Sep 23, 2009

RaYa 1..2..3..

salam semua..
selamat berhari raya..lalalala
em..first day raya cheqna kat kelantan..best gak beraya kat sini..tapi tak macam kat umah sendiri r..maksud cheqna budak2 kat kelantan ni takkan datang beraya kalau tak dipanggil..berbeza ngan Trg..sekalipun tak kenal..diorang ( budak2 ni ) tetap akan datang gak kat umah..ala bukannya diorang nak beraya...just nak duit raya je..budak2 la kan..
pas solat zuhur..kami gerak balik ke Trg..alhamdulillah..x de jem..hehehe..macam biasa..3 jam je..sampai Trg terus kemas2 umah..ejah2 apa yang patut..wat kuih sket..penat sangat2..
esoknya..raya kedua..kawan2 datang umah..n cheqna pun p beraya gak..best gak kuar ramai2 ni..sempat tengok kawan yang selamat melahirkan baby gurlz...em..bestkan bila ada baby ni..teringin gak..tapi seriusly cheqna dah berjauh hati untuk memikirkan semua ni..memang jauh hati sangat2..
raya ketiga...just duk umah je..ngemas apa2 yang patut coz esoknya nak wat open house..wat kek..puding..n sidia datang umah...ingatkan dah tak sudi datang..layanla dia sekejap walaupun cheqna tak sempat mandi..huargh..bocor rahsia...ala bukannya pakwe cheqna..tak perlu r nak mandi2 ni..hehehehe..serius..disebabkan terlalu sibuk n asyik wat kek la..pudingla..n segala bagai tu cheqna tak sempat nak mandi..sebijik macam bibik..hehehehe..dengan kain batiknya..t shirtnya n tudung ariani..wah..kelas gitu...apepun yang penting kek n puding besh..sekali lagi ku puji diri sendiri..
penat sketla..penat dengan diri sendiri..penat dengan karenah orang..penat dengan segala bagai la..kadang2 kita tak sedar tingkahlaku kita boleh mengguris hati dan perasaan orang lain..mungkin kita rasa tindakan kita dah betul..tapi upenya tidak ( baru pas kena tegur oleh my Bestfrenz )..cheqna mintak maaf banyak2..n thanks sebab sudi tegur cheqna...hehehehe..
adatlah tu..kita dah rasa tindakan kita betul tapi rupanya tingkahlaku kita serta perbuatan kita benar2 mengguris hati dan perasaan..
memang benar tanpa ku sedari
dalam diam hatiku pedih
lantaran sikapmu melukakan
mengguris hati dan perasaan
rupa-rupanya kasih sayang darimu
dusta semata
apapun yang terjadi
berjalanlah tanpa henti
dah..nak wat persiapan tuk open house plak..
Tadaa...

No comments:

Post a Comment

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~