..tapai aka tapei..ketupat pulut..em apa lagi ek..dok ingat nok snap gambo sebab sibuk bercakap..yela cheqna kan YB..hahahaha

pas makan..mereka2 ini singgah umah cheqna..jumpa mak cheqna..beti solat jap..sesudah solat..maka baliklah masing2 ke destinasi..cheqna???cheqna kuar g bando ngan Izarina..niat nak g cari hadiah tuk pogramla..sekali hah amik ko...melekat kat Mydin Mall..almaklumlah hari ni kan gaji...hahaahaha..lagipun mak cheqna kirim Pati Prun Innershine..ntah betul ntah tidak eja ni..cheqna main belasah je..hahahaha

habis Mydin...cheqna singgah kat kedai jam depan Mydin lama..kat sejid putih...cheqna beli jam tangan baru..habis gak duit sebanyak 2 hari gaji..huhuhuhu tapi takpelah..kita keje penat2..nak juga reward tuk diri sendiri...tul kan????niat hati nak gak beli phone baru memandangkan phone lama ini semakin hari semakin nazak..yela..dah kena lenyek ngan tayar kete alpoya tu..huh..mana nak bertahannya...ceh..alasan je ni...tapi memang pun..eh mana satu ni...belasah jela..

hah..dah lepas beli jam..Iza ajak masuk Mydin lama tu jap..nak beli tut...sekali beg yang berisi kotak jam tu cheqna tinggalla kat tempat tinggal barang2 tu..jamnya cheqna dah pakai..sekali bila dah siap membeli dan belah..dah lepas hanto Iza balik umah dia..cheqna dah OTW balik umah..tetiba..

alamak...beg jam tak amik..huhuhuhuhu..nasib baik jam cheqna dah pakai..kalau tak maunya cheqna meroyan..mahal tu jam...huhuhu..nak g patah balik tak berbaloi sebabnya Mydinn tu tutup kul 6pm..esok lak tak buka..so sabtu ni la jawabnya..nyanyuk betul diriku ini...huhuhuhu

lagi 5 minit nak sampai umah...hujan lebat tu..dengan ribut lagi..petir lagi...cheqna bawak Viva mak terasa tau dia punya huyung hayang ribut tu..padahal cheqna ni dah sebabun beratnya...hahahahaha..masih terhuyung hayang gak..maknanya cheqna kecikla tu..hahahahahaha...dalam hati ni berdoa moga semuanya selamat.. alhamdulillah cheqna selamat sampai..

sampai umah pintu berkunci dari dalam..bagi salam tak de jawapan..ketuk pintu senyap...telefon mak tak berjawab..alahai mak cheqna ok ke tak ni..adala dalam 5 kali cheqna tepon tak berjawab..dah takut dah..kali ke 6 call baru berjawab..suh mak bukak pintu..mak mandi rupanya...masa ni kul 615pm dah..bukan ape..cheqna lum solat asar wei...

so..dah selesai semuanya..cheqna nak beradu la ni..baru pas bungkus hadiah kahwin kawan yang majlisnya hari sabtu ni..cheqna???insyaallah...sila carikan calon untuk cheqna ye...hehehehe

okla..saat cheqna taip mende alah ini..hujan masih tak berhenti...tap tak la lebat sangat n tak de ribut dah..best tido ni...so tido dulu..nite

tadaaaa..

4 comments:

  1. mak aiii..

    panjangnyerrrr..

    dan membuktikan bahawa xtvt kamu mmg padat..

    hehe..

    ReplyDelete
  2. sis nita

    well...

    hehehehe

    padat ngan mende lain

    hahahahaha

    ReplyDelete
  3. Nyanyok ye Na... Hehehehe...
    Rugi kotok tu... esok g ambik mula erk (",)

    ReplyDelete
  4. ciktc..

    begheh..

    esok memang akan ku g amik

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~